Ἐμεῖς στὰ συσσίτια ἀλλὰ …πληρώνουμε καὶ τὸν Καπόν!

Θα έδινε ποτέ από την τσέπη του ο Χασδάϊ Καπόν …2400€ για το μπεζ εξώφυλλο της φωτογραφίας;
Από την τσέπη των φορολογουμένων όμως πολύ ευχαρίστως τα δίνει.

Ο κόσμος τρέχει στα συσσίτια κι άλλοι δεν έχουν σταματήσει το φαγοπότι.

Σίγμα

Χασδάι Σπαταλών

Βρισκόμαστε μέσα Δεκεμβρίου του 2014 – Ενός έτους σοβαρής οικονομικής δυσπραγίας – Ενός έτους όπου όλοι έχουν αναπροσαρμόσει την τιμολόγηση των υπηρεσιών τους – Πολύ προς τα κάτω – Σε αντιστοίχιση με την γνωστή ιστορία του μικρού γαλατικού χωριού που αντιστέκεται, παρόμοια αντιστέκεται στον εξορθολογισμό των δαπανών η Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης – Διότι απεφάσισε να πληρώσει για τον σχεδιασμό ενός εξωφύλλου εντύπου, απίστευτο ποσό (κρατηθείτε)…

Γράφει ο Θάνος Τάκης

Αλλά πώς να σου ζητήσω να κρατηθείς, αγαπητέ αναγνώστη…

Απαιτούνται ανθεκτικότερα νεύρα ακόμη και από αυτά του Τσακ Νόρις, επειδή θα σου γίνει γνωστό ότι με απόφαση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χασδάι Καπόν, πληρώθηκε ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του εξωφύλλου ενός «Οδηγού Γαστρονομίας» με το ποσό των 2.400€ (και ολογράφως, δύο χιλιάδες τετρακόσια ευρώ)! Δηλαδή ακριβώς 5.58 μηνιαίοι μισθοί ενός νέου κάτω των 25 ετών (καθόσον 515€ είναι ο μικτός και 430€ ο καθαρός).

Ξαναγράφω: το κόστος αφορά μόνο στον σχεδιασμό του εξωφύλλου του «Οδηγού». Δεν τολμώ να ρωτήσω πόσο κόστισε ο σχεδιασμός του εσωτερικού του. Ή η συγγραφή των συνταγών, διότι και τέτοια υπηρεσία απαιτήθηκε, όπως και ειδική μετάφραση-προσαρμογή των συνταγών στα αγγλικά.

Το εξώφυλλο των 2.400€ είναι αυτό:

Επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω περισσότερο.
Η σκυτάλη είναι δική σας. Δωρεάν.

Επιπλέον, από αναφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης πληροφορούμαστε ότι τον Γαστρονομικό Οδηγό με το σιντεφένιο εξώφυλλο των 2.400€, μπορείτε να βρείτε, εκτός των λοιπών σημείων, στο Info Kiosk του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αν φυσικά καταφέρετε να εντοπίσετε το Info Kiosk του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους…

Υ.Γ. Πώς το είχε πει στις 6.11.2010 ο προεκλογικός σεμνός αλλά μετεκλογικώς business class Μπουτάρης; «Τέρμα στις σπατάλες, στις άσκοπες φιέστες. Το ευρώ του πολίτη έχει κόπο, δουλειά και στερήσεις για να βγει και να φτάσει στο δημοτικό ταμείο. Αυτό το ευρώ θα το σεβαστούμε».

Δήμος Θεσσαλονίκης, Χρηματικό ένταλμα πληρωμής σχεδιασμού εξωφύλλου Οδηγού Γαστρονομίας, 17.12.2014:

Οδηγός Γαστρονομίας:

Μπουτάρης, «Αυτό το ευρώ θα το σεβαστούμε», 6.11.2010:

Οι ελάχιστοι μισθοί στην Ελλάδα:

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply