Οἱ ἰδιῶτες τοκογλύφοι ἀντικαθιστοῦν τὸ ἀνύπαρκτον κράτος στὸ πλιάτσικο.

Το κράτος-παρακράτος που μας κυβερνά παραδίδει την είσπραξη φόρων σε ιδιώτες τοκογλύφους, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ουσιαστικά την τύχη των χρημάτων μας.
Απόδειξη γι’ αυτή την αδυναμία τα τεράστια σκάνδαλα της PROTON BANK και του Τ.Τ..
Τα λεφτά των τραπεζών έκαναν φτερά, οι φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα κλεμμένα ως νέα χρέη και για τα μάτια του κόσμου κρατούν στην φυλακή τις δυο μαριονέτες που παρίσταναν τους Προέδρους αυτών των Τραπεζών.
Κανένας ελεγκτικός μηχανισμός εννοείται δεν σταμάτησε το πανηγύρι δισεκατομμυρίων που έκαναν αυτές οι Τράπεζες με τα χρήματα των καταθετών.
Στην μία περίπτωση ο «αμερικανός» Πρέσβης Σπέκχαρντ, στην άλλη…
…δανειζόμενοι οι συγγενείς του Βενιζέλου που μετά χτύπησαν κανόνι.
Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος…
….πως έκαναν φτερά τόσα δισεκατομμύρια.

Συμπληρώστε και το περίφημο σκάνδαλο με τις μαιμού-εταιρίες που εισέπρατταν το Χαράτσι της ΔΕΗ και που εξαφάνισαν εκατοντάδες εκατομμύρια…
…κι ακόμα δεν πλήρωσε κανείς τους.
Ούτε φυσικά κλήθηκαν να πληρώσουν οι ΚΡΑΤΙΚΟΙ υπάλληλοι που έδωσαν το δικαίωμα σε δύο offshore να εισπράττουν το χαράτσι των ακινήτων.

Τα λεφτά ΔΕΝ αναζητούνται, δεν απονέμονται ευθύνες σε όλο το κύκλωμα.
Κι όμως το κράτος-οίκος ανοχής…
…θα λειτουργεί μέσω τέτοιων ιδιωτικών τοκογλυφικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από μαφιόζους του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Επειδή στον χορό των δισεκατομμυρίων, που εξαφανίζονται και χρεώνονται στον δικό μας λογαριασμό, συμμετέχουν και όλα τα ΜΜΕ της λαμογιάς…
…οι απίστευτες αυτές πρακτικές ξεπουλήματος…
…δεν δέχονται ΚΑΜΜΙΑ κριτική.
Αντιθέτως παρουσιάζονται ως κάτι αυτονόητο, φυσικό κι επόμενο.

«…Η εφορία μάς «φακελώνει» και θα «παρακολουθεί» το πορτοφόλι μας. Θα γνωρίζει συγκεκριμένες κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, πληρωμές μέσω καρτών, καταναλωτικές μας συνήθειες, κάθε δαπάνη διαβίωσης ακόμη και τα ποσά που ξοδεύουμε για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, αλλά και πληρωμές για ασφαλιστικά συμβόλαια. Το «μάτι» της εφορίας θα βλέπει και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ιατρικές πράξεις και το είδος της χειρουργικής επέμβασης που έχουμε κάνει…»

Σίγμα

Υ.Γ. Και πότε δήλωσε και φορολογήθηκε με τόσα χρήματα, ώστε να κατέχει νόμιμα 100.000.000, για να τα καταβάλλει; Ή μήπως είναι λεπτομέρεια αυτό για τον Εισαγγελέα…
…καθώς προέχει να αφεθεί ελεύθερος ο άνθρωπος της Carlyle Group, του Daniel Speckhard και του Brzezinski;

Να αποφυλακιστεί ο Λαυρεντιάδης με 100 εκατ. ευρώ ζητά ο εισαγγελέας!

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση-μαμούθ 100 εκατομμυρίων ευρώ, ζητά ο εισαγγελέας Εφετών  Π. Καψιμάλης στην πρότασή του  προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για τη υπόθεση της υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Μάλιστα, τα χρήματα που ζητούνται να καταβληθούν, θα πρέπει – κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- να μην έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο.

Επιπλέον ο εισαγγελέας πέραν της πρωτόγνωρης για τα δικαστικά χρονικά εγγυοδοσίας ζητεί να επιβληθούν και οι εξής περιοριστικοί όροι στον επιχειρηματία: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα – ακόμη και από το νομό Αττικής –  απαγόρευση επιβίβασης σε πλωτά και εναέρια μέσα, υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι του και αφαίρεση διαβατηρίου.

Με την ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας ζητεί να αποφυλακιστούν με εγγύηση 200.000 ευρώ οι επίσης προφυλακισμένοι  Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 29 από τους συνολικά 48 κατηγορούμενους για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα:  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Τον τελευταίο λόγο για το ποίοι τελικά και για ποιά αδικήματα θα καθίσουν  στο εδώλιο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που θα εκδώσει.

Σύμφωνα με την κατηγορία τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν την περίοδο που ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης ήταν στο τιμόνι της τράπεζας και τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του.

Όπως είναι γνωστό ο επιχειρηματίας κρατείται από τον Δεκέμβριο του 2012 στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια και μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί δυο αιτήσεις αποφυλάκισης  που έχει υποβάλλει για λόγους υγείας.

Επιπλέον κρατείται με ένταλμα και για άλλη υπόθεση, που αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ υπό κατηγορία θα βρεθεί και για την υπόθεση  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων που έλαβε η εταιρία Alapis.

Εντυπωσιακό είναι πάντως, πως για πρώτη φορά, γίνεται δεκτό από τον εισαγγελέα  αίτημα του Α. Αθανάσογλου, δια του συνηγόρου του Στελιου Γκαρίπη,  να αποδεσμευθεί πόσο 300.000 ευρώ από λογαριασμό στην Ελβετία με 2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι εκτός κατηγορίας και άρα «καθαρά», προκειμένου να καταβληθούν φόροι στην Ελλάδα και χαράτσια για κατοικίες και ακίνητα του κατηγορουμένου.

Το συνολικό πόσο θα καταβληθεί με επιταγή υπέρ του Δημοσίου. Αν και το Συμβούλιο Εφετών κάνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, τότε, σύμφωνα με τον κ. Γκαρίπη,  ουσιαστικά αυτό θα συνιστά νομολογία αντιμετώπισης ανάλογων αιτημάτων.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply