Εἶναι οἱ ἀντικυνηγετικὲς ΜΚΟ ἐπικίνδυνες;

Εἶναι οἱ ἀντικυνηγετικὲς ΜΚΟ ἐπικίνδυνες; Εἶναι ἀπώτατος στόχος αὐτῶν ποὺ κινοῦν τὰ νήματά τους ἡ ἀπαγόρευση τῆς ὁπλοκατοχῆς καὶ ὁ πλήρης ἀφοπλισμὸς τῶν πολιτῶν; Γιατὶ ἡ ΕΕ προετοιμάζει τὸ ἔδαφος, διὰ περιέργων ἐρωτηματολογίων, τῆς ἀλλοιώσεως τῆς σχετικῆς νομοθεσίας πρὸς τὴν σταδιακὴ ἀπαγόρευσή τῆς ὁπλοκατοχῆς;

Φρούριον

Μ.Κ.Ο. Στόχος τους το κυνήγι

Τους προηγούμενους αιώνες η δύση εξαπέλυσε, μέσω της εκκλησίας, ιεραπόστολους για να “εκπολιτίσουν” τα “υποανάπτυκτα” έθνη και να οδηγήσουν τους λαούς τους στο δρόμο της αλήθειας. Και το έκανε δια πυράς και σιδήρου.

Ο αιώνας που διανύουμε είναι η εποχή των οικο-αποστόλων των ΜΚΟ

Οι πολυεθνικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ, εξαπλώνουν ένα δίχτυ από ζηλωτές ταγμένους στην οικ-ω-λογία του Ντίσνευ (διαβόητου για το θαυμασμό που έτρεφε προς τη Νέα Τάξη της εποχής του). Στις αποσκευές τους θα βρούμε εικονογραφημένες κάρτες με τον Μπάμπι, τον Πούμπα και τον Τιμόρ (αλίμονο, ελαφρά λεκιασμένες από λιπαρό τόφου), αλλά και οπτικά αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ. Στα μάτια τους καίει ο ζήλος για την αποστολή τους. Να σταματήσουν το κυνήγι στις, κατά τους ίδιους, κυνηγετικά “υποανάπτυκτες” χώρες.

Τι κι αν στις ίδιες τους τις πατρίδες μπορεί κάποιος να κυνηγάει 365 [1] μέρες το χρόνο, κάθε χρόνο. Τι κι αν δεν υπάρχει ούτε μία αρκούδα στη Γερμανία ή στην Ελβετία, γιατί οι μεν σκότωσαν την πρώτη που εμφανίστηκε μετά από 50 χρόνια ενώ οι δε την τελευταία που ζούσε στη χώρα. Δεν μιλάμε για το ίδιο επίπεδο. Οι πατρίδες τους είναι ανεπτυγμένα κράτη, με σοβαρές κυνηγετικές ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την αειφορία μέσω της διαχείρισης. Στις νότιες χώρες κατοικούν μελαψά ανθρωπάρια που εξολοθρεύουν ό, τι κινείται. Αυτή είναι η εικόνα που συνθέτουν οι ΜΚΟ στα ΜΜΕ για τις χώρες υποψήφια θύματα.

Το κυνήγι συντηρεί την άγρια φύση

2.4.21 Μερικές από τις σηµαντικότερες περιοχές άγριας ζωής στην Ευρώπη έχουν επιβιώσει των πιέσεων ανάπτυξης και εξάλειψης εξαιτίας των συµφερόντων διαχείρισης των θηραµάτων. Για παράδειγµα, το Ηνωµένο Βασίλειο έχει τις µεγαλύτερες εκτάσεις βάλτων µε ερεικώνες σε σχέση µε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ευρώπη, κυρίως λόγω τις αξίας τους ως τόπων θήρας αγριόγαλων, γεγονός που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην αποτροπή της εξάλειψης αυτού του ενδιαιτήµατος από τη δάσωση για εµπορικούς σκοπούς και από άλλες απειλές. Στην Ισπανία, οι εναποµείναντες πληθυσµοί του ισπανικού βασιλαετού Aquila adalberti επιβίωσαν κυρίως σε περιοχές που αποτελούν µεγάλα ιδιωτικά κτήµατα µε σκοπό τη θήρα και όπου, στο παρελθόν, η θήρα διεξαγόταν µε αντικείµενο σχεδόν αποκλειστικά τα µεγάλα θηράµατα. Στη Γαλλία, ο αριθµός των άγριων πληθυσµών της Γκριζοπέρδικας Perdix perdix είναι υψηλός σε περιοχές εντατικής καλλιέργειας (π.χ. Beauce, Picardie) συνεπεία των προσπαθειών διαχείρισης, ιδιαίτερα της δηµιουργίας χιλιάδων εκταρίων για την “προστασία της άγριας ζωής”, µε την οικονοµική υποστήριξη των κυνηγών.

Εἶναι οἱ ἀντικυνηγετικὲς ΜΚΟ ἐπικίνδυνες; (ἔγγραφο-ὁδηγία).pdf

Αρχικά λοιπόν στήνεται στη χώρα θύμα το σκηνικό της ανεξέλεγκτης λαθροθηρίας, μέσω πληρωμένων ή απλά ηλίθιων ντόπιων παπαγάλων. Τα κονδύλια προέρχονται ως επί το πλείστον από χρηματοδότηση της ΕΕ την οποία έχει εξασφαλίσει το τοπικό παράρτημα λακέδων της πολυεθνικής ΜΚΟ. Η χώρα διασύρεται στα παγκόσμια ΜΜΕ με την πρακτική της σύγχρονης δημοσιογραφίας, δηλαδή της αντιγραφής και επικόλλησης, γνωστής με τον πολιτικά ορθό όρο “έγινε viral” (sic). Ναι, “έγινε viral”, λόγω των περιβαλλοντικών κονδυλίων της ΕΕ που διοχετεύονται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό από τις εμπλεκόμενες ΜΚΟ. (Και αναφέρονται με τον, επίσης πολιτικά ορθό, όρο “δράσεις επικοινωνίας” εντός των προγραμμάτων LIFE.)

Το μόνο που απομένει είναι το κατάλληλο πρόσωπο, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Γιατί ο βασικός λόγος που μπορούν να πετύχουν το σκοπό τους είναι ότι υπάρχουν χώρες όπου ένας άνθρωπος μπορεί να επιβάλλει μια απόφαση, χωρίς να απαιτείται να την τεκμηριώσει σε ένα αντικειμενικό Νομοθετικό Σώμα. Έχει ισχύ η “προσωπική εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού”, και συνήθως η εντολή αυτή, υπερισχύει της δημοκρατικής διαδικασίας νομοθέτησης. Παράδειγμα η περίπτωση της Αλβανίας.
Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, διαφαίνεται ότι η απόφαση αναστολής του κυνηγίου επιβλήθηκε, εν πολλοίς, από τον υφυπουργό περιβάλλοντος Taulant Bino, ο οποίος επαίρεται πως είναι και ο μοναδικός παρατηρητής πουλιών της χώρας. Βασικό επιχείρημα υπέρ της αναστολής υπήρξε… ένα άρθρο του National Geographic ! Το ίδιο άρθρο, στο οποίο μνημονεύεται και ο κ. Taulant Bino σαν “ο μοναδικός παρατηρητής πουλιών της Αλβανίας”.

Κάτι αντίστοιχο είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει στις δικές τους πατρίδες

Πρώτον διότι η προσφυγή σε μία καθολική απαγόρευση σημαίνει παραδοχή του κράτους ότι δεν είναι ευνομούμενο και αδυνατεί να ελέγξει την παρανομία. Σε ένα ευρωπαϊκό κράτος αυτό καθιστά την κυβέρνηση υπόλογη στα μάτια των πολιτών, και επιδρά αρνητικά στην ψήφο τους.

Δεύτερο οι “εντολές πρωθυπουργού” δεν αποτελούν συνήθη τρόπο διακυβέρνησης στην Ευρώπη. Η καθολική απαγόρευση θα απαιτείτο να τεκμηριωθεί ενώπιον ενός πληροφορημένου Νομοθετικού Σώματος, επί του οποίου εξασκείται επιρροή από διαφορετικές απόψεις, καθιστώντας έτσι την έκβαση του εγχειρήματος αμφίρροπη.

Ο λόγος λοιπόν που οι ζηλωτές των ευρωπαϊκών ΜΚΟ περιδιαβαίνουν τις ηλιόλουστες χώρες της Μεσογείου (και της Αφρικής), στρατολογώντας ντόπιους λακέδες, είναι διότι μόνο στις χώρες αυτές μπορούν να ελπίζουν πως θα έχουν κάποια επιτυχία εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας. Στις δικές τους πατρίδες τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, έως αδύνατα !

Τι προσφέρει η καθολική απαγόρευση κυνηγίου;

Τίποτα εναντίον της λαθροθηρίας !
Η παρανομία καταστέλλεται με την επιβολή του νόμου. Αν ο νόμος δεν επιβάλλεται δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα ούτε η θέσπιση αυστηρότερης νομοθεσίας, ούτε η ολοκληρωτική απαγόρευση. Θα κρατήσει σπίτια τους μόνο αυτούς που ούτως ή άλλως κυνηγούσαν νόμιμα. Οι κυνηγοί οι οποίοι σέβονται τους νόμους, θα σεβαστούν την απαγόρευση. Οι λαθροθήρες θα συνεχίζουν να παρανομούν όσο το κράτος δεν προχωρά στην επιβολή του νόμου.
Άρα η ολοκληρωτική απαγόρευση έχει σαν μοναδικό στόχο το νόμιμο κυνήγι και όχι την πάταξη της λαθροθηρίας.
Δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα βάσει των οποίων στοιχειοθετήθηκε η αιτιολόγηση της απαγόρευσης. Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει την κατάσταση χειρότερη, δεδομένου ότι ο αποκλεισμός των κυνηγών από την ύπαιθρο θα αφήσει oολόκληρο το πεδίο ελεύθερο στους λαθροθήρες.

Από την άλλη, από τη στιγμή που επιβάλλεται ο νόμος και τηρούνται οι ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την αειφορία, δεν υφίσταται λόγος ολοκληρωτικής απαγόρευσης κυνηγίου.

κυνηγετικὲς σελίδες

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply