Ἡ βο(υ)λὴ τῆς …«σοβαρότητος»!

Η Βουλή της υποκρισίας, της προδοσίας, της συγκαλύψεως, της ασυλίας, της συνωμοσίας, της μπίζνας, των μπεκρήδων, των ναρκομανών, των παιδεραστών, των κλεπτομανών, των πρακτόρων και των τούβλων, προσπαθεί να κρατήσει τους …τύπους  στο ντύσιμο.
Δεν πρέπει να χαθεί η ψευδαίσθηση της σοβαρότητας, που δημιούργησαν στους πολίτες.

Με μια γραβάτα ή ένα ταγέρ καλύπτουν την βρωμιά που έχουν και στην ψυχή και στο σώμα.
Παλαιότερα είχαν επιτεθεί στην Ραχήλ Μακρή για ένα μπλουζάκι με στάμπα που «τόλμησε» να φορέσει στον Ναό της «Δημοκρατίας».
Προχθές βρήκαν να συζητήσουν για το πουκάμισο έξω από το παντελόνι του Γιάνη (μέ ένα Ν) Βαρουφάκη .
Παρόλα αυτά δεν συζήτησαν ποτέ για την αλογοουρά του Κουράκη.

Γιατί το μπλουζάκι της Μακρή και το πουκάμισο του Βαρουφάκη παραβίασαν το dress-code και δεν το παραβίασε το μαλλί του Κουράκη;

Κι αν ο Κουράκης μιαν ημέρα αποφασίσει να έλθει στην Βουλή με 2 πλεξούδες ή με έναν κότσο, φορώντας πάντα σακάκι-πουκάμισο θα είναι εντάξει;

Ο Μηλιός φοράει σκουλαρίκι.
Αν εμφανιστεί στην Βουλή με μία Χριστουγεννιάτικη μπάλα να κρέμεται από το αυτί του, αλλά φορώντας σακάκι-πουκάμισο (μέσα από το παντελόνι)  θα είναι εντάξει;

Είναι πολύ σχετικά όλα αυτά και πάντα μακριά από την ουσία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί κάνουν παιχνίδι με το ντύσιμο για το συμφέρον τους.

Ντύνονται για τους ψηφοφόρους τους κι όχι όπως θέλουν.
Περνούν ένα μήνυμα εξωτερικής ταυτίσεως, σε ένα συγκεκριμένο κοινό, από το οποίο το μόνο που επιθυμούν είναι να του υφαρπάξουν την ψήφο και τον ιδρώτα του.  

Οι δήθεν προοδευτικοί σκουλαρίκι, μακρύ μαλλί και τατουάζ και οι δήθεν συντηρητικοί γραβάτα, κοντό μαλλί και σταυροκοπήματα.

Ο καθένας έχει την πελατεία του και φοράει την ανάλογη στολή.

Και κάτω από τα ρούχα  ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ βο(υ)λὴ τῆς …«σοβαρότητος»!

Leave a Reply