Γιά τά ξεπατωμένα ἀμπέλια συζητᾶμε;

Γιά τά ξεπατωμένα ἀμπέλια συζητᾶμε;Πρὸ μερικῶν μηνῶν εἶχα γράψη γιὰ τὶς νέες ὁδηγίες ποὺ ἀφοροῦν στὸ ξεπάτωμα τῶν ἀμπελιῶν, ἀλλὰ καὶ στὴν ἀλλαγὴ κάθε σπόρου, ποὺ θὰ μᾶς ἔδιδε αὐτάρκεια καὶ αὐτοδυναμία.
Κάποιοι εἶχαν διαμαρτυρηθεῖ, διότι κατὰ πῶς ἰσχυρίστηκαν, ἔχοντας σχέσεις μὲ τὸν χῶρο, δὲν εἶχαν διαπιστώση κάτι τέτοιο.
Σήμερα λοιπὸν ἐπανέρχομαι μὲ παλαιότερον ἄρθρον καὶ λαμβάνοντας ὑπ΄  ὄψιν μου τὰ τελευταῖα δεδομένα, ποὺ ἀφοροῦν στὶς ὁδηγίες τῶν σπόρων, στὴν ἀπαγόρευσιν συλλογῆς βοτάνων καὶ στὴν ὑπερφορολόγησιν τῶν ἀγροτεμαχίων, ποὺ ἐκ τῶν πραγμάτων πλέον ὁδηγοῦν σὲ μίαν ἀπολύτως ἐξαρτημένη καλλιέργεια, μὲ ἀπολύτως ἐλεγχομένους σπόρους καὶ φυσικὰ μὲ ἀπολύτως ἀδρανεῖς σπόρους, ὅσον ἀφορᾶ πάντα στὴν ἀναπαραγωγή τους.

Απαγόρευση καλλιεργειών από Ε.Ε. Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Από το blog Αναβάσεις : Φτάσαμε και σ’ αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ /στρέμμα, για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000/έτος, και μετά διπλασιάζεται!  Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις …

Συνδυάστε το με τον νόμο περί τσιπαρίσματος όλων των οικόσιτων ο οποίος είναι ενεργός και αναμένει … και τότε θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Σε πλήρη εξέλιξη η Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση.

Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Δ/ντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται.

Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.

Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής.

Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

Πηγή : Γιώργος Κ. Ροζής – ΠΑΤΡΙΣ 

Σχ. ΚΟ: Το “HR 875” που αναγράφεται στην φωτογραφία αναφέρεται στο νόμο των ΗΠΑ “H.R. 875: FoodSafetyModernizationActof 2009” / «Εκσυγχρονισμός της Πράξης του 2009 για την Ασφάλεια των Τροφίμων», ο οποίος θεωρείται από πολλούς, ότι ποινικοποιεί την βιολογική καλλιέργεια και την ιδιωτική, καθώς όλοι οι μικροί αγρότες και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, πρέπει να λαμβάνουν άδεια για να παράγουν και να πωλούν τρόφιμα από ένα νέο ομοσπονδιακό καθεστώς γραφειοκρατίας: τη Διοίκηση Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA).

Όλος ο νόμος είναι  εδώ.

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλά άρθρα για το νόμο που – “αλλά Στάλιν” -ποινικοποιεί τη βιολογική γεωργία, (ευλογώντας την Mosanto), αλλά και άρθρα ότι ο όλος θόρυβος αποδείχθηκε hoax/απάτη (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Καὶ  κάτι ποὺ ἐπὶ τέλους πρέπει νὰ συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!
Οἱ σπόροι μας δὲν εἶναι εὐθύνη τῶν μικρῶν ἤ μεγάλων παραγωγῶν ἀλλὰ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Εἶναι ἡ μοναδικὴ κληρονομιὰ ποὺ μποροῦμε νὰ ἀφήσουμε στὰ παιδιά μας, πρὸ κειμένου νὰ διατηρήσουν ἕνα ἀξιοπρεπὲς ἐπίπεδον διαβιώσεως.

Φιλονόη

Διαβᾶστε ἐπίσης:

Γνωρίζετε πώς ξεπατώνουν τά ἀμπέλια μας;

Ἀπαγορεύεται ἡ καλλιέργεια στήν χώρα μας ἀπὸ τὶς ἀρχὲς τοῦ 2014!

Ποιοί εἶναι οἱ ἐγκεκριμένοι σπόροι γιά νά γλυτώσουμε τό πρόστιμο;

Ἀπαγόρευσις ἐμπορίας βοτάνων; Χά!!!

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (1)

Στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς «ζέας». (2)

Ἡ εἰσβολὴ τῶν μεταλλαγμένων ἀπὸ τὴν Κερκόπορτα «ζειᾶ».

Τὰ γερμανικὰ μεταλλαγμένα σιτάρια μᾶς τὰ πωλοῦν σὰν «ζέα».

(Visited 66 times, 1 visits today)
Leave a Reply