Ποιός φοβᾶται σήμερα τήν Χρυσῆ Αὐγή;

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πλησιάζουν, αλλά η προεκλογική  δραστηριότητα παραμένει υποτονική.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν προβλέπεται τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στους επικρατέστερους διεκδικητές της εξουσίας.

Τα δύο παραπάνω γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.

‘Οπως είναι γνωστό, τηλεοπτική μονομαχία γίνεται είτε ανάμεσα στους δύο πρώτους, είτε με παρουσία όλων των αρχηγών κομμάτων.

Αν συνέβαινε το πρώτο,  ίσως να παρασύρονταν οι δύο πρώτοι και να έδιναν υποσχέσεις στους «ιθαγενείς»  δημοσίως, χωρίς να μπορούν να τις τηρήσουν στην συνέχεια, εκνευρίζοντας την τρόικα.

Αν συνέβαινε το δεύτερο,  οι δύο πρώτοι δεν θα έπειθαν και θα έχαναν ποσοστά προς τους μικρούς…

‘Ολοι γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πρόκειται να λύσει κανένα πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Η συνεχής πλύση εγκεφάλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχει πείσει τον περισσότερο πληθυσμό ότι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα σαν χώρα είναι η οικονομία μας και το δημόσιο  χρέος.

Η εικόνα αυτή είναι απόλυτα εσφαλμένη.

Η οικονομία και το δημόσιο χρέος δεν θα μεταβληθούν, επειδή απλά θα ψηφίσετε νέα κυβέρνηση απο τα ίδια πολιτικά πρόσωπα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η  ανεπαρκής πολιτική  ηγεσία και η έλλειψη  πραγματικών λύσεων και πολιτικής  για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Το δημόσιο χρέος έχει φτάσει ήδη στο 175% του ΑΕΠ, αλλά δεν υπάρχει λύση για την μείωση του πριν περάσει μία γενιά Ελλήνων, δηλαδή μετά από 50 χρόνια τουλάχιστον.

Αντέχει η Ελλάδα 50 χρόνια για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας;

Mε 27% ανεργία κάθε χρόνο παράγεται 17,82% μικρότερο ΑΕΠ.

Το πρόβλημα της ανεργίας αναγκάζει το 73% του πληθυσμού να διατρέφει από το υστέρημα του το υπόλοιπο 27%.

Αυτό ισοδυναμεί με έναν «αόρατο» φόρο σε ποσοστό  36,9%, σε όσους εργάζονται ή έχουν κάποιο εισόδημα.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει με απλά μαθηματικά. Αν διαιρέσουμε το 27 με το 73 προκύπτει 0,369 ή 36,9%.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι διεθνείς έρευνες έχουν καταλήξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να δανείζονται με ασφάλεια όσο η ετήσια δόση του δανείου τους δεν ξεπερνά το 35% του εισοδήματος τους.

Η ετήσια επιβάρυνση κατά 36,9% κάθε εργαζομένου, για να συντηρήσει τον άνεργο που του αντιστοιχεί, απορροφά εισόδημα που κανονικά ο εργαζόμενος θα μπορούσε να αποταμιεύει ή επενδύει.

Μία κοινωνία σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να αποπληρώσει ένα δυσανάλογο δημόσιο χρέος στο 175% του ΑΕΠ, χωρίς να μπορεί να αποταμιεύει ή να επενδύει. Πρακτικά είναι αδύνατο να γίνει από τα τρέχοντα εισοδήματα.

Αυτό δεν αλλάζει, όσες «μεταρρυθμίσεις» και αν γίνουν κατ’ εντολή της τρόικας.

Απλά οι μεταρρυθμίσεις δεν στοχεύουν το πραγματικό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό και δεν μπορούν να το λύσουν .

Η κοινωνία έχει ήδη αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί που την κυβερνούν δεν έχουν ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Στις επερχόμενες εκλογές οι  πολίτες  θα δώσουν ένα πραγματικό μάθημα στους πολιτικούς όλων των χώρων και των παρατάξεων.

Η οικονομική ελιτ που μας κυβερνά μέχρι σήμερα νομίζει ότι ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι μέσω των πληρωμένων καταχωρήσεων στα ΜΜΕ.

Οι κανόνες του παιχνιδιού  όμως έχουν αλλάξει.

Ποιός πιστεύει σήμερα ό τι βλέπει στην τηλεόραση και ποιός αγοράζει εφημερίδες;

‘Eνα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ενημερώνεται και διασκεδάζει με χρήση του Iντερνέτ και των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως.

Η Ελληνική κοινωνία αναμένεται να ανατρέψει το αποτέλεσμα, κτυπώντας ασύμμετρα τα κορυφαία κόμματα.

Το σχέδιο της συσπειρώσεως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εναλλάσσονται στην εξουσία, όπως γινόταν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν ενθουσιάζει κανένα ψηφοφόρο.

Οι ψηφοφόροι θέλουν απαλλαγή τους από  παλαιά καθεστώτα και πρακτικές, γιατί βλέπουν το μέλλον τους μαύρο και καμμία πραγματική λύση στον ορίζοντα.

Το αστείο είναι ότι η αποδυνάμωση του συστήματος θα γίνει ασυναίσθητα, λόγω αυξήσεως της συσπειρώσεως δεξιών και αριστερών από τα παραδοσιακά MME.

Στην επαρχία οι ψηφοφόροι αφουγκράζονται την κυρίαρχη τάση και ψηφίζουν ανάλογα.

Σε περιοχές όπου οι δεξιοί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εκλέξουν βουλευτή τους,  θα πριμοδοτούν από τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, τον συγγενή χώρο τους, δηλαδή την Χρυσή Αυγή.

Στα αστικά κέντρα, όπου το πρόβλημα της ανεργίας είναι οξύτερο, η διαμάχη ΝΔ και Χρυσής Αυγής για το ίδιο τμήμα του πολιτικού φάσματος, θα πριμοδοτεί λόγω αγανακτήσεως την Χρυσή Αυγή, σε βάρος της ΝΔ.

Αν μάλιστα με τα πολιτικά κτυπήματα κάτω από την μέση της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρουν να τρομάξουν ή να αηδιάσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και το ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει αυτοδυναμία, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τρομακτικό.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να βρεθεί μπροστά από την ΝΔ στην δεύτερη θέση, ενώ ταυτόχρονα 6 μικρά κόμματα μπορεί να μπουν  στην  Βουλή, καλύπτοντας πάνω από 18% των ψηφοφόρων και έχοντας πάνω από 54 νέους και αδοκίμαστους βουλευτές στην νέα βουλή.

Μετά τις εκλογές, αν προκύψει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, θα προκύψει το χάος στην ΝΔ.

Η ΝΔ ανάγκασε την Χρυσή Αυγή να κάνει προεκλογικό αγώνα με την πλειοψηφία των βουλευτών της στη φυλακή, χωρίς δίκη και χωρίς τελεσίδικο δικαστικό αποτέλεσμα.

Πώς στη συνέχεια θα διαπραγματευθεί μαζί της για να μπλοκάρει την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Tα επιχειρηματικά συμφέροντα, που συντάσσονται με το πρόγραμμα του μνημονίου, πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν τον σκόπελο της Χρυσής Αυγής, κάνοντας την τέταρτο  κόμμα μετά το Ποτάμι.

Δυστυχώς οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις βοούν ότι στον συντηρητικό χώρο η Χρυσή Αυγή αναμένεται να είναι η πρώτη δύναμη και το δεύτερο σε πολιτική δύναμη κόμμα.

Στο σημείο αυτό ίσως κάποιοι σκεφθούν ότι οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ελλήνων ψηφοφόρων, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν INTERNET.

Kάνουν μεγάλο λάθος.

Οι περισσότεροι ‘Ελληνες δεν απαντούν σε ερωτήσεις δημοσκόπων από σταθερό τηλέφωνο ή κινητό. 

‘Αλλοι γιατί δεν θέλουν να μιλούν με αγνώστους, άλλοι γιατί φοβούνται τις εισπρακτικές εταιρείες και δεν σηκώνουν γενικά το τηλέφωνο σε άγνωστα νούμερα κλήσεων και άλλοι γιατί απλά τους έχουν κόψει το τηλέφωνο ή έχουν μετακομίσει τελευταία.

Πώς λοιπόν μπορούν να μας πείσουν οι δημοσκόποι των ΜΜΕ ότι οι εμφανιζόμενες δημοσκοπήσεις τους στον τύπο είναι πιο αντιπροσωπευτικές και εγκυρότερες;

H ψηφοφορία στο διαδίκτυο είναι απόλυτα ανώνυμη και γι’ αυτό οι ψηφοφόροι δεν έχουν ενδοιασμούς να ψηφίσουν ό τι πραγματικά θέλουν ή να δείξουν ανοικτά την οργή τους.

Οι περισσότεροι που ανταποκρίνονται σε διαδικτυακές ψηφοφορίες είναι νέοι και θα πάνε να ψηφίσουν…

Αντίθετα τουλάχιστον 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν πηγαίνει να ψηφίσει, αλλά απαντάει στο σταθερό τηλέφωνο, γιατί δεν έχει οικονομικό ή άλλο πρόβλημα ή ενδοιασμούς.

Μπορείτε να αμφιβάλλετε όσο θέλετε για τις απόψεις μου, αλλά σας πληροφορώ ότι στις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2012 προέβλεψα γραπτά, με χρήση παρομοίων δημοσκοπήσεων, το τελικό αποτέλεσμα μία ημέρα πριν τις  εκλογές.

Στις  7 Οκτωβρίου του 2013 έγραψα ένα ακόμη  άρθρο με χρήση δεδομένων, που άντλησα από το διαδίκτυο.

(παρακάτω ἡ δημοσίευσις)

‘Οπως μπορείτε να διαβάσετε υπολόγιζα την δύναμη της Χρυσής Αυγής στο 9,37%

Πόσο πήρε στις ευρωεκλογές του Μαίου του 2014;;;    Ποσοστό    9,39%

Για να καταλήξω στο συμπέρασμα μου ανέλυσα τα δεδομένα μίας δημοσιευμένης δημοσκοπήσεως, αλλά με κάποια στατιστική μέθοδο εντόπισα και διόρθωσα τις ψευδείς απαντήσεις.

Γνωρίζετε κάποιον άλλο δημοσκόπο, που να προσέγγισε την αλήθεια τόσο πολύ 7 μήνες πριν τις ευρωεκλογές;

 ΠΗΓΗ πληροφοριῶν

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ δεν απαντούν επαρκώς στο ερώτημα τι άλλαξε μέσα σε οκτώ μήνες από τις Ευρωεκλογές, για να διαφοροποιεί τόσο τα ποσοστά των κομμάτων από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Μήπως η επιβολή του ΕΝΦΙΑ έκανε τους ψηφοφόρους πιο χαζούς ή ευχαρίστησε τους «νοικοκυραίους» της Δεξιάς;;;

Κατά περίεργο τρόπο, επίσης δεν δίνονται στην δημοσιότητα  αριθμητικά στοιχεία για απαντήσεις του δείγματος σε άλλες ερωτήσεις, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος.

Είναι τυχαίο;

Το άρθρο δεν γράφτηκε για να σας επηρεάσει , ούτε για να σας βάλει  ιδέες για το πώς θα έπρεπε να ψηφίσετε,  αλλά  μόνο για να σας προειδοποιήσει για τις εξελίξεις…

Αν θέλετε,  με πιστεύετε….

Σας προκαλώ να με διαψεύσετε έμπρακτα  με την ψήφο σας.

Απλά ψηφίστε υπεύθυνα και το αποτέλεσμα θα τους καταπλήξει όλους…

Son ofEon

ΥΓΣ Τουλάχιστον μία ανεξάρτητη από εμένα διαδικτυακή δημοσκόπηση έχει  κατάλληλες ερωτήσεις και μεγάλο δείγμα για να ξαναϋπολογίσω τα ποσοστά των κομμάτων.

‘Οταν με το καλό δημοσιευθούν οι απαντήσεις, ίσως βρείτε στο διαδίκτυο τι πραγματικά θα ψηφίσετε, πριν ακόμα ψηφίσετε…

Μια άλλη ανάλυση της πρόσφατης έρευνας της VPRC

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο μία πρόσφατη έρευνα για το πολιτικό σκηνικό που διεξήχθη, μετά την «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής από την συγκυβέρνηση. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, που διαφημίζεται από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, η Χρυσή Αυγή έπεσε από το 14,5% στο 8,5%, δηλαδή απώλεσε 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται δημοσιευμένα στην παρακάτω πηγή.

Διευκρινίζω ότι βασίζομαι αυτούσια στα στοιχεία και υποθέτω ότι δεν είναι πειραγμένα ή διαφοροποιημένα ουσιαστικά από την πραγματικότητα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η συνολική πτώση κατά 6% της ΧΑ κατά το 1% πάει στη ΝΔ, κατά το 1% πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το 1,5% πάει στην ΔΗΜΑΡ, κατά το 0,5% πάει στους ΑΝΕΛ και κατά 2% σε μη κατανομαζόμενο κόμμα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι κατ’ αρχήν περίεργα, γιατί δεν νομίζω ότι η ΔΗΜΑΡ είχε ποτέ πολιτικό προφίλ συγγενικό με την Χρυσή Αυγή.

Είναι πιθανό όμως να προέκυψαν σύνθετες μετακινήσεις στο πολιτικό φάσμα και το φαινόμενο να έχει άλλες ερμηνείες, πχ την προσπάθεια κάποιων να διατηρήσουν την ΔΗΜΑΡ εντός βουλής, για λόγους πολιτικής συμπάθειας.

Ελπίζω η διατύπωση των ερωτήσεων της έρευνας να μην οδηγούσε τους ερωτηθέντες σε έκφραση συμπάθειας ή αντιπάθειας και το δείγμα να ήταν σωστά σταθμισμένο με βάση τα εισοδήματα ή την μόρφωση.

Από την έρευνα προκύπτει και ερμηνεύεται κατά 38% η αλλαγή στην προτίμηση των ψηφοφόρων της ΝΔ, κατά 32,5% του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 61,99% του ΠΑΣΟΚ, κατά 52,5% των ΑΝΕΛ, κατά 46% της Χρυσής Αυγής και κατά 68% της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνω εδώ ότι το 46% των μετακινουμένων «οπαδών» της Χρυσής Αυγής, που δεν κατανέμεται σε κάποιο μεγάλο κόμμα, δεν είναι συμβατό με το ότι 2% από το συνολικό 6% της έρευνας κατανέμεται σε μη κατονομαζόμενο κόμμα.

Οι οπαδοί της ΧΑ φέρονται να δηλώνουν ότι κατά 8,5% εκ των 46% των μετακινουμένων θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Αυτό οδηγεί σε ποσοστό 18,4% (=8,5/46).Το συνολικό ποσοστό όμως στο σύνολο της έρευνας είναι 33% (=2/6)

Είναι πιθανό κατά 14,6% (=33-18,4 ) οι ερωτηθέντες οπαδοί της Χ.Α. να ψεύδονται στην έρευνα.

Με βάση την υπόθεση αυτή η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει πιθανά 9,37% (=8,5 + 6*14,6/100) και μάλιστα μόνο από τους φανατικούς οπαδούς της. Με την ίδια λογική οι οπαδοί της ΝΔ δηλώνουν ότι το 2% εκ των 38% που φέρονται να μετακινήθηκαν θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Δηλαδή κατά 5% (=2/38). Το ποσοστό στο σύνολο της έρευνας είναι 33%.

Κατά συνέπεια 28% των ερωτηθέντων της ΝΔ ψεύδονται. Προσέξτε ότι το 28% του 29% (που φέρεται να επιτυγχάνει η ΝΔ στην έρευνα αυτή) είναι 8,12%, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από την φερόμενη ως πτώση της ΧΑ κατά την έρευνα .

Με την ίδια λογική εκ των 32,5% των φερομένων ως οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, που μετακινούνται μόνο 3,5%, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα, δηλαδή 10,7%. Κατά συνέπεια 22,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδονται.

Με δεδομένο ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ αντιπροσωπεύουν κατά 67% το εκλογικό σώμα με βάση την έρευνα (=29+29,5+8,5) και δεν είναι λογικό μία σημαντική τάση στο 67% του δείγματος να ανατρέπεται στο 100% του δείγματος (νόμος Bernoulli ) καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ερωτηθέντες προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα για να γίνουν εκλογές:

Οι μεν Χρυσαυγίτες εμφανίζοντας δήθεν μικρή συσπείρωση (54%), οι νεοδημοκράτες δήθεν με μεγάλη συσπείρωση (62%) και οι Συριζαίοι με πολύ μεγάλη συσπείρωση (67,5%). H πραγματική πρόθεση κατά 28% των οπαδών της ΝΔ είναι να μην ψηφίσουν καθόλου ή να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ή ΑΝΕΛ. (3% εκ των 38% γενικά μετακινουμένων οπαδών αντιστοιχεί σε 7,8% των μετακινουμένων προς ΧΑ και σε 7,8% προς ΑΝΕΛ)

Για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ κατά 22,3% η πρόθεση τους είναι να μην ψηφίσουν ή να ψηφίσουν άλλα κόμματα χωρίς να αποκλείουν και την ΧΑ (!) με δεδομένο ότι κατά 2% εκ των 32,5% των μετακινούμενων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να το σκέφτονται σοβαρά (σχεδόν 6% των μετακινουμένων κινούνται προς ΧΑ).

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι αν γίνουν εκλογές και αυξηθεί η αποχή, όπως η προγενέστερη ανάλυση μας δείχνει, το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα και η ΝΔ θα έχει μαζικές απώλειες προς την ΧΑ και τους ΑΝΕΛ.

Τώρα μάλλον ξέρετε ότι η δίωξη της στην δικαιοσύνη ευνοεί την Χρυσή Αυγή εκλογικά. Αυτό προκύπτει από ανάλυση των ίδιων των ερευνών του συστήματος.

Πρέπει να σταματήσει επειγόντως η προκλητική στο μέγεθος της επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ, που οδηγεί τον κόσμο μαζικά σε αποχή και σε κρυφές σκέψεις να υποστηρίξει την Χρυσή Αυγή, ως αντίδραση στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

Τους πολιτικούς εχθρούς τους τα κόμματα οφείλουν να τους αντιμετωπίζουν με εκλογές και ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΓΟΣΥΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

Son ofEon, 7 Ὀκτωβρίου 2013
ραμνουσία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ποιός φοβᾶται σήμερα τήν Χρυσῆ Αὐγή;

Leave a Reply