Τὰ σαγόνια τῶν τραπεζῶν στὶς δικαστικὲς αἴθουσες

Τὰ σαγόνια τῶν τραπεζῶν στὶς δικαστικὲς αἴθουσεςΣήμερα βρέθηκα σε μια αίθουσα δικαστηρίου και βίωσα μια ακόμη απίστευτη ιστορία με τράπεζα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος – μεγάλης ηλικίας – όντας παλαιός βιοτέχνης είχε συνεργασία με την “μεγάλη και σίγουρη” έχοντας έναν ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό με προεξόφληση επιταγών χωρίς κανένα πρόβλημα από το 2003 έως και το 2009, οπότε η τράπεζα αποφάσισε ότι δεν είναι πλέον καλός πελάτης (λόγω μικρής καθυστέρησης στις δόσεις) με αποτέλεσμα να του κλείσει τους λογαριασμούς με ένα υπόλοιπο 39.000€ από τα 100.000€ συνολικού δανεισμού.

Σήμερα το υπόλοιπο του – με κλειστούς λογαριασμούς – είναι 65.000€ !! Η τράπεζα λοιπόν του έκανε και μήνυση για καταδολίευση δανειστών, γιατί ενώ ο άνθρωπος αυτός παρ’ όλο που χρεωκόπησε και καταστράφηκε ολοσχερώς, προτού τα αναγκαστικά μέτρα και την χρεωκοπία που του επέβαλαν, πρόλαβε να πουλήσει – να σκοτώσει κατά την τράπεζα – κάποια ακίνητα και τα χρήματα φρόντισε όχι να τα κρατήσει, αλλά να εξοφλήσει το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το προσωπικό και έδωσε και ένα ποσόν στην τράπεζα, η οποία στην εκκαθάριση που έγινε δεν φρόντισε καν να αναγγελθεί και να πληρωθεί όπως και οι υπόλοιποι προμηθευτές από το ποσόν της εκκαθάρισης!

Το αποτέλεσμα είναι ο – παρ’ ολίγον αυτόχειρας μετά την απόπειρα που έκανε – να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά, βασιζόμενη η έδρα στις μαρτυρίες των υπαλλήλων της τράπεζας και της ένθερμης δικηγόρου της, που έβγαλαν τον άτυχο οφειλέτη …..μεγαλοαπατεώνα!!

Με κάτι τέτοια δεν έχω λόγια….αλλά πλέον κύριοι και κυρίες υπάλληλοι και δικηγόροι μήπως μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια του γείτονά μας; Για να σκεφτούμε με λίγο ανθρωπιά επιτέλους. Εγώ προσωπικά πάντως λυπάμαι πολύ.

gr.νέα

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply