Τά ἐκατομμύρια πού ἔκαναν «φτερά», ἀπό τό κτύπημα τῶν HACKERS, ποιός θά τά πληρώση;

Ακόμα δεν διασταυρώθηκε η είδηση αλλά οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί.
Ας μας πουν οι αριστεράντζες φίλοι του κλέφτη Ρωμανού και η …«διανοούμενη» αισθησιακή Αλ Σαλέχ, που στήριζε τον δολοφόνο Θεοφίλου, τα εκατομμύρια που έκαναν φτερά, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Μην αναρωτιέστε…
Θα τα πληρώσουν αυτοί που θα πληρώσουν τα βραχιολάκια στην G4S και τους άξιους μισθούς της Αλ Σαλέχ…
Δηλαδή εμείς.

Σίγμα

Πανικός: Hackers χτύπησαν τη ΓΓΠΣ και έκλεψαν τις ελληνικές τράπεζες

Σε αρκετά εκατομμύρια ανέρχονται οι απώλειες των ελληνικών συστημικών –κυρίως- τραπεζών από την διαρκή επίθεση hackers που δέχθηκαν κατά κύματα από την προηγουμένη Τετάρτη. Πρόκειται για τις λεγόμενες phishing attacks, επιθέσεις «ψαρέματος» δηλαδή. Όλα ξεκίνησαν από μια επίθεση που διαπέρασε τα συστήματα ασφαλείας της Γενικής Διευθύνσεως Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία όμως ανακοινώθηκε.

Όπως επισημαίνουν πηγές με γνώση της καταστάσεως από την επίθεση στη ΓΓΠΣ οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στα πλήρη φορολογικά και προσωπικά στοιχεία μεγάλου αριθμού φορολογουμένων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τις επιθέσεις στην ΓΓΠΣ και στις συστημικές τράπεζες δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ούτε οι αρμόδιες διευθύνσεις της Τραπέζης της Ελλάδος.

Από τον μέχρι στιγμής απολογισμό προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις πελάτες μεγάλων τραπεζών έχουν πέσει θύματα του ηλεκτρονικού ψαρέματος από τους hackers, με τις τράπεζες να αναγκάζονται να καλύψουν το κόστος αυτό, που ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Στο στόχαστρο των hackers βρέθηκαν όλες οι τράπεζες αλλά λόγω της κατανομής το ισχυρότερο πλήγμα δέχτηκαν Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank. Καλλίτερα προετοιμασμένες ήταν η Eurobank και η Attica Bank, καθώς βρέθηκαν στο δεύτερο κύμα των επιθέσεων, ενώ στην περίπτωση της Attica υιοθετήθηκε το πρωτόκολλο διασφαλίσεως συναλλαγών με τηλεφωνική διασταύρωση εντολών.

Ερωτηματικά γεννά η στάση της Γενικής Γραμματίας Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία είτε δεν αντελήφθη την επίθεση hackers, είτε την απέκρυψε, εκθέτοντας τις τράπεζες και τους φορολογουμένους σε τεράστιο κίνδυνο.
Μετά την ενημέρωση της διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος ανακαλύφθηκαν πέντε κεντρικοί υπολογιστές μέσα από τους οποίους ξεκινούσαν τα κτυπήματα με τον κεντρικό να βρίσκεται στην Λευκορωσσία. Μετά από διεθνή κινητοποίηση οι servers τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Σήμερα όμως επανεμφανίστηκε ένας ακόμη από το Νεπάλ.
Από τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών προκύπτει ότι οι λογαριασμοί διοχετεύσεως των κεφαλαίων είχαν ανοικτεί στην Γερμανία, την Ισπανία και την Αυστρία, οι τραπεζικές και διωκτικές αρχές των οποίων έχουν ειδοποιηθεί μέσω διεθνούς σήματος.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply