Μὰ ἐλάχιστοι πρόσεξαν πὼς τὸ θέμα τῆς «δίκης» ἦταν τὸ νερό…

Τον γύρο του κόσμου έκανε αυτές τις ημέρες η είδηση ότι φοιτητές από την Νομική Αθήνας, κέρδισαν Διεθνή Διαγωνισμό με αντικείμενο την καλύτερη εκδίκαση μιας εικονική υπόθεσης, που διοργάνωσε η Ευρωπαική Ένωση φοιτητών Νομικής

Στον τελικό του διαγωνισμού οι Έλληνες φοιτητές που αναδείχθηκαν νικητές, αντιμετώπισαν φοιτητές του Χάρβαρντ.

Ωστόσο αυτό που «ξέχασαν» τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, ήταν το νομικό θέμα, του Διαγωνισμού, που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ σώζοντας το νερό

Τον γύρο του κόσμου έκανε αυτές τις μέρες η είδηση ότι φοιτητές από την Νομική Αθήνας, κέρδισαν Διεθνή Διαγωνισμό με αντικείμενο την καλύτερη εκδίκαση μιας εικονική υπόθεσης, που διοργάνωσε ο η Ευρωπαική Ένωση φοιτητών Νομικής

Στον τελικό του διαγωνισμού οι έλληνες φοιτητές που αναδείχθηκαν νικητές, αντιμετώπισαν φοιτητές του Χάρβαρντ.

Ωστόσο αυτό που «ξέχασαν» τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, ήταν το νομικό θέμα, του Διαγωνισμού, που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σημαντικό μέρος στην επιχειρηματολογία των Ελλήνων φοιτητών έπαιξε και η αδυναμία της διαπραγματευτικής ικανότητας που έχει μία χώρα εξαρτώμενη από οικονομικά συμφέροντα λόγω χρέους.

Πάντως τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια αν και υποχρηματοδοτούνται και διαβάλλονται εσκεμμένα για να ανοίξει χώρος για να ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δείχνουν, ότι υπάρχουν επιστήμονες που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητας της Δημόσιας Παιδείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Χρήστου Αβραμίδη από την Ελεύθερη ΕΡΤ3:

ΕΡΤ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μὰ ἐλάχιστοι πρόσεξαν πὼς τὸ θέμα τῆς «δίκης» ἦταν τὸ νερό…

Leave a Reply