Ῥέουν τὰ (ΔΙΚΑ ΜΑΣ) ἑκατομμύρια!

Ρέουν τα εκατομμύρια…και όποτε υπάρχει παρατυπία κάνουν πολύ απλά τα …στραβά μάτια, γιατί δεν πρόκειται για δικά τους λεφτά…
Και κι ούτε κινδυνεύουν από την κομματικοποιημένη δικαιοσύνη.

Σίγμα

Ο υφυπουργός Αναπτύξεως επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την επιδότηση έργου που δεν έχει άδεια

Σε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ότι εκταμίευσε συνολικά το ποσό των 28.350.000 ευρώ προς την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, παραβλέποντας το γεγονός ότι η εταιρεία δεν κάλυπτε τις προϋποθέσεις, προέβη ο υφυπουργός Αναπτύξεως Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης παραδέχτηκε ότι το έγγραφο του Δασαρχείου που έβαζε «στοπ» στην χρηματοδότηση όντως είχε φτάσει στο γραφείο του, όμως προτίμησε (!) να κάνει τα στραβά μάτια και να συνεχίσει απρόσκοπτα την διάθεση των χρημάτων. «Προφανώς και είναι σε γνώση του υπ’ αριθ. 3899/238466/24.11.2014 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκήσεως Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος (Δ/νση Δασών Ευβοίας – Δασαρχείο Αλιβερίου), αφού η αρμόδια υπηρεσία τού το ζήτησε» αναφέρει ο υφυπουργός Αναπτύξεως και μάλιστα ισχυρίζεται ότι μπορεί να μην έκλεισε τις κάνουλες, αλλά μέσω των εγγυητικών το ελληνικό κράτος δύναται να πάρει πίσω τα χρήματα. Καλό, πάντως, θα ήταν ο κ Μηταράκης να δώσει στην δημοσιότητα και τον αριθμό πρωτοκόλλου που δόθηκε από το υπουργείο, για να μην υπάρχουν σκιές.

Φυσικά εγείρεται το ερώτημα γιατί να μην διακόψει την χρηματοδότηση εκ των προτέρων και να αποφύγει η κυβέρνηση τις όποιες νομικές διαδικασίες που θα προκύψουν στο μέλλον! Προφανώς κάτι τέτοιο δεν απασχολεί τον κ. Μηταράκη, ο οποίος, όπως λέει, «εάν δεν πιστοποιηθεί η τήρηση των όρων της αποφάσεως υπαγωγής, θα διαταχθεί η ανάκληση της υπαγωγής και η έντοκη επιστροφή της καταβληθείσας επιχορηγήσεως από τον χρόνο της καταβολής της». Παράλληλα, ο υφυπουργός Αναπτύξεως στην απάντησή του ισχυρίζεται ότι «τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή και η εκταμίευσή τους γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία», η οποία πάντως σίγουρα δεν προβλέπει πουθενά ότι μέσα σε μόνον τέσσερις ημέρες (και λίγο μετά την δημοσιοποίηση της υποθέσεως) θα δοθεί στην εν λόγω εταιρεία το δυσθεώρητο ποσό των 28.350.000 ευρώ.

Παράδοξο είναι επίσης το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης λειτουργεί σχεδόν ως… νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι το 2010, οπότε μπήκε η εταιρεία στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3299/2004, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, κάτι το οποίο η «κυριακάτικη δημοκρατία» ουδέποτε αρνήθηκε, καθώς το «μεμπτόν» της υποθέσεως είναιτο  τι έγινε μετά τις 24 Νοεμβρίου. Για την ιστορία, να θυμίσουμε στον υφυπουργό ότι το 2010 υπουργείο Αναπτύξεως Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν υπήρχε, καθώς αρμόδιο ήταν το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Αλέξανδρος Διαμάντης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply