Κυρώσεις κατά τῆς Ῥωσσίας;;;

 

Οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν στόχο να πιέσουν τον πρόεδρο της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας απεφάσισαν οι ελληνόφωνοι γενίτσαροι της κυβερνήσεως, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους Έλληνες εξαγωγείς και στον τουρισμό.
Υπάρχουν άραγε ακόμα πολίτες που πιστεύουν ότι οι προδοτες και οι απατεώνες της πολιτικής υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον;

Σίγμα

Οι ηγέτες της ΕΕ επικύρωσαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσσίας

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν την Πέμπτη τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας. 

Οι κυρώσεις έχουν στόχο να πιέσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η έγκριση των κυρώσεων δόθηκε γραπτώς από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ κι έτσι δεν χρειάστηκε να συγκληθεί μια Σύνοδος Κορυφής.

Η έγκριση δίνει νομική βάση στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές της ΕΕ.

Οι κυρώσεις θα δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Το κείμενο διευκρινίζει τι προβλέπουν οι κυρώσεις που υιοθετήθηκαν, γεγονός που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Η ΕΕ επιθυμεί με τις κυρώσεις αυτές να εμποδίσει την πρόσβαση της Ρωσσίας στις ευρωπαϊκές οικονομικές αγορές.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν ομόλογα, μετοχές ή οποιοδήποτε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν από ρωσσικούς οικονομικούς θεσμούς, κυρίως από τις κρατικές τράπεζες και τις θυγατρικές τους, διευκρινίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Επίσης οι κυρώσεις προβλέπουν την απαγόρευση των πωλήσεων και αγορών όπλων, στρατιωτικού υλικού και προϊόντων διπλής χρήσεως, πολιτικής και στρατιωτικής.

Παράλληλα τίθενται περιορισμοί στις πωλήσεις ευαίσθητων τεχνολογιών και εξοπλισμού του ενεργειακού τομέα, οι οποίες πρέπει πρώτα να λαμβάνουν την έγκριση των χωρών μελών της ΕΕ.

ΒΗΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Κυρώσεις κατά τῆς Ῥωσσίας;;;

Leave a Reply