Ἐπιτέλους ΝΑΙ στό φυσικό ἀέριο;

Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, που πήρε το χρίσμα από τους επικυριάρχους, με σκοπό να σταματήσει την κατασκευή του ρωσσικού αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως και να μας βάλει με το ζόρι στο ΔΝΤ, για να απαλλαγούν οι κερδοσκόποι από τα Ελληνικά Ομόλογα, βροντοφώναζε στα μπαλκόνια το διφορούμενο: «Εμείς τον αρχίσαμε …εμείς θα τον τελειώσουμε».

Οι φιλορώσσοι Έλληνες, που ήθελαν να μπει και η Ρωσσία στο παιχνίδι, πείστηκαν ότι ο Παπανδρέου έλεγε αλήθεια και τον ψήφισαν.
Αυτός φυσικά …σταμάτησε άμεσα κάθε σχετική ενέργεια και μαζί με την επίσης νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας τότε πέτυχαν την …πλήρη διακοπή των διαδικασιών.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε το χρίσμα από το Brookings, το Levy Institute, τον Soros κλπ… δημιουργεί πάλι την ψευδή εντύπωση ότι θα συνάψει συμφωνίες με την Ρωσσία, ενώ είναι το ίδιο κόμμα που χειροκροτούσε στην επιβολή κυρώσεων και την καταστροφή των Ελλήνων εξαγωγέων.

ΚΟΜΒΟΣ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΩΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

«Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στο ρωσσικό φυσικό αέριο

Yπέρ των προοπτικών που ανοίγουν με την απόφαση της Ρωσσίας να δημιουργήσει κόμβο διαμετακομίσεως φυσικού αερίου στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδος, μετά την ματαίωση του αγωγού South Stream, τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή Θανάση Πετράκου, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος Ενεργείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ως τις 31 Δεκεμβρίου.

«Τα 50 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως που θα συσσωρεύονται στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσεως της Ελλάδος», υπογράμμισε ο κ. Πετράκος στο ρωσσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε εχθες ο βουλευτής με αποσπάσματα από το δημοσίευμα του Sputnik.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
«H νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 25 Ιανουαρίου θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας και είναι έτοιμη να συζητήσει τον διαχωρισμό του κόμβου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι με την δημιουργία του διπλού κόμβου για την μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας, η Ελλάδα θα καταστεί σημαντικός παράγοντας στην τροφοδοσία της Ε.Ε. με ρωσσικό φυσικό αέριο.

Το Sputnik επικαλείται επίσης και δηλώσεις του μέλους του συμβουλίου του Ελληνορωσσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δημήτρη Βελάνη σύμφωνα με τις οποίες «η απόφαση της Ρωσσίας να αλλάξει την διαδρομή του φυσικού αερίου ακούγεται απόλυτα δικαιολογημένη.

Η Ρωσσία δεν μπορεί να θεωρείται όμηρος των ανοήτων και παραλόγων πολιτικών της Ε.Ε.».

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ σε συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. και αρμόδιο Επίτροπο για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφκοβιτς, κάλεσε την Ε.Ε. να αναλάβει τις υποδομές για την μεταφορά του ρωσσικού αερίου από τον κόμβο στα ελληνο-τουρκικά σύνορα ως τις χώρες της Ευρώπης.

Τόνισε μάλιστα ότι ο νέος αγωγός Ρωσσίας – Τουρκίας θα αντικαταστήσει πλήρως την μεταφορά του ρωσσικού αερίου στις χώρες της Ευρώπης μέσω Ουκρανίας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Οι πράκτορες των τοκογλύφων θα ξανακλέψουν την ψήφο μας, με τον ίδιο κλασσικό τρόπο απάτης και παραπλανήσεως.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἐπιτέλους ΝΑΙ στό φυσικό ἀέριο;

Leave a Reply