Πόσο ΑΚΡΙΒΑ θά πληρώσουν οἱ Κύπριοι τήν ἐξόρυξιν τῶν ὑδρογονανθράκων;

ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΙΝ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ;;

Εκτός από την φύλαξη οι Κύπριοι θα επιβαρυνθούν με το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών.
Και οι επικυρίαρχοι, συνηθισμένοι στο να βγάζουν χρήματα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΡΙΣΚΟ και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ,  απλά θα εισπράττουν, ενώ την ίδια ώρα οι Κύπριοι θα ματώνουν. 

Άλλωστε τα παραδείγματα χωρών που ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ, αντί να πλουτίσουν, μετά την εύρεση ορυκτού πλούτου, είναι πάρα πολλά.
Μετά τα πανηγύρια για τα πλούτη που δήθεν θα χαρούν οι Κύπριοι πολίτες, προκειμένου να παραχωρήσουν ΑΜΕΣΑ τα δικαιώματα της ΑΟΖ στους ..«περιουσίους», αρχίζει η προετοιμασία τους για την επερχομένη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της οικονομίας τους.

Οι γυρολόγοι-απατεώνες που παρίσταναν τους πιο έξυπνους ανθρώπους στην Ελλάδα και που παραμύθιαζαν τον κόσμο για τα δισεκατομμύρια που θα έβρεχε η άντληση φυσικού αερίου, έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και τώρα εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο.
Αρχίζουν τα κακά νέα να προετοιμάζουν τους Κύπριους να ετοιμάζονται ΟΧΙ για να βγάλουν χρήματα αλλά για  να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ δισεκατομμύρια.

10 ΔΙΣ (για αρχή!!!) για έναν τερματικό σταθμό μόνο ετοιμάζονται να τους χρεώσουν …
Λες και θα ξανακτίσουν από την αρχή τη Λευκωσία.
Και φυσικά όποιος έχει τα γένια έχει και τα …κτένια!!!

Πώς θα …«προστατεύσουν» οι Κύπριοι την περιουσία των …«περιουσίων»;;;

Πρόσω ολοταχώς για αγορά πολεμικών πλοίων από το Ισραήλ

Μέχρι το τέλος του χρόνου η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί στην αγορά πολεμικών πλοίων από το Ισραήλ.

Του Παναγιώτη Χατζηαποστόλου

Τα δυο πλοία, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ θα είναι επιφορτισμένα με την επιτήρηση της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για έρευνα και διάσωση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Η προμήθεια δύο περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης (OPV: Open Sea Patrol Vessel) περιλαμβάνεται στις εξοπλιστικές δαπάνες για το 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «24 h», η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας εξέτασε το θέμα σήμερα, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Άμυνας στην παρουσία του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Πάντως, αυτό που εξάγεται από την επιτροπή, είναι πως όλες σχεδόν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ευνοούν την προώθηση εξοπλιστικών προγραμμάτων που θα είναι επιφορτισμένα με τη φύλαξη της ΑΟΖ.
Όπως πληροφορούμαστε, προϋπολογισμός του σχετικού προγράμματος ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ, και η παράδοση τους αναμένεται να γίνει σε τρία περίπου χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ.
Γίνεται αντιληπτό ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για την προμήθεια των δύο περιπολικών ανοικτής θαλάσσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έναρξη, σε συνεργασία με το Ισραήλ, των υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων, στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας. Τα υφιστάμενα πλωτά μέσα που επιχειρεί σήμερα η Διοίκηση Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, λόγω εκτοπίσματος, αισθητήρων και οπλισμού είναι ανεπαρκή για την ανάληψη του επιχειρησιακού έργου που απορρέει από την οικονομική εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.

Και συντήρηση
Κατά τη σημερινή συζήτηση, τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της συντήρησης των 11 επιθετικών ρώσικων ελικοπτέρων MIL MI-35 (αλιγάτορες), παρά τις διαφωνίες από μερίδα βουλευτών. Ως εκ τούτου, επικρατέστερο σενάριο είναι η αποδέσμευση των €30 εκατ. για συντήρηση των 11 επιθετικών ρώσικων ελικοπτέρων. Οι Ρώσοι ζητούν τα €30 εκατ. για το μηχανικό σέρβις, το οποίο δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε αλλού, καθώς στη συμφωνία δεν συμπεριλήφθηκε όρος να παραχωρήσουν στην ΕΦ τα εγχειρίδια μηχανικής συντήρησης των MI-35. Η συντήρησή τους πρέπει να γίνεται κάθε πέντε χρόνια και τώρα πρέπει να οδηγηθούν εκ νέου για συντήρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι βουλευτές της επιτροπής, προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν στην αποδέσμευση των κονδυλίων που έχουν να κάνουν με την επιτήρηση και φύλαξη της Κυπριακής ΑΟΖ. Όπως έχουμε αρμοδίως ενημερωθεί, οι βουλευτές δεσμεύτηκαν στο να μελετήσουν με τις ομάδες τους την αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου και να τοποθετηθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, εξήγησε ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί μέσα σ` ένα πλαίσιο ευρύτερης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης ενόψει και της οικονομικής κρίσης. “Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και συνάμα πρόκληση για την άμυνα της Κύπρου” σημείωσε. “Καλούμαστε” τόνισε “σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να οργανώσουμε τον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας κατά τρόπο αποτελεσματικό και αποδοτικό”.

Εξήγησε ότι κύριος στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού επιχειρησιακού, αναπτυξιακού και δημοσιονομικού οφέλους χωρίς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της ασφάλειας του προσωπικού της ΕΦ, υποδεικνύοντας πως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια τόσο μέσα από τον εξορθολογισμό των αμυντικών προϋπολογισμών όσο και μέσα από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην ΕΦ και που αφορούν την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων.

“Διαμορφώνουμε κριτήρια και διαδικασίες ώστε τα χρήματα που δαπανώνται να αξιοποιούνται στο μέγιστο” επεσήμανε, εξηγώντας ότι αυτό αφορά και την προμήθεια κάποιων πολικών συστημάτων τα οποία θα μπορούν να αντικαταστήσουν ακριβές επιλογές με πιο φθηνές, ευέλικτες και αποτελεσματικές.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα προσδίδεται σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν την επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η εξέταση του Προϋπολογισμού Αμυντικής Θωράκισης, ο οποίος, όπως είπε, “και αυτός δυστυχώς είναι μειωμένος”. Ο κ. Βαρνάβα σημείωσε πως διαφαίνεται ότι ο φετινός προϋπολογισμός έχει άμεση σχέση και με την προβλεπόμενη εισήγηση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς.

Δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει από τον Υπουργό Άμυνας όπως για οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν από το ΥΠΑΜ και το ΓΕΕΦ για αναδιοργάνωση της ΕΦ ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και ληφθούν σοβαρά υπόψη οι σχετικές της απόψεις.

Τόνισε ακόμη ότι το κράτος θα πρέπει, έχοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Μπάρμπαρος”, να προχωρήσει στην απόκτηση μέσων που να μπορούν να επιτηρούν και να προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κυπριακή ΑΟΖ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι στους προβλεπόμενους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί οι οποίοι αν στο τέλος της ημέρας υλοποιηθούν θα είναι το ελάχιστο μέτρο για να μπορεί η Κύπρος να ασκεί  τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της.
Catering στο ΚΕΝ Πάφου
Παράλληλα με την αγορά των δυο πλοίων από την Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Άμυνας προχωρεί στη μίσθωση εταιρείας η οποία από το ερχόμενο καλοκαίρι θα παραχωρεί υπηρεσίες Catering για σίτιση των νεοσυλλέκτων εθνοφρουρών. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ΥΠΑΜ θα προχωρήσει στην προκήρυξη των σχετικών προσφορών για την προμήθεια 50,000 μερίδων φαγητού για το ΚΕΝ Πάφου. Οι 50.000 αντιστοιχούν σε δυο γεύματα για κάθε εθνοφρουρό ημερησίως.

24 ΩΡΕΣ

65 ΔΙΣ δολάρια είναι το μερίδιο της Κύπρου από το Κυπριακό οικόπεδο, καθώς τα άλλα μισά θα τα πάρει το Ισραήλ.
Ήδη όμως, πριν να εισπράξει έστω μισό δολάριο, ετοιμάζεται να χρεωθεί με τα πρώτα 10 ΔΙΣ για την κατασκευή τερματικού  και ποιος ξέρει πόσα άλλα, για για την φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Με εξασφαλισμένα ΕΞΟΔΑ ξεκινάει το μεγάλο φαγοπότι ενώ τα έσοδα είναι εντελώς υποθετικά.
Εννοείται ότι το ΙΣΡΑΗΛ δεν θα ξεκινήσει ΚΑΜΜΙΑ γεώτρηση σε οικόπεδό που να συνορεύει με την ΑΟΖ της Κύπρου, ώστε να ΜΗΝ χρειαστεί να μοιραστεί τα κοιτάσματα.

Γιατί ἐπιλέγονται συνοριακά οἰκόπεδα τῆς ΑΟΖ, γιά τήν ἄντλησιν ὑδρογονανθράκων;

Αντιθέτως ΟΛΕΣ οι εξορύξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου γίνονται σε οικόπεδα που συνορεύουν με το Ισραήλ.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Πόσο ΑΚΡΙΒΑ θά πληρώσουν οἱ Κύπριοι τήν ἐξόρυξιν τῶν ὑδρογονανθράκων;

  1. Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Aussiedlerbetreuung und Behinderten – Fragen καὶ σχολίασε:
    Kauf Kriegsschiffe aus Israel.
    _________________________
    Von Panayiotis Chatziapostolou

    Die beiden Schiffe werden die Kosten von denen bei 120 Millionen geschätzt. Wird für die Aufsicht über das Zypern Ausschließlichen Wirtschaftszone und für Such- und Rettungs im Meer rund um Zypern verantwortlich sein.

    Die Lieferung von zwei Offshore-Patrouillenboote (OPV Open Sea Patrol Vessel) in der Rüstungsausgaben für das Jahr 2013 enthalten.

    Nach Angaben der «24 h», die zuständige Parlaments………….[Goggle-Übersetzer] und Ihre Schätzungen sind alt, weil Freund und Feind – Erkennung längst durch die Militär ausgeschaltet, überhöhte Kosten verlangen!
    Aber Krieg, das ist doch etwas Schönes, es belebt das Geschäft, oder? Gück, Auf, meine Heimat!

Leave a Reply