Ἡ βρεταννικὴ ἀστυνομία στὰ ἴχνη τῆς ὁμάδος Σῶῤῥα γιὰ τὰ πλαστὰ ἔγγραφα!

Σήμερα είχα ξεκινήσει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, που ωστόσο θεωρώ πως θα πρέπει να το καθυστερήσω λίγο. Ένα άρθρο που αφορά την απάτη σε δικαστήριο από τον Αρτέμη Σώρρα και τους συνεργάτες του, με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδομαρτυριών.

Ωστόσο, μου προωθήθηκαν σχόλια ενός άμεσου συνεργάτη του Σώρρα, κάποιου Χρήστου Μπαλαντίνα, σε μια ομάδα του Facebook. Στην ομάδα αυτή επιτρέπεται να συνομιλούν μόνο όσοι υποστηρίζουν τον άφραγκο επενδυτή από την Πάτρα. Οι υπόλοιποι διαγράφονται, γιατί απαγορεύεται η διαφορετική γνώμη και ο διάλογος.

Ο Μπαλαντίνας, τις προηγούμενες ώρες είχε ανεβάσει στο προφίλ του σελίδες από την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που αθώωνε τον Σώρρα, μετά από μηνυτήριες αναφορές του υπουργού Υγείας κ. Ἀδώνιδος Γεωργιάδη και δύο άλλων πολιτών. Οι ίδιες λιγοστές και προσεκτικά επιλεγμένες σελίδες αναρτήθηκαν σε δεκάδες blogs και όλες ανέφεραν το όνομα του Μπαλαντίνα ως πηγή. Η απόφαση του δικαστηρίου έχει αριθμό 67650/13, ωστόσο αναφέρει ότι «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων, που το ενσωματώνουν».

Εικόνα 1: Το ξεκίνημα της απόφασης όπως αναρτήθηκε από στενούς συνεργάτες του Σώρρα στο διαδίκτυο.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η απόφαση δεν λέει ότι τα χρήματα του Σώρρα υπάρχουν, αλλά ότι δεν αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν. Είναι τόσο απλό, όσο να μην μπορούν οι μάρτυρες να αποδείξουν ότι προκαλώ πανικό λέγοντας ψέματα πως μου ανήκει το φεγγάρι, με βάση αόρατους τίτλους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και εγώ να επιμένω πως αφού δεν έχω καταδικαστεί, όχι μόνο το φεγγάρι είναι δικό μου, αλλά και ο Μέγας Αλέξανδρος ζει. Δεν θέλω να δίνω ιδέες βέβαια γιατί σε λίγο και το φεγγάρι στο Σώρρα θα ανήκει.

Στη συγκεκριμένη ομάδα οπαδών του Σώρρα στο Facebook, ο Μπαλαντίνας ένοιωθε τόσο περήφανος για την ανάρτηση του, που άρχισε να με ειρωνεύεται προσωπικά, χωρίς φυσικά να έχω την ευκαιρία να απαντήσω, αφού όλο αυτό το πανηγύρι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση όσων εύπιστων πέφτουν στη φάκα, στη συνέχεια ψηφίζουν αυτό που τους λένε και τους ενισχύουν οικονομικά με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που γυροφέρνουν οι “σωτήρες” (αρ. Λογαριασμού 0026.0097.48.0200 558911 της Eurobank) στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτοί οι τρισεκατομμυριούχοι βλέπετε είναι από αυτούς που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση.

Ο Χρήστος Μπαλαντίνας έχει πολύ συχνή παρουσία σε περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα (βγήκε μέχρι στην τηλεόραση Κόσμος της Ρόδου) και διοργανώνει αρκετές ομιλίες για να επιστρατεύσει αφελείς και να φανατίσει τους οπαδούς της κίνησης. Για το λόγο αυτό επικοινώνησα μαζί του με ένα πολύ σύντομο μήνυμα, ξεκαθαρίζοντας του ότι το να με βρίζει σε χώρο που δεν μπορώ να του απαντήσω δεν είναι μαγκιά. Ακολουθεί ολόκληρη η συνομιλία και η απάντηση του είναι τυπική για τα μέλη αυτής της ομάδας, που υβρίζουν αισχρά όποιον έχει αντίθετη άποψη.

Εικόνα 2: Προσωπικές ύβρεις που δείχνουν το επίπεδο και το φανατισμό των τυφλωμένων με μίσος οπαδών του Σώρρα.

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Βέβαια, το απίστευτα διασκεδαστικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι λίγες σελίδες από την απόφαση του δικαστηρίου που ανέβασε ο κ. Μπαλαντίνας στο προφίλ του στο Facebook και μετά διαμοιράστηκαν από δεκάδες συμπαθούντες, αλλά και από ιστοσελίδες στο internet, φέρουν πλαστογραφίες! Σε σύγκριση με την πραγματική απόφαση, λείπουν όχι μόνο οι σελίδες που «καίνε» την οργάνωση EI-END, αλλά και συγκεκριμένη παράγραφος που αποκαλύπτει κάποια από τα ψεύδη που ειπώθηκαν στο δικαστήριο και “καρφώνει” την απάτη του διεθνούς κυκλώματος.

Πριν βγει η απόφαση στον αέρα, οι διάφοροι φανατικοί οπαδοί του Σώρρα κυκλοφορούσαν με επιλεγμένες παραγράφους από αυτήν, γραμμένες σε κειμενογράφο, αφού δεν συνέφερε η δημοσιοποίηση ολόκληρου του εγγράφου. Με αυτές τις γραμμές, προσπαθούσαν να πείσουν απλούς ανθρώπους σε καφενεία, ενώ ακόμη και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος αμφέβαλε για την πραγματικότητα, πέφτοντας θύμα της επιλεκτικής πληροφόρησης, που στο βάθος όμως δεν μπορεί να αντέξει σε σοβαρή κριτική.

Και πως θα μπορούσε να παρουσιαστεί η πραγματική δικαστική απόφαση, από τη στιγμή που σε αυτή ο Σώρρας κατέθεσε πως είναι «ομογενής»… Στην απόφαση αναφέρονται ακόμη και τα πλαστά έγγραφα τα οποία προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, ενώ υπάρχει κατάθεση Ελληνοκαναδού που λέει ότι έκανε έλεγχο στις αρμόδιες αρχές και βρήκε τα πλαστά ομόλογα ότι είναι γνήσια. Το αστείο είναι ότι ο άλλος ψευδομάρτυρας, είναι ένας καταδικασμένος – για οικονομικές απάτες – Καναδός απατεώνας, ο οποίος στην κατάθεση του υποστήριξε ότι στην ψευδοτράπεζα του διαχειρίζεται 25 δισεκατομμύρια και ότι ο δικαιούχος των «ομολόγων» του Σώρρα είναι μια εταιρεία στο Λονδίνο με την επωνυμία Red Panther Limited. Αυτό που δεν είπε είναι ότι είναι καταδικασμένος για παρόμοιες απάτες και την εξαπάτηση εταιρειών μέσω διεθνών συναλλαγματικών στον Καναδά.

Την ύπαρξη της Red Panther Limited υποστηρίξε στο δικαστήριο και ο ίδιος ο κατηγορούμενος Σώρρας, επιμένοντας ότι τα «χρήματα» είναι στο Λονδίνο, ανήκουν στην εταιρεία Red Panther Limited και εκείνος είναι απλά ο διαχειριστής. Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόφαση, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Red Panther Limited του Λονδίνου, που είναι ο δικαιούχος των πλαστών αμερικανικών συναλλαγματικών των 600 δις και είχε εξουσιοδοτήσει το Σώρρα να διαχειρίζεται τα «ομόλογα», έκλεισε το 2011, δύο χρόνια πριν το δικαστήριο.

Εικόνα 3: Η εταιρεία Red Panther Limited του Λονδίνου που κατά το Σώρρα είναι ο δικαιούχος του υποτιθέμενου χρέους του Δικηγορικού Συλλόγου της Washington έκλεισε στις 10/5/2011.

Τη συσχέτιση των ακάλυπτων χρεογράφων, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σώσουν τη χώρα μας, με τον Stephen Louis Wozny και την εταιρεία Red Panther Limited, την είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενο άρθρο (βλ. Ο Stephen Louis Wozny “καίει” το Σώρρα, τους οπαδούς του και τις ελληνικές αρχές –

Ὁ Stephen Louis Wozny «καίει» τὸν Σῶῤῥα, τοὺς ὁπαδούς του καὶ τὶς Ἑλληνικὲς ἀρχές./).

Επειδή λοιπόν κάποιοι κατάλαβαν τον κίνδυνο για τα συμφέροντα τους και τη σύνδεση με το διεθνές κύκλωμα, ο Μπαλαντίνας ανάρτησε μια πλαστογραφημένη έκδοση της δικαστικής απόφασης, στην οποία είχε σβηστεί με λευκό διορθωτικό μελάνι η ακόλουθη παράγραφος: “που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων, με την επωνυμία “Red Panther Limited” που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας”.

 

Εικόνα 4: Η πλαστογραφημένη σελίδα 16 της απόφασης του δικαστηρίου όπως διακινείται από το Σώρρα και τους συνεργάτες του.

Το πλήρες κείμενο της παραγράφου, που έδειχνε την παραπλάνηση του Δικαστηρίου με πλαστογραφίες, ψευδομαρτυρίες και απάτες έλεγε:

«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000) που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων, με την επωνυμία “Red Panther Limited” που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας».

Εικόνα 5: Το τμήμα από την πραγματική σελίδα 16 της απόφασης του δικαστηρίου στην οποία δεν έχει σβηστεί η παράγραφος στο μέσο. Ολόκληρη η σελίδα βρίσκεται ανεβασμένη στο:

http://i.imgur.com/VU7IkDB.jpg

Αντίθετα μετά το κόψιμο της παραγράφου και την πλαστογράφηση του κειμένου, η απόφαση έγραφε ότι «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000)», δίνοντας να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό ανήκει στο Σώρρα και το δικαστήριο έχει αποδεχθεί ότι ο Σώρρας διαθέτει τα χρήματα!

Εικόνα 6: Η αλλοίωση της δικαστικής απόφασης για να παραπλανηθούν απλοί άνθρωποι και να υποστηρίξουν το Σώρρα.

Αυτή βέβαια δεν είναι μια πρωτοτυπία, αφού αρκετά από τα έγγραφα που κυκλοφορεί η ομάδα Σώρρα έχουν αποδειχθεί πλαστά, όπως το έγγραφο για τα Παγκόσμια Καταπιστεύματα, το οποίο η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα σε επιστολή της αναφέρει πως είναι μια απάτη και τα σχετικά στοιχεία έχουν παρατεθεί και αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο (βλ. Υποψήφιε δήμαρχε Καβάλας κ. Αγανικόλα οφείλετε να παραιτηθείτε! –

Ὑποψήφιε δήμαρχε Καβάλας κ. Ἀγανικόλα ὀφείλετε νὰ παραιτηθεῖτε!).

Το σίγουρο είναι πάντως ότι παρά τις άθλιες ύβρεις του ο Μπαλαντίνας εξαφάνισε, μετά την αποκάλυψη και την κατακραυγή, την πλαστογραφημένη δικαστική απόφαση από το προφίλ του, οποία έχει μείνει σε δεκάδες blogs και προφίλ άλλων χρηστών.

Η … ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 14…

Στο ίδιο πλαίσιο της προσπάθειας απαξίωσης της ομάδας Σώρρα, εντάσσονται και άλλες ύβρεις και αστήρικτες προσωπικές κατηγορίες, που κατά καιρούς εκτοξεύονται γκεμπελικά και αναπαράγονται από διάφορους φανατισμένους οπαδούς για να πείσουν τους αφελείς, θυμίζοντας τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης.

Στο παράδειγμα αυτό, άλλος στενός συνεργάτης του Σώρρα που διακινεί τα πλαστά έγγραφα σε διάφορους δήμους της επικράτειας, ο Γιάννης Καλογερόπουλος, άφησε υπόνοιες πως εγώ, ο Γιώργος Γιαλτουρίδης και ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου («Ιγναντίου») έχουμε σχέση με την Κτηματική, την Ατλάντικ, την Εθνική Τράπεζα της Νέας Σμύρνης και λεφτά μυστικών υπηρεσιών που και καλά έφευγαν από την Ελλάδα για το εξωτερικό.

Εικόνα 7: Ο κατά παραγγελία υβριστής Γιάννης Καλογερόπουλος στο έργο. Υπάρχει προτροπή για συνεχείς ύβρεις, ώστε γκεμπελικά να τους αφήνουν ήσυχους να παραπλανούν τον κόσμο.

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ψέμματα του Καλογερόπουλου. Προφανώς αυτή την εντολή είχε από το Σώρρα και αυτό έκανε, τόσο αυτός όσο και τα άλλα μέλη αυτής της ομάδας. Το τραγελαφικό είναι ότι τα φανατισμένα, άμυαλα μέλη αυτής της ομάδας τον πίστευαν και μάλιστα ανέβαζαν άρθρα της εποχής για το σκάνδαλο της Κτηματικής, εκτόξευαν απειλές εναντίον μας και διαγωνίζονταν για το ποιος θα μας εξυβρίσει περισσότερο για να δείξει στους υπόλοιπους πόσο «πατριώτης» είναι.

Δεν πρόκειται να τους εξηγήσω ότι τα δημοσιεύματα που ανέβαζαν για το σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας έφεραν την υπογραφή του Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος αποκάλυψε την απάτη, και θα έπρεπε να τα διαβάσουν πριν τα χρησιμοποιήσουν. Ούτε φυσικά θα έπρεπε να τους εξηγήσω ότι το σκάνδαλο της Κτηματικής έγινε το 1989 όταν εγώ ήμουν 14 ετών, ακόμη μαθητής στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου και η μεγαλύτερη απόσταση που είχα κάνει έως τότε ήταν μέχρι την Αθήνα. Και προφανώς δεν χρειάζεται να πληροφορήσω τον οποιονδήποτε ότι μέχρι σήμερα δεν έχω επισκεφθεί ποτέ τη Νέα Σμύρνη!

Σε αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα όμως, που θεωρούν τους εαυτούς τους «υπερπατριώτες» και οποιονδήποτε δεν πιστεύει το Σώρρα τον χαρακτηρίζουν «προδότη», θα πρότεινα να κρατούν μικρό καλάθι και να μην πιστεύουν την κάθε βλακεία που τους παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τα στοιχεία για την απάτη είναι τόσα πολλά και ξεκάθαρα που δεν υπάρχει δικαιολογία, ούτε για τον πιο φανατικό οπαδό του άφραγκου ομογενή επενδυτή από την Πάτρα.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ

Πρόσφατα, ξεκίνησαν να στέλνονται τα στοιχεία στις αρχές των χωρών που έχουν σχέση με την υπόθεση. Δεν αναφέρομαι μόνο στα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, αλλά και σε πολύ ειδικά στοιχεία που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία την πλαστότητα των εγγράφων της ομάδας Σώρρα και την κοροϊδία των συνελλήνων μας.

Στις αρχές Μαΐου και με βάση αναρτήσεις ενός βασικού μέλους των ομάδων Σώρρα και διαχειριστή σε ομάδες του Facebook, του Βασίλειου Σωτήρα επικοινώνησα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, υποβάλλοντας αναφορά προς τις εκεί αρχές. Αυτό ήταν κάτι που το ζητούσαν με στυλ «ψευτόμαγκα» και οι φανατισμένοι υποστηρικτές του Σώρρα, μια και όποιος έχει αντίθετη γνώμη και δημοσιεύει στοιχεία, τον καλούν να πάει στον εισαγγελέα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει νομικό «κόλπο» με την έλλειψη έννομου συμφέροντος για να προστατευτούν και να συνεχίσουν τη δράση τους, όπως έγινε στην περίπτωση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Γεωργιάδη.

Ο Βασίλειος Σωτήρας, μέσα από το λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα (έχει πολλούς λογαριασμούς τους οποίους χρησιμοποιεί για να δείξει ότι υπάρχουν πολλαπλοί υποστηρικτές του Σώρρα) διαμοίρασε έγγραφα που αφορούν το λεγόμενο “Παγκόσμιο Καταπίστευμα” και στη συνέχεια αυτά τα πλαστά έγγραφα αναρτήθηκαν στο blog Αλφειός Ποταμός. Το τελευταίο διαχειρίζεται ένας άλλος κατά παραγγελία υβριστής και με βαριές ευθύνες σε όλη την υπόθεση της διακίνησης πλαστών εγγράφων και της εξαπάτησης απλών πολιτών, ο Πλάτωνας Πισατίδης. Τα έγγραφα αυτά έχουν πιστοποιηθεί ως πλαστά από τις εταιρείες των οποίων την επωνυμία φέρουν και τόσο η World Bank: (http://i.imgur.com/hqCkOGi.jpg)

όσο και η Asian Development Bank έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θέμα: (http://i.imgur.com/hhIWf2B.jpg).

Κάποια από τα πλαστά έγγραφα αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υποψηφίου δημάρχου στην Καβάλα με το κόμμα του Σώρρα, Παράσχου Αγανικόλα, ο οποίος με βάση τα παραμύθια και τις υποσχέσεις της ομάδας αυτής, κατάφερε να κερδίσει μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στηριζόμενος σε ψέμματα. Ακόμη και μέχρι αυτή τη στιγμή τα πλαστά έγγραφα βρίσκονται στη σελίδα της παράταξης του Καβαλιώτη ιχθυέμπορα που υποσχόταν τα δισεκατομμύρια του Σώρρα, για να υφαρπάξει τις ψήφους των συμπολιτών του και μέχρι σήμερα δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί.

Από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, απαιτήθηκε μια σύντομη, εμπεριστατωμένη αναφορά τόσο της απάτης, όσο και της πλαστότητας των εγγράφων, μαζί με τα μηνύματα μίσους που χρησιμοποιεί η ομάδα για να πείσει για την «ελληνικότητά» της. Ο Βασίλειος Σωτήρας μάλιστα, ο οποίος είναι από τις Σέρρες και πλέον είναι μετανάστης στην Αγγλία, σε ηλικία 40 ετών φέρεται σύμφωνα με το βιογραφικό του να εργαζόταν στην εταιρεία Amfipolis Ltd, από την οποία απέκτησε εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών για την αυτόματη ανταλλαγή ξένων νομισμάτων και την διαχείριση επενδύσεων. Ήταν η πιο σημαντική εμπειρία του στο χώρο της οικονομικής επιστήμης, αφού ουσιαστικά μέχρι τότε σπούδασε υπολογιστές, έφτιαχνε διαδικτυακές σελίδες σαν ιδιώτης και έκανε service σε υπολογιστές. Όμως, η εταιρεία Amfipolis Ltd είχε κλείσει το 2005 και αυτός που την ίδρυσε το 2004 ήταν ο ίδιος ο Βασίλειος Σωτήρας, που χρησιμοποίησε στη συνέχεια την κλειστή εταιρεία για να «βελτιώσει» τις γνώσεις και την εμπειρία του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο Σώρρας χρησιμοποίησε την κλειστή βρετανική εταιρεία για να «διαχειριστεί» τα αμύθητα πλούτη της, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ.

Η απάντηση της Βρετανικής Αστυνομίας ήρθε από το ειδικό τμήμα για τις απάτες (National Fraud Intelligence Bureau – NFIB) στις 29 Μαΐου 2014. Είναι δεδομένο ότι η απάντηση αυτή είναι τυπική και σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων, αλλά και την εχεμύθεια στα πλαίσια της έρευνας για να μην υπάρξει ενημέρωση των πιθανών υπόπτων, ωστόσο είναι ενδεικτική της πορείας της έρευνας.

  «Αγαπητέ Δρ. Ρήνο,

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώσατε για να υποβάλετε την έκθεση σας στην ActionFraud τον Μάιο. Σας γράφω για να σας ενημερώσω σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της υπόθεσής σας .
Οι εκθέσεις της ActionFraud αποστέλλονται στο Εθνικό Γραφείο Πληροφόρησης Απάτης (National Fraud Intelligence Bureau – NFIB), που λειτουργεί υπό την Αστυνομία της Πόλης του Λονδίνου, την εθνική ηγετική δύναμη για τις απάτες. Το NFIB συλλέγει πληροφορίες από τις εκθέσεις αυτές, και θέτει όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει σε όσο πιο αποτελεσματική χρήση γίνεται, είτε μέσω της επιβολής, είτε μέσω της διακοπής ή της πρόληψης.

Η αναφορά σας έχει αξιολογηθεί από το NFIB και οι πληροφορίες που παρείχατε έχουν δώσει την δυνατότητα στην αστυνομία να αναλάβει δράση για να διακόψει τις δραστηριότητες των υπόπτων εγκληματιών. Αυτή η δράση μας μπορεί να είναι υπό τη μορφή αιτημάτων για τη διακοπή ή το κατέβασμα:
• Παραπλανητικών ιστοσελίδων ή λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
• Αριθμών τηλεφώνου,
• Τραπεζικών λογαριασμών ή λογαριασμών ξένου συναλλάγματος .

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να εκτελεστούν οι αιτήσεις διακοπής, αλλά να είστε βέβαιοι ότι η δράση αυτή είναι σε εξέλιξη και ότι δεν απαιτείται περαιτέρω δράση από την πλευρά σας . Δεν θα σας ενημερώσουμε ξανά αναφορικά με αυτή την υπόθεση, εκτός εάν περαιτέρω ανάλυση από το NFIB συνδέσει την έκθεσή σας με ένα άλλο έγκλημα στο μέλλον, στην οποία περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την παροχή λεπτομερειών σχετικά με την παραπομπή εκείνη.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που αφιερώσατε στην αναφορά σας και για να μας βοηθήσετε να κάνουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ένα πιο εχθρικό περιβάλλον για να λειτουργούν σε αυτό οι απατεώνες.

Με εκτίμηση ,
Pete O’ Doherty
Διευθυντής του Action Fraud και του NFIB»

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και επαγγελματική η προσέγγιση του ειδικού τμήματος κατά της απάτης της βρετανικής αστυνομίας και ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούν και οι ελληνικές αρχές, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έδειξαν ιδιαίτερη ραθυμία κατά το παρελθόν, ίσως επειδή τότε δεν είχαν τα κατάλληλα στοιχεία.

Εικόνα 8: Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δέχθηκε την αναφορά και ξεκίνησε έρευνα και ενέργεια πράξεων κατά των υπόπτων εγκληματιών, όπως αναφέρει.

Το γεγονός είναι ότι η αστυνομία του Λονδίνου έκρινε ως βάσιμη την καταγγελία, ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε πως πρόκειται περί ύποπτων εγκληματιών και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει την διακίνηση προϊόντων εγκλήματος στη Μεγάλη Βρετανία, μια και τα έγγραφα που κυκλοφορεί η ομάδα Σώρρα αποδεικνύεται πολύ εύκολα ότι είναι πλαστά.

Είναι κατανοητό πως οι αστυνομικές αρχές, όσο διαρκεί η έρευνα και διενεργείται προανάκριση, δεν θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση οι κάθε λογής εγκληματίες να μην προφυλάσσονται και να μην σβήσουν το παράνομο υλικό. Όμως, σε αυτό που αφορά στον τελικό χρήστη και που είναι η διασπορά του ψεύδους και των μηνυμάτων μίσους, η απάντηση της NFIB είναι ξεκάθαρη, σταράτη και απόλυτη.

Το δεδομένο είναι πως όλοι όσοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν διασπείρει αυτά τα πλαστά έγγραφα με την επωνυμία της Παγκόσμιας Τράπεζας, χωρίς την άδεια της, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις, ανάλογα με το βαθμό εμπλοκής τους στις διαδικασίες, μια και δεν μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να προσκομίζει στις αρχές πλαστά έγγραφα και να μένει ατιμώρητος, ακόμη κι αν θέλει να δικαιολογηθεί αργότερα μέσα από την άγνοια του. Η ενημέρωση μέσω των άρθρων που δημοσιεύονται και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας κυρίως του Γιώργου Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη δεν αφήνει περιθώρια για να δηλώσει οποιοσδήποτε άγνοια. Η περίοδος χάριτος έληξε…

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μέχρι σήμερα τόσο εγώ, όσο και οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, δεν έχουμε προβεί σε δημόσιες προσωπικές επιθέσεις κατά των στελεχών της ομάδας Σώρρα, αλλά περιοριστήκαμε μόνο στην παρουσίαση των στοιχείων. Η άλλη πλευρά, μην μπορώντας να αντιμετωπίσει την αλήθεια, επιδίδεται εδώ και καιρό σε ψεύδη, λάσπη και προσωπικές επιθέσεις, αφού είναι δεδομένο πως έχουν στριμωχτεί και δεν τους πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος που να έχει έρθει σε επαφή με την υπόθεση.

Όταν έρχεται η ώρα να εμφανίσουν στοιχεία και να βγουν σε εκπομπές με αληθινό διάλογο, είτε χρησιμοποιούν άσχετα έγγραφα τα οποία δεν λένε τίποτα και στα οποία προσδίδουν άλλη ερμηνεία, είτε χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα, είτε εξαφανίζονται, όπως έγινε στο Μακελειό του Στέφανου Χίου, στο ντοκιμαντέρ της Ζούγκλας όπου δεν θέλησαν να έρθουν σε αντιπαράθεση, στο Mega Κύπρου στο οποίο δέχθηκα στον αέρα να τους βγάλει ο δημοσιογράφος απέναντι μου, στο ομογενειακό κανάλι του Άγγελου Αγγελάτου που στις πρώτες εκπομπές τους καλούσε στα τηλέφωνα τους και δεν απαντούσαν, αλλά και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Οι απειλές τους είναι πανομοιότυπες σε όσους τους παίρνει: ύβρεις, λάσπη, τεράστιες διαστρεβλώσεις, πλύση εγκεφάλου των φανατισμένων και μετατροπή τους σε πειθήνια όργανα μέσω της απομόνωσης. Όταν δυσκολεύονται ξεκινάνε τον προσωπικό πόλεμο και εκτοξεύουν απειλές για μηνύσεις , που ποτέ δεν πραγματοποιούνται, όπως η μήνυση που διαφήμιζε πως θα έκανε η Βίκυ Χαραλάμπους στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Βίντεο με κάποιες από τις πολλές προσπάθειες επικοινωνίας σε εκπομπές στις οποίες ο Σώρρας και οι συνεργάτες του εξαφανίστηκαν.

Θεωρώ όμως την απάντηση του Χρήστου Μπαλαντίνα από την Καρδίτσα, όχι μόνο άθλια, συκοφαντική και ανήθικη, αλλά κυρίως ατιμωτική για τον ίδιο και την οικογένεια που τον ανέθρεψε. Όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να υβρίσει το ιερότερο πρόσωπο στη ζωή ενός ανθρώπου, τη γηραιά μητέρα μου, δείχνει ποιος πραγματικά είναι και σε τι ηθική κατάπτωση βρίσκεται. Πραγματικά αισθάνομαι θλίψη, όχι για τον ίδιο τον φανατισμένο άνθρωπο που ως ψευτόμαγκας μου απάντησε με αυτό τον τρόπο, αλλά για τους δικούς του ανθρώπους, που ίσως και να τον δικαιολογήσουν για το κατάντημα του. Ο Χρήστος Μπαλαντίνας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όπως δεν συνάγει με τον Ελληνικό πολιτισμό και την ευγένεια του Ελληνικού πνεύματος οποιαδήποτε τέτοια βαρβαρική λογική και πράξη. Ευτυχώς για τους περισσότερους από εμάς, δεν είμαστε στα δέντρα και δεν πετάμε πέτρες ο ένας στον άλλο.

Ευτυχώς, δεν πρόκειται να ασχοληθώ προσωπικά με άσχετες πληροφορίες, όσο κι αν πιστεύω ότι  είναι κωμικό για τον πολύ κόσμο να ενημερωθεί ότι ο Βασίλειος Σωτήρας πιστεύει ότι είναι απευθείας απόγονος του Πτολεμαίου Α’ και της οικογένειας Ρομανόφ (φυσικά Έλληνες και αυτοί) και φέρει τις αποδείξεις στα ελληνικά του γονίδια τα οποία ήλεγξε, καθώς και ειδική σφραγίδα στο κρανίο του. Και δεν κάνω πλάκα, αυτό πιστεύει…

Ούτε θα επικεντρώσω σε δήλωση του προς συνεργάτες του Σώρρα ότι «κάποιοι με θεώρησαν Σεβασμιότατο …. εκεί μειδίασα … δεν ήταν εύκολο να γελάσω δυνατά … κάποιοι με λέγαν εξωγήινο …. τόσο διαφορετικό από εκείνους … πολλοί στην πόλη που μεγάλωσα δεν ξέρουν το όνομα μου ουδέ το επίθετο μου παρά με φωνάζουν και σήμερα Πατέρα … έχω χιλιάδες Παίδες και δεν σκοπεύω να σταματήσω να Κηδεμονεύω Παίδες …. είμαι αστερόσκονη που δεν λάμπει μόνη της».

Όταν κάποιος λέει αυτά τα πράγματα, και έχει σαν καθημερινή ενασχόληση την προσωπική μου κατασυκοφάντηση σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας στα στοιχεία που εμφανίζω, δεν μου φαίνεται περίεργο ότι πιστεύει τις παλαβομάρες για τα παγκόσμια καταπιστεύματα της παράνομης εγκληματικής οργάνωσης OITC, της οποίας μέλη έχουν πάει ήδη φυλακή σε διάφορες χώρες. Τα κίνητρα του είναι σαφή και σίγουρα ούτε ευγενή, ούτε αγνά, γιατί αν ήταν θα εργαζόταν να αποκαλείψει την απάτη στην οποία συμμετέχει.

ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ

Αυτό με το οποίο θα κλείσω το άρθρο μου είναι η δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων 04791 της 23/7/2009 και η διαταγή πληρωμής 13046 της 28/3/2011 που έχουν εκδοθεί από Δικαστήρια των Αθηνών. Πρόκειται για χρέη της οικογένειας ενός άφραγκου επενδυτή προς την Εμπορική Τράπεζα, στο σημείο που η τράπεζα έχει προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και έβγαλε διαταγή πληρωμής για να εισπράξει τα χρεωστούμενα. Επειδή όμως σέβομαι τα προσωπικά δεδομένα όλων, δεν πρόκειται να αναφερθώ εκτενέστερα στις διάφορες αστικές υποθέσεις που έχει ο «επενδυτής» που θα σώσει την χώρα, εφόσον οι παγιδευμένοι οπαδοί του ψηφίζουν αυτό που τους λέει.

Όμως, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πάει σε δικαστήριο της Αθήνας και είπε πως έχει στη διάθεση του σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και το πληρεξούσιο για να διαχειριστεί το ποσό αυτό! Και ενώ τάχα έχει το συμβόλαιο από το 2009, ισχυρίζεται ότι με προσωπική παράκληση του Ομπάμα καθυστερεί η αποπληρωμή μέχρι τον Αύγουστο του 2014, γιατί δεν είχε τη ρευστότητα η Αμερική για να τον πληρώσει. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί να αποπληρώσει ένα από τα πολλά χρέη του, με την τράπεζα να βγάζει διαταγή πληρωμής το 2009, ενώ μεταξύ άλλων και συγγενείς του αποκαλύπτουν ότι τον κυνηγάνε δικαστικά, γιατί σύμφωνα με όσα εκείνοι λένε τους έχει εξαπατήσει και για αυτό του έχουν κάνει μήνυση και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Βίντεο: Οι Λαμπράκης και Σώρρας το Σεπτέμβρη του 2012 προσπαθούν να δικαιολογήσουν γιατί δεν είχαν εμφανίσει τα χρήματα πιο νωρίς και αναφέρουν ότι πριν το Μνημόνιο ο Σώρρας είχε φέρει 514 δισεκατομμύρια στην ελληνική κυβέρνηση. Ενώ τον κυνηγούσαν για χρέη…

Κατά συνέπεια, πως να μην αρκούνται όλοι αυτοί σε ύβρεις και απειλές, όταν είναι το μόνο που τους έχει απομείνει; Τα θύματα στην υπόθεση είναι όλοι όσοι κατεβάζουν το νοητικό τους επίπεδο τόσο χαμηλά, ώστε να πιστεύουν σε σαχλαμάρες όπως ότι ο Σώρρας είναι ο ενσαρκωμένος Απόλλωνας, ότι απέκτησε τα χρήματα πουλώντας αρχαία ελληνική τεχνογνωσία για διαστημικά καύσιμα στους Αμερικανούς, ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και καλά δεν πέθανε γιατί ήταν εβραίος, και ότι στην Αγροτική και άλλες ελληνικές και κυπριακές τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις τρισεκατομμυρίων ευρώ από φιλιππινέζους μυθικούς ήρωες στο όνομα «Λευκό Πνευματικό Παιδί» (White Spiritual Boy) με τα οποία ο Σώρρας θα χρηματοδοτήσει τους Δήμους της Χώρας. Και αυτά τα ποσά δεν φαίνονται στους ισολογισμούς των τραπεζών…

Η πορεία στην οποία βρίσκονται οι φανατισμένοι οπαδοί του άφραγκου επενδυτή είναι αυτή που μπορεί να σχηματοποιηθεί ως «ὓβρις→ἂτις→νέμεσις→τίσις». Βρίσκονται στην «ἂτιν» και βαδίζουν πρόσω ολοταχώς. Αυτό που μένει να φανεί είναι πόσους θα συμπαρασύρουν μαζί τους στον πυθμένα της λογικής και στο περιθώριο, καθώς και με ποιους θα μοιραστούν τις όποιες ποινικές ευθύνες θα τους αποδοθούν, αφού ως γνωστών ο Σώρρας βάζει τρίτους να καταθέτουν τις αιτήσεις χρηματοδότησης των Δήμων μέσα από τα ανύπαρκτα «Παγκόσμια Καταπιστεύματα» του Neil Keenan. Λέτε να του τελείωσαν τα γραμματόσημα ή απλά μεταφέρει την ευθύνη στους άλλους;

Ἐλευθέριος Ῥῆνος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply