Ἡ ΕΝΦΙΑλωσις τῶν Ἑλλήνων

1. Το δόγμα Χότζα

Ο Νασρεντίν Χότζας, που ήταν σοφός άνθρωπος, έλεγε ότι:
“Πιάσε έναν φουκαρά που κλαίγεται για τα δεινά του και φόρτωσε του άλλα τόσα. Άστονε λιγάκι να βράσει στο ζουμί του κι ύστερα αφαίρεσε του καναδυό. Θα τον έχεις κι ευχαριστημένο…”

Η πρώτη σφαλιάρα του ΕΝΦΙΑ [Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων], όπως σοφίστηκαν να τον περάσουν “στα πονηρά” οι μηχανικοί του καθεστώτος, εμπίπτει ακριβώς στο πεδίο εφαρμογής του δόγματος Χότζα.
Οι τηλεοράσεις τους βάλανε μπροστά να κοψοχολιάζουν τους δυστυχείς κατοίκους της υπαίθρου [αλλά και των κατόχων εξοχικών] με κάτι τρελλά ποσά, όπου για μια αποθηκούλα στο μποστάνι, θα πλήρωναν [λέει] οχτώ και δέκα χιλιάδες ευρά!
Χλωμιάσανε οι εκλεκτοί ψηφοφόροι κι αφου τους άφησαν για λίγο να βράσουνε στο ζουμί τους, βγήκανε μετά και προτάξανε τα στήθη τους οι ηρωϊκοί βολευτές της υπαίθρου, για να υπερασπίσουν τις ψήφους τους.
Και με “εντολή Σαμαρά” τον… πήρανε πίσω.
Τώρα που θα τους ρίξουνε να πλερώσουν χίλια και δυο χιλιάρικα ευρά, για ένα κοτέτσι στο περβόλι, θα τους έχουνε κι ευχαριστημένους!

Τι να πει κανείς;;;;;;
Η ΕΝΦΙΑλωσις των Ελλήνων…    
Να μου το θυμηθείτε…
Σύσσωμο το ελληνόφωνον κοινόν θα παρακαλάει σε λίγο να του ξαναβάνουνε το χαράτσι!

2. Φόρος συλλογικής μαλακίας

Ο ΕΝΦΙΑ φορολογεί την κατοχή περιουσίας και όχι το εισόδημα που πιθανόν να προκύπτει από αυτήν.
Αυτό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ονομάζεται “δήμευση περιουσίας
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ούτε ο Αλή πασάς στα Γιάννενα δεν διανοήθηκε να φορολογήσει την κατοχή περιουσίας…

Σε αντίθεση με τον Αλή πασά και τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που γνώριζαν αν μη τι άλλο, ότι για να τα παίρνουν αυτοί, κάποιοι έπρεπε πρώτα να τα παράγουν, οι τωρινοί αγάδες δεν γνοιάζονται καν να κρατήσουν ζωντανά τα υποζύγια που πληρώνουν τους φόρους.
Και συνεχίζουν να αρμέγουν τις ίδιες ακριβώς ελληνόφωνες αγελάδες, που πλέον δεν έχουν ούτε για να μπαλώσουν το σώβρακο τους.
Η λεγόμενη μικρομεσαία τάξη, ήγουν οι μικροεπαγγελματίες, οι μικρομαγαζάτορες, οι μικροκαταθέτες, οι μικροϊδιοκτήτες, ακόμα-ακόμα και μερικοί [μικρο]δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν βαστάξει όλο το βάρος της λεηλασίας, σε βαθμό που πολλοί από αυτούς τους δύστυχους, δεν διαθέτουν πια χρήματα, ούτε για να αγοράσουν το σκοινί που θα κρεμαστούν.
Αυτά τα ίδια αφαιμαγμένα στρώματα καλούνται να πληρώσουν και τα νέα χαράτσια του καθεστώτος, ενώ ο πυρήνας του κακού, δηλαδή οι συνδικαλισταράδες, οι κομματικοί στρατοί, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, οι μεγιστάνες των ΜΜΕ και όλο αυτό το σκυλολόι που οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία, παραμένουν “εκτός παιδιάς”

Η είδηση όμως δεν είναι ότι μια δράκα επαγγελματιών mass killers [μαζικών φονιάδων] έχει στείλει εφτά χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία, ούτε ότι ένα κογκλάβιο ευρωαμερικανοσιωνιστών πιστολέρος, έχει βάνει μπροστά και λεηλατεί τις περιουσίες των ελληνόφωνων, ούτε καν ότι μια αδηφάγα καμαρίλα “κολλητών” της καθεστωτικής ελίτ συνεχίζει να τρώει με διπλές μασέλες.
Η είδηση είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την υπογραφή και τη σφραγίδα του ίδιου του πόπολου.
Δηλαδή με την αποενοχοποίηση του καθεστώτος από την λεγόμενη “ψήφο του λαού
Ο κοσμάκης φαίνεται σαν να έχει παραδώσει οικειοθελώς την εξουσία σ’ αυτή τη συμμορία πολιτικών απατεώνων, για να του πάρουν ακόμα και την αξιοπρέπεια της απλής επιβίωσης του!

Η δολερή εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, από τους μηχανικούς του mind control του καθεστώτος, είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα του πως μια τοπική μαφία κατορθώνει να ξεγελά τόσους πολλούς, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγώντας τους κανονικά σαν πρόβατα στη σφαγή, μέσα σε μια ακατανόητη όσο και τρομακτική σιωπή των αμνών.

Στην πρώτη φάση της εφαρμογής της, η φορολόγηση της ιδιοκτησίας ως κατοχής και όχι ως προσόδου, πέρασε στα μουλωχτά με τη μορφή του “ειδικού τέλους“, το οποίο εισπράχθηκε μέσω των μηχανισμών της ΔΕΗ, ενώ όπως ήταν φυσικό, η χειραγωγούμενη δικαιοσύνη το έκρινε αντισυνταγματικό, αναγνωρίζοντας όμως την δυνατότητα της “προσωρινής είσπραξης” του.
Έτσι και οι δικαστές έσωσαν την τιμή τους και τα κορόιδα συνέχισαν να πληρώνουν.
Το “ειδικό τέλος” όμως έπρεπε με κάποιον τρόπο να μετατραπεί σε φόρο και να μονιμοποιηθεί, ώστε να προστεθεί κατ ουσίαν στο χαράτσι της ΔΕΗ, η οποία φρόντισε με απανωτές αυξήσεις να φτάσει την τιμή του ρεύματος σε επίπεδα ίσα, με το ύψος των λογαριασμών της όταν συμπεριλάμβαναν το χαράτσι.
Για να περάσει μαλακά στο πόπολο ο νέος φόρος, ο οποίος σημειωτέον αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, εφόσον ζητάει “ρεγάλο” από μηδενικό[!] εισόδημα, επινοήθηκε μια ωραία παράσταση, στη διάρκεια της οποίας βολευτές της υπαίθρου, παρίσταναν τάχα μου τους αντάρτες, απειλώντας ότι δεν θα ψηφίσουν τον νόμο, αν δεν αφαιρούνταν οι “άδικες” διατάξεις που αφορούσαν τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές ιδιοκτησίες [λες και οι αστοί ιδιοκτήτες είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού…].
Με τη γνωστή ταρζανιά της “εντολής Σαμαρά“, το καθεστώς απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις και όλοι/ες έμεναν ευχαριστημένοι, παρότι η απόσυρση των εν λόγω διατάξεων ήταν απλώς μια ακόμα εφαρμογή του δόγματος Χότζα [δεν θα πληρώσετε όσα φοβόσαστε αλλά θα πληρώσετε όσα θέλουμε…]
Η ψήφος στις πρόσφατες ευρωεκλογές απέδειξε το πόσο εύκολα μπορούν οι κάπο των τοπικών συμμοριών να τα παίρνουν χοντρά από τους υποταχτικούς τους και να τους λένε κι ευχαριστώ…

Στη δεύτερη φάση της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ, οι μηχανικοί του mind control, έβαναν “κατά λάθος εξεπίτηδες” τους καραγκιόζηδες του υπουργείου οικονομικών, να τινάξουν τη μπάγκα στον αέρα, υπολογίζοντας τον φόρο, βάσει ακριβώς των διατάξεων που είχαν αποσυρθεί “με εντολή Σαμαρά”, ενώ παράλληλα οι μεγιστάνες των ΜΜΕ, φρόντιζαν να τρομοκρατούν τον κοσμάκη, βομβαρδίζοντας τους με ακραία παραδείγματα εκκαθαριστικών, όπου μεταξύ άλλων, αγρότες στη Λάρισα θα έπρεπε να πλερώσουν κοντά 8.000 ευρά, για την αποθηκούλα από ελενίτ, που είχανε στήσει στο παταταχώραφο.
Κι όλα αυτά μέχρι το τέλος του μήνα.
Αφήσανε λιγάκι τα πρόβατα να σιγοβράζουνε στο ζουμί τους, ενώ δώσανε και τη ευκαιρία στους μεγαλοεργολάβους των καναλιών να κόβουνε μονέδα από τις διαφημίσεις στα δελτία ειδήσεων [που τον Αύγουστο ως γνωστόν έχουν πεσμένη ακροαματικότητα] και μετά βγήκανε οι βολευτές του λαού και ξαναπιάσανε τον γνωστό ρόλο του Βελουχιώτη.
-Αν δεν το διορθώσετε, εμείς δεν θα το ψηφίσουμε!
Κι αποπάνου έσκασε μύτη και ο γνωστός ασπρομάλλης συνταγματολόγος του καθεστώτος για να αποφανθεί ότι ο ΕΝΦΙΑ ούτως ή άλλως είναι αντισυνταγματικός και αποτελεί στην ουσία δήμευση περιουσίας.
Ποιος?
Αυτός που τον είχε ψηφίσει [και που τον ξαναψήφισε]

Το δούλεμα ήταν τόσο χοντροκομμένο, ώστε τα παιδιά του λαού, είχαν το θράσος να πάνε στις εκλογικές του περιφέρειες και να παραμυθιάζουνε τους εμβρόντητους ψηφοφόρους τους, ότι τάχα μου αυτοί άλλα ψηφίσανε και άλλα έκαμαν στο υπουργείοο οικονομικών [χωρίς βεβαίως να λένε κουβέντα για το ποιοι το έκαμαν και για το που θα έπρεπε να βρίσκονται τώρα αυτοί που το έκαμαν]  
Δηλαδή μιλάμε ότι, για να πιστέψει κανείς τόσο χοντρά και τόσο κακοδουλεμένα ψέμματα πρέπει να είναι ή μαλάκας ή έλληνας…      
 
Κι αφού τους άφησαν κάμποσο τους φουκαράδες να απολαύσουν την τρομάρα τους, εφάρμοσαν για άλλη μια φορά το δόγμα Χότζα, παίρνοντας πίσω τον ΕΝΦΙΑ, φυσικά “με εντολή Σαμαρα” και ταυτόχρονα επανέφεραν τις καρδιές στη θέση τους, δίνοντας μια μικρή αναβολή ενός μήνα, για την πληρωμή της πρώτης δόσης..
Έτσι και οι βολευτές εφάνησαν ήρωες, στα μάτια των αμνών τους και τα δελτία ειδήσεων βρήκανε είδηση και το πόπολο έμεινε ευχαριστημένο.
Το γεγονός ότι σε ένα μήνα θα κληθούν να πλερώσουν χιλιάρικα και τριχίλιαρα [με τον “διορθωμένο ΕΝΦΙΑ], για ένα έρμο κεραμίδι που έχουν βάνει απάνω από το κεφάλι τους, αυτό δεν τους απασχολεί διόλου!
Ίσα-ίσα είναι και ευχαριστημένοι που γλίτωσαν τα χειρότερα.
Άλλωστε τότε, η τηλεόραση θα τους δείχνει άλλα πράγματα και έτσι θα είναι σαν να μην τον έχουν πληρώσει καθόλου.
Αυτός ο ΕΝΦΙΑ δηλαδή, δεν θα έπρεπε να λέγεται φόρος ιδιοκτησίας αλλά απλά: φόρος συλλογικής μαλακίας!

Το δόγμα Χοτζα αλλά και πιο μοντέρνες τεχνικές ελέγχου του νου, φαίνεται ότι πιάνουν με χαρακτηριστική ευκολία σε έναν λαό, που έχει απωλέσει δραματικά κάθε δυνατότητα αντίδρασης.
Το καθεστώς κατόρθωσε να περάσει έναν επαχθή φόρο, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία [και που δεν θα τολμούσε να τον εφαρμόσει ούτε ο Αμίν Νταντά στις ημέρες της δόξας του] με την ίδια ευκολία που ο κ. Λιάπης κυκλοφορούσε καμιά δεκαριά χρόνια με πλαστές πινακίδες.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο [διορθωμένος] ΕΝΦΙΑ καθώς και ο νέος φόρος εισοδήματος, καθώς και καμιά δεκαπενταριά άλλοι φόροι που έρχονται προσεχώς, πρέπει να εισπραχθούν από εκείνα ακριβώς τα λαϊκά στρώματα, που δεν έχουν πλέον να πληρώσουν ούτε το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όσο πετυχημένη και αν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής η ΕΝΦΙΑλωσις των ελληνοφωνων μαζών, όσο και αν πανηγυρίζουν οι αρχιμαφιόζοι της εντόπιας κόζα νόστρα επειδή τα πρόβατα συνεχίζουν να τους ψηφίζουν, όσο λωβοτομημένοι και αν είναι οι τηλεθεατές της βυζοβίζιον, όσο βαθιά και αν έχει φτάσει η βιοψυχικός εκφυλισμός της ράτσας των [πρώην]Ελλήνων, όσο εκτεταμένη και αν είναι η φυλετική επιμειξία με αφροασιατικές μάζες και η πολιτισμική κατάπτωση των ελληνόφωνων, υπάρχει η σκληρή αντικειμενικότητα των αριθμών.
Και οι αριθμοί λένε ότι κάθε μήνα που περνάει, προστίθενται μερικά δισεκατομμύρια ακόμα, στο τρελό κονδύλι των ληξιπρόθεσμων οφειλών!
Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι δεν μαζεύονται τα ποσά που έχουνε τάξει στα διεθνή αφεντικά τους, όσους φόρους και αν βάνουν.
Η αγελάδα της μικρομεσαίας τάξης, που την αρμέγουνε τόσα χρόνια τώρα, στέρεψε από γάλα.
Συνεχίζοντας να βυζαίνουν τα μαστάρια της δεν πρόκειται πια να πάρουνε, παρά μόνο το αίμα της…

Οι ΕΝΦΙΑλωμένοι ελληνόφωνοι δεν έχουν την αναγκαία συλλογική ζωϊκή δύναμη, για να αντιδράσουν στη συστηματική γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος τους.
Αντιθέτως βαδίζουν αμέριμνοι και τραγουδώντας, προς την αντικατάσταση τους και την εθνική/πολιτισμική ευθανασία τους.
Μοναχά που αυτή η ευθανασία δεν θα είναι ανώδυνη.
Όταν θα έρθει η ώρα για το καθεστώς, να αποδώσει τα υπεσχημένα στους αφεντάδες του, τα ταμεία θα είναι άδεια.
Είτε με αυτούς τους φόρους που ήδη δεν μπορούν να τους εισπράξουν, είτε με τους κανούριους που θα σοφιστούν στο άμεσο μέλλον.
Και τότε η καθεστωτική ελιτ θα είναι αναγκασμένη να βάνει χέρι στους κομματικούς της στρατούς και στα κοινωνικά στρώματα, που μέχρι τώρα έχει φροντίσει να προστατεύσει [δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους]
Και τότε αυτές ακριβώς οι μακάριες “λαϊκές μάζες” που σήμερα διατηρούν στη θέση τους το καθεστώς δίνοντας του [με την ψήφο τους] τη δυνατότητα να εφαρμόζει κατά ριπάς το δόγμα του Χότζα, θα νιώσουν και στο δικό τους πετσί, τι παναπεί φυλετική αντικατάσταση και εθνική γενοκτονία.

Δυστυχώς όμως θα είναι πολύ αργά [ήδη είναι πολύ αργά…]
Η ΕΝΦΙΑλωσις έχει ολοκληρωθεί κι απομένει απλώς να μας πετάξουνε στον ωκεανό των ιστορικών σκουπιδιών.

Λευτέρης Πανούσης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἡ ΕΝΦΙΑλωσις τῶν Ἑλλήνων

Leave a Reply