Μᾶς τόν πῆραν τόν χρυσό;

Κλείνουν σιγά-σιγά τα ενεχυροδανειστήρια και εκποιητήρια οικογενειακών κειμηλίων, κοσμημάτων του γάμου, και χρυσών δοντιών.

Ο χρυσός των Ελλήνων εκποιήθηκε για να πληρώσουν το χαράτσι και τα τέλη κυκλοφορίας του Βενιζέλου, την ΔΕΗ του Φωτόπουλου, και τους φόρους του Παπακωνσταντίνου, του Θεοχάρη και του Στουρνάρα.

Αφού πήραν στα χέρια τους τον ιδιωτικό χρυσό οι μαυραγορίτες, μισοτιμής στα χωρίς άδεια, λαθραία “αγοραστήρια” με τα φυμέ τζάμια, τον έβγαλαν από τη χώρα λαθραία σε βαλίτσες σε 40κιλα τη φορά. Γερμανία, Ολλανδία και Τουρκία κυρίως.
Περιουσίες φτιάχτηκαν….

Μαυραγορίτες όπως στην Κατοχή. Με τις ευλογίες του κράτους, των δυνάμεων της τάξης και της ασφάλειας, και φυσικά των εισαγγελικών αρχών.
Τώρα δεν έχει μείνει άλλος χρυσός πια. Το βυζί στέρεψε και ζάρωσε. Κλείνουν λοιπόν, και δίνουν ραντεβού στη Μύκονο και την Αράχωβα.
Ίσως να ξέρετε κάποιον τέτοιον, και να τον καλοπιάνετε κιόλας.
Αν όντως ξέρετε, ντροπή σας. Ντροπή μου και μένα.

Ἄγης Βερούτης

φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply