Μὲ πρόσχημα τὴν …«προστασία τοῦ περιβάλλοντος»!!!

Χρέωση, και άρα ΦΠΑ στις πλαστικές σακούλες, συμφώνησαν οι υπηρέτριες των τοκογλύφων, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος. Ξέρουν πολύ καλά τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου μέτρου, που είναι καθαρά οικονομικού κι όχι οικολογικού ενδιαφέροντος. Ξέρουν πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει σακούλες πολλαπλών χρήσεων, αλλά κλασικά τελευταία στιγμή στο ταμείο θα υποχρεώνεται να τις αγοράζει. Ξέρουν πολύ καλά ότι στα LIDL, όπου οι σακούλες χρεώνονται, δεν έχει μειωθεί καθόλου η χρήση τους…

 

Το μόνο που μειώθηκε είναι το χρήμα στις τσέπες μας.
Άλλη μια καλή «οικολογική» δικαιολογία για να μετατρέψουν σε χρήμα ένα προϊόν καθημερινής κι ευρείας χρήσεως.
Ο κλασικός τρόπος μετατροπής ενός οικολογικού προβλήματος σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όπως και με τους «πράσινους» φόρους για την δήθεν «υπερθέρμανση» της γης, είναι μία απάτη που πιάνει πάντα και γίνεται αποδεκτή χωρίς αντιδράσεις.

Άλλωστε οι σιωνιστές τοκογλύφοι έχουν εφεύρει και χρηματοδοτούν τα «οικολογικά» κινήματα και κόμματα, τα οποία αναλαμβάνουν να προωθήσουν τέτοιες απάτες.
Η απουσία «οικολόγων» στα εγκληματικά εργοτάξια των τοκογλύφων (βλέπε ΣΚΟΥΡΙΕΣ Χαλκιδικής) είναι απόδειξη της οικολογικής θεατρικής παραστάσεως.

«…Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η χρήση τους σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως…»

Σίγμα

Και επισήμως τέλος στις πλαστικές σακούλες!

Ηρθε η ώρα που οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν έπειτα από δεκαετίες καταχρήσεως της πλαστικής σακούλας, στην χρήση καλαθιών ή χάρτινων συσκευασιών για τα ψώνια τους, έπειτα από την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από τρία τέταρτα την χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσεως, που δηλητηριάζει υδάτινες επιφάνειες και εδάφη.

Οι εκπρόσωποι των 28 κυβερνήσεων υπέγραψαν την συμφωνία αυτή, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις αρχές της εβδομάδας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η χρήση τους σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Το 2025, η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως. Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι «ελαφρές» σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ…

Περισσότερο από το 90% των 100 δισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλιών που κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτήν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοιες σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια και διασκορπίζονται στο έδαφος, στις θάλασσες, στις λίμνες και στου ποταμούς, προκαλώντας ασφυξία σε πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, μετατρεπόμενα σε «θανάσιμη σούπα» στις υδάτινες επιφάνειες.

Για «ιστορική επιτυχία» έκανε λόγο η Δανέζα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαργκρέτε Άουκεν, μιλώντας για την πρώτη ευρωπαϊκή συμφωνία αναγκαστικού χαρακτήρος για τον περιορισμό των απορριμμάτων.

ΣΚΑΙ

 

 

0 thoughts on “Μὲ πρόσχημα τὴν …«προστασία τοῦ περιβάλλοντος»!!!

  1. Θεωρώ πως το μέτρο για τις πλαστικές σακούλες είναι σωστό…όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι καταστροφή για το περιβάλλον….οι χάρτινες σακούλες χρησιμοποιούνται από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ στα super market…
    Να επιβάλλουν λοιπόν και εδώ , σε αυτά την χρήση της χάρτινης σακούλας….
    πρέπει όμως και εμείς ως καταναλωτές να δείξουμε την ευαισθησία μας
    χρησιμοποιώντας σακούλες πολλαπλών χρήσεων….

    • Ἀνακυκλώνω τὰ πάντα ἐδῶ καὶ τοὐλάχιστον δύο δεκαετίες. Σκουπίδια ἐγὼ ΔΕΝ ἔχω, πέραν κάποιων ἐλαχίστων, δύο, τὸ πολύ, φορὲς τὴν ἑβδομάδα.
      Τὸ μέτρον μὲ τὶς σακοῦλες ἀπὸ καλαμπόκι, ποὺ μέσα σὲ 18 μὴνες, αὐτοκαταστρέφονταν, ἦταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ!!!! Ὅλα τὰ ὑπόλοιπα εἶναί γιὰ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!!!!

Leave a Reply