Ποιοί εἶναι οἱ μέτοχοι τῆς «Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος»;

Μέσα από την ιστοσελίδα της Σοφίας Βούλτεψη είχε τεθεί το ερώτημα: «Ποιοι είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας;».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Το ίδιο ερώτημα είχε τεθεί κι από τον Πάνο Καμμένο το 2012.

ΕΝΙΚΟΣ

και εδώ
Η Τράπεζα που υπογράφει για λογαριασμό μας δάνεια, που κουρεύει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, που είναι ο ελεγκτής του Τραπεζικού και του Ασφαλιστικού Τομέα, που διαθέτει ειδικές εξουσίες ελέγχου κλπ, όχι μόνο ΔΕΝ ελέγχεται από το Κράτος, αλλά με νόμο του κράτους έχει το δικαίωμα να ΜΗΝ δημοσιεύει το μετοχολόγιό της.

ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Αυτό το τοκογλυφικό κράτος εν κράτει που ελέγχει απόλυτα την οικονομία και κατ’ επέκταση τους πολίτες,  διαθέτει δικαιώματα που ΚΑΝΕΝΑΣ επαναστάτης πολιτικός δεν έθεσε σε δημόσια συζήτηση.
Κανένας αρχηγός κόμματος δεν απαίτησε να επανεξεταστούν τα αποικιοκρατικά δικαιώματα της «Τραπέζης της Ελλάδος» και να δούμε πόσες διατάξεις του Συντάγματος έχουν παραβεί ΟΛΟΙ όσοι ψήφισαν και διατήρησαν ανέπαφα αυτά τα εξωφρενικά προνόμια των τοκογλύφων.

ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος είχε θέσει ζήτημα ανακτήσεως του ελέγχου της ιδιωτικής Τραπέζης της «Ελλάδος» από το κράτος ως αντιπολίτευση.

Τώρα που βρέθηκαν στην κυβέρνηση  θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες απορίες και αν θα συνεχίσουν να θέλουν να κρατικοποιήσουν την Τράπεζα της Ελλάδας, αφού εξετάσουν και την σχέση της με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, της οποίας τα πολύχρωμα χαρτάκια η Ελλάδα θεωρεί κατάλληλα για την πληρωμή φόρων από τους Έλληνες.

Και μία ενδιαφέρουσα εργασία εδώ:

Ποιοί εἶναι οἱ μέτοχοι τῆς «Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος»;.pdf

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ποιοί εἶναι οἱ μέτοχοι τῆς «Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος»;

Leave a Reply