Νὰ μὴ σὲ ξυπνήσῳ καλλίτερα…

Η ιστορία «αναπτύξεως» των καθαρμάτων της κυβερνήσεως τσολάκογλου, έχει γίνει εδώ και χρόνια ιστορία πόνου και θανάτου. Άνθρωποι πεθαίνουν σε μικρές ηλικίες, όπως στην κατοχή. Δεν είναι μόνον αυτοί που αυτοκτονούν. Είναι και αυτοί που επηρρεάζονται από την κρίση και νοιώθουν να τους συνθλίβουν.

Το γήπεδο που θα φτιάξεις ρε Σαμαρά, από κάτω έχει τάφους, πρόχειρα καλυμμένους. Για αυτό άσε τα παιδάκια να παίζουν μπάλα στο τσιμέντο. Τουλάχιστον δεν έχουν ανάγκη εσένα και τους ομοίους σου.

Δεν νομίζω ότι αν βγει ο Σύριζα θα σωθεί η Ελλάδα. Θάλασσα θα τα κάνουν και είναι πασιφανές. Τρεις λαλούν και εννιά χορεύουν, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν. Αλλά αν δεν αλλάξει κάτι, έστω και λανθασμένα, κινδυνεύει να πεθάνει και η ίδια η ελπίδα.

Πολλοί έχουν παγιδευθεί και νομίζουν ότι «έτσι γίνονται τα πράγματα, χρωστάς και πεθαίνεις». Αν δεν έχεις ταξιδέψει και δεν έχεις δει πως ζουν σε άλλες χώρες, τι σημαίνει «σύγχρονες συνθήκες διαβιώσεως», τότε σε καταλαβαίνω. Ακόμη και στις ημερες δανεικής ευμάριας, πάλι για τ’ ανάθεμα ήμασταν σαν χώρα.
Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικά βήματα προόδου. Είναι βήματα υποδουλώσεως και διαλύσεως μιας ολόκληρης χώρας. Το μπετόν και οι μακέτες δεν είναι πρόοδος.

Επειδή επενδύσεις ΔΕΝ πρόκειται να έλθουν, με αυτή την στρατηγική (αντίθετα δεν θα μείνει κανείς πίσω να θάψει τους πεθαμένους), επειδή η χώρα δεν παράγει ούτε τα απαραίτητα και επειδή πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΕΡΔΕΙΣ, δεν μπορείς στα σοβαρά να περιμένεις να παίξεις με τα «μεγάλα παιδιά»  στα χρηματιστήρια των αγορών. Αν περιμένεις τον Σαμαρά να βάλει την χώρα στις αγορές και να δανειζόμαστε με τα επιτόκια της Γερμανίας για να φέρουμε την ανάπτυξη, αυτοκτόνα από τώρα, για να μην πάρεις στον λαιμό σου και τους υπολοίπους. Αν υπήρχε τέτοια περίπτωση, έστω μια στο εκατομμύριο, ενώ παράλληλα είσαι σε απόλυτη εξάρτηση από την Γερμανία, η Μέρκελ γιατί να σε αφήσει; Βαρέθηκε να περνάει καλά;

Για να το θέσω πιο απλά, στόχος σου είναι να κάνεις εσωτερική υποτίμηση, να ανεβάζεις τους φόρους (άρα το κόστος επενδύσεως αυξάνεται) και αφού με κάποιο μαγικό τρόπο τα καταφέρεις, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
Δηλαδή, ο στόχος σου είναι να μην ξεπληρώσεις ποτέ, απλά να πάρεις περισσότερα με την πρώτη ευκαιρία!

Πάντα (σαν χώρα) είσαι και θα είσαι μπατήρης, απλά έδειχνες το μοναδικό καλο πουκάμισο που είχες και το έπαιζες ευγενής. Το πρόβλημα σου λοιπόν δεν ήταν ότι είσαι μπατήρης, ήταν μήπως το μάθει ο γείτονας και χαρεί. Μάγκα, ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ότι έχουμε χρεωκοπήσει, μόνο εμείς το κρύβουμε από τους εαυτούς τους. Σαν την «Μακεδονία», την άλλη ιστορία επιτυχίας του Σαμαρά.

Πότε θα καταλάβεις ότι πρόοδος σημαίνει παιδεία, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Όσο αποφασίζεις με βάση το ντεκολτέ, τα μπούτια, την δύναμη του λαμόγιου και το βόλεμα (κοινώς της παρανομία σε βάρος των άλλων), πάντα στα σκατά θα κάνεις βουτιές. Και αυτό γιατί να με πειράξει, δείγμα της σκατένιας ανθρώπινης φύσεώς σου είναι. Με ενοχλεί που στην πορεία, βοηθάς με τα δυό σου χερια στην υπουδούλωση και εκτέλεση των συνανθρώπων σου.

Αλλά ξέχασα, έχουμε πετρέλαιο, σπάνιες γαίες, εξωγήινη καταγωγή, είμαστε εμείς ο αγαπημένος λαός του Θεού και η Παναγία ήταν Ελληνίδα. Και αν δεν μας σώσει αυτό, θα μας σώσουν οι Ελλάνιοι. Γιατί όταν εμείς είχαμε πολιτισμό, οι υπόλοιποι ήταν στα δέντρα. Να μην σε ξυπνήσω, άσε κοιμήσου και όταν πεθάνεις θα γίνεις αστρόσκονη. «Χαλεπώτερον τὸ φυλάττειν τοῦ κτήσασθαι», θυμάσαι.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα λείψεις σε όσους σε γνώρισαν.

Ἐλυθέριος Ῥῆνος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply