Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς …ἀποκαλύψεις!!!

ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ …ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!

To NEWSBOMB είναι από τις ελάχιστες ιστοσελίδες που ΔΕΝ παίρνει διαφήμιση από τους τοκογλύφους και παραπονιέται.
Θα έπρεπε να το περιμένει μετά από τόσα αφιερώματα στην Ισραηλινή ΤEVA και στον …«φιλάνθρωπο» Soros!!!

Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!16Όταν προσέξει κάποιος από που προέρχεται η διαφήμιση των άλλων ΜΜΕ, όλων των παρατάξεων, καταλαβαίνει τον καημό τους.
Δύο άρθρα από το NEWSBOMB με ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Μόνο όταν αδικούνται κάποιοι αρχίζουν τις αποκαλύψεις!!!
Όταν κάποτε ο Εισαγγελάτος είχε πάει στο ALTER και δεν έβλεπε να πέφτει διαφήμιση, ξεκίνησε αμέσως της καταγγελίες κατά της AGB και των διαβλητών της μετρήσεων, μέχρι που …έπεσαν οι πρώτες διαφημίσεις από τον ΟΤΕ-COSMOTE και …ξεχάστηκαν όλα.Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!20 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!19 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!18

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΑΘΕΡΗ (ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΜΕ) ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ (ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ)Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!1

Δείτε για ποιο λόγο κανείς δεν τολμά να αγγίξει τις δραστηριότητες της τράπεζας Πειραιώς και του κ. Μιχάλη Σάλλα.
Είναι πολλά τα… λεφτά!

Με 21 εκατομμύρια ευρώ διαφήμιση στα ΜΜΕ «η τρίχα γίνεται τριχιά κι ο ελέφαντας μυρμήγκι». Και φυσικά, τα πάντα περνούν στο… πλάι της αντικειμενικής, κατά τ’ άλλα, ενημερώσεως που ευαγγελίζονται ότι προσφέρουν τα συστημικά media, ηλεκτρονικά και έντυπα, της πατρίδας μας.
Υπάρχουν, όμως και οι πραγματικά αντικειμενικές και ανεξάρτητες «φωνές» και το Newsbomb.gr κατέχει μακράν την πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία.
Και καθώς το ρεπορτάζ πρέπει πάντα να στηρίζεται σε αποδείξεις, το Newsbomb.gr, αποκαλύπτει για ποιον λόγο η πλειοψηφία των ΜΜΕ και οι αυτοαποκαλούμενοι ανεξάρτητοι και αδέκαστοι δημοσιογράφοι, κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο μόνο δια της… σιωπής τους, σε ζητήματα που αφορούν στην τράπεζα Πειραιώς αλλά και στον ίδιο τον κύριο Μιχάλη Σάλλα.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει την απόλυτη οικονομική καταστροφή, όπως την προκάλεσαν οι κυβερνώντες, με την υποταγή τους στις απαιτήσεις της Μέρκελ, του ΔΝΤ και ξένων συμφερόντων, οι τράπεζες που «ρούφηξαν» δισεκατομμύρια ενισχύσεως και χρέωσαν το λογαριασμό στην πλάτη των Ελλήνων, χρησιμοποιούν όχι ένα και δύο, αλλά 48 εκατομμύρια ευρώ, για να διαφημιστούν στα ελληνικά ΜΜΕ.

Η διαφήμιση που «έριξαν» οι τράπεζες στην αγορά, μόνο μέσα σε ένα 10μηνο, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, ξεπερνά για την ακρίβεια τα 48 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, στα ελληνικά Μέσα ενημερώσεως – χωρίς να υπολογίζουμε την διαφήμιση στο διαδίκτυο- μέσα σε δέκα μήνες έδωσαν 48.456.997 ευρώ.

Προσέξτε…
Από αυτό το αστρονομικό ποσό, περίπου το 50% το έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Σάλλας, δηλαδή, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 «χορήγησε» τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά με 21.389.535 ευρώ! Επαναλαμβάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε την διαφήμιση στο διαδίκτυο.
Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για τη διαφήμιση διαφόρων πιστωτικών προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία σας παρουσιάζουμε και αναλυτικά στο gallery.Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!13 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!14 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!2 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!3 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!4 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!5 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!6 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!7 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!8 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!9 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!10 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!11 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!12
Γίνεται λοιπόν εμφανές, γιατί ο σοφός λαός λέει πως «όταν τρώνε δεν μιλάνε».
Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει… Σταθερή (ως χρυσός χορηγός των ΜΜΕ) γιατί κινείται (ανεξέλεγκτη)…

Ν.Β.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΚΛΑΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!15
Γιατί οι δήθεν αδέκαστοι Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφοι κάνουν τόσο πολύ θόρυβο με την σιωπή τους;
Μια ιστορική αναδρομή στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στήβεν Γκρέι του Reuters, που πριν από δύο χρόνια είχε αναφερθεί στις «δουλειές» και στις σχέσεις του Μιχάλη Σάλλα με τα ΜΜΕ, επιχειρεί με δημοσίευμα της η ιστοσελίδα του περιοδικού Unfollow.Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, στην Ελλάδα κανείς δεν τολμά να γράψει κάτι εναντίον του μεγαλοτραπεζίτη…
Τα ελληνικά MME σιωπούν εκκωφαντικά, αναφέρει το Unfollow, γεμίζοντας απλά τις σελίδες τους με τραπεζική διαφήμιση.
Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι παρά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που έκανε το Newsbomb.gr – προ ολίγων εβδομάδων – για τον τρόπο με τον οποίο ολόκληρο το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παραχωρήθηκε για αμφιλεγόμενο τίμημα σε μια θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς, δεν άνοιξε… ρουθούνι.
Εκτός από ορισμένους πολιτικούς, που έφεραν το θέμα στην Βουλή, υπό μορφή επίκαιρης ερωτήσεως, κανένας υπηρεσιακός παράγοντας του κράτους και κανένας λειτουργός της Δικαιοσύνης δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι πραγματικά συνέβη.Προχθές, Κυριακή 9 Νοεμβρίου το Unfollow έγραφε: «Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες ξένου, ασφαλώς, Mέσου, η Τράπεζα Πειραιώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μιχάλης Σάλλας έχουν επιδοθεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενες. Τα ελληνικά ΜΜΕ ωστόσο σιωπούν εκκωφαντικά. Την ίδια στιγμή που ένα θέμα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος αποσιωπάται, τα ίδια ΜΜΕ γεμίζουν το χρόνο και τις σελίδες τους με τραπεζική διαφήμιση…».Όπως γράφει το Unfollow είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ είτε είναι ιστολόγια, είτε τηλεοράσεις, είτε εφημερίδες, συντονίζονται όχι μόνο για να υπερθεματίσουν κάποιες ειδήσεις, αλλά και για να «θάψουν» κάποιες άλλες…
Αναφέρει λοιπόν το Unfollow, ως παράδειγμα, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος εδέχθη απίστευτο βομβαρδισμό από τα μέσα ενημερώσεως, για τα σκάνδαλα στα οποία είχε εμπλακεί (και ορθώς δέχθηκε τέτοια επίθεση), πλην όμως αναρωτιέται «τι θα συνέβαινε αν ο Άκης ήταν τραπεζίτης; Ποια θα ήταν η εικόνα που θα παρουσίαζαν για αυτόν τα ΜΜΕ;».
«Ίσως ήταν παρόμοια με την εικόνα της κραυγαλέας σιωπής που επικρατεί σήμερα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και της οικογενείας του, όπως αυτά παρουσιάζονται από τον δημοσιογράφο Στήβεν Γκρέυ, του γνωστού αγγλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Ο Σ. Γκρέυ επισκέφθηκε αρκετές φορές την Ελλάδα, στα πλαίσια της έρευνάς του για την λειτουργία των ελληνικών τραπεζών. Στο τέλος της έρευνάς του έγραψε το εξόχως αποκαλυπτικό άρθρο «A Greek banker’s secret property deals» («Οι μυστικές συμφωνίες ενός Έλληνα τραπεζίτη»), στο οποίο αναφέρει πως ο Μ. Σάλλας, κάτοχος σήμερα του 1,5% των μετοχών, ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας Πειραιώς πριν από 21 χρόνια [σ.σ.: στην κυβέρνηση ήταν τότε το ΠΑΣΟΚ και ο Μ. Σάλλας διατελούσε χρέη συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου], προτού ακόμα αυτή ιδιωτικοποιηθεί. Ωστόσο, ο Μ. Σάλλας με την βοήθεια της συζύγου του Σοφίας Στάικου, των δύο παιδιών του Γιώργου και Μυρτούς, καθώς και πρώην στελεχών της Πειραιώς, έστησε ένα δίκτυο ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών που συναλλάσσονταν με την Τράπεζα Πειραιώς μέσω κτηματομεσιτικών συναλλαγών. Αυτές οι συναλλαγές, όπως αποδεικνύουν δημόσια έγγραφα και καταχωρήσεις σε κτηματολογικά βιβλία, έφεραν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στην οικογένεια Σάλλα και τους συνεργάτες της», αναφέρει το απόσπασμα του άρθρου στο Unfollow και στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις εταιρείες που εκπροσωπούνται από τα μέλη της οικογενείας Σάλλα, όπως αυτά είχαν αποκαλυφθεί από το ρεπορτάζ του Στήβεν Γκρέυ:

«Στις χρηματοοικονομικές εκθέσεις της η Τράπεζα Πειραιώς φυσικά δεν αναφέρεται με σαφήνεια στις συγκεκριμένες αγοραπωλησίες, ούτε φυσικά στην ιδιοκτησιακή δομή των ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών της οικογενείας Σάλλα. Στην πορεία της έρευνας, όμως, εντοπίστηκαν 11 τέτοιες εταιρείες, των οποίων τα Συμβούλια Εποπτείας εκπροσωπούντο από μέλη της οικογενείας του Μ. Σάλλα. Η σύζυγός του Σοφία Στάικου υπήρξε διευθυντής σε 9 από αυτές τις εταιρείες, ενώ τα παιδιά του, Γιώργος και Μυρτώ, συμμετείχαν στις Επιτροπές Ελέγχου σε 4 από αυτές. Ο ίδιος ο Μ. Σάλλας δεν εμφανιζόταν σε καμμιά από αυτές τις εταιρείες ως διευθυντής…».

Σε άλλο σημείο του άρθρου στηλιτεύεται το γεγονός ότι κανένας από τους υποτιθέμενους μεγαλοδημοσιογράφους που «δεν μασάνε τα λόγια τους» και διατείνονται ότι είναι αδέκαστοι, δεν τολμά να πει το παραμικρό για τον τραπεζίτη και μένουν όλοι απαθείς και σιωπηλοί :
«Όλοι οι «μεγάλοι», όμως, της ενημερώσεως έμειναν σιωπηλοί, από τους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους που διαρκώς διαλαλούν πόσο αδέκαστοι και ανεξάρτητοι είναι, τους παραδοσιακούς σκανδαλοθήρες που υποτίθεται πως αποτελούν φόβο και τρόμο των διεφθαρμένων πολιτικών και δηλώνουν προστάτες του ανυπεράσπιστου από την αδικία πολίτη, μέχρι τους λαλίστατους παραγωγούς ραδιοφωνικών εκπομπών, που «δεν μασούν τα λόγια τους».
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι από τους «μεγάλους» της ενημερώσεως εξαιρείται φυσικά το «μεγάλο κανάλι», το οποίο δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αναφέρει κάτι μεμπτό για την Τράπεζα Πειραιώς, μιας και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης εκτός από μεγαλομέτοχος του «μεγάλου καναλιού» είναι παράλληλα και ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, χώρια που μια από τις κουμπάρες της πρώην κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων Όλγας Τρέμη, στον τελευταίο της γάμο, δεν ήταν άλλη από την σύζυγο του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Σοφία Στάικου…».

Τόσο από το άρθρο του Unfollow, όσο και από το ρεπορτάζ του Στήβεν Γκρέυ αποδεικνύεται περίτρανα ότι για κάποιους στην Ελλάδα εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος της σιωπής, η λεγόμενη «ομερτά».
Ν.Β.

 

Από αυτά και μόνον αποδεικνύεται πως όταν …τρώνε δεν μιλάνε!!!Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!17

Σίγμα

Υ.Γ. Όλοι στο κόλπο…Μόνον ὅταν ἀδικοῦνται κάποιοι, ἀρχίζουν τὶς ...ἀποκαλύψεις!!!24

(Visited 138 times, 1 visits today)
Leave a Reply