Γιατί ὁ Τσίπρας προτείνει Παυλόπουλο;

Γιατί ὁΤσίπρας προτείνει Παυλόπουλο;1Προκόπη Παυλόπουλο προτείνει ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Παυλόπουλος φώναζε από παλιά για την μεγάλη απάτη του 1ου Μνημονίου, μέσω του οποίου σώθηκαν οι ξένοι κερδοσκόποι.

Παυλόπουλος: «120 δισ.ευρώ τα ομόλογα που ξεφορτώθηκαν οι ξένες τράπεζες»

«Oι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν 120δισ. ευρώ ομόλογα, κατά την διάρκεια της κυβερνήσεως Παπανδρέου. Θα υπάρξει εξεταστική όταν κριθεί ότι πρέπει να υπάρχει.» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο «Αποκαλυπτικό δελτίο» του Extra 3

Στα ταμεία λοιπόν  και τους μικρο-ομολογιούχους τα ομόλογα που ξεφορτώθηκαν οι ξένοι.
Το κούρεμα για τα ταμεία ήταν «αποκεφαλισμός».

πηγή

Ήταν διακριτικά αντιμνημονιακός…
Όταν μιλούσε για τα 120δις που γλύτωσαν οι κερδοσκόποι με το πρώτο μνημόνιο, όλοι οι άλλοι μιλούσαν για δήθεν σωτηρία της Ελλάδας. Μετά ως κυβέρνηση ψήφισε όντως.
Μονιμοποιήσε και πολλούς συμβασιούχους, που το ΠΑΣΟΚ είχε προσλάβει αρχικά.

Ἀποκαλύψεις ἐκ τοῦ …ἀσφαλοῦς!!!

Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!Γιατί ὁΤσίπρας προτείνει Παυλόπουλο;2

Βιβλίο-«κόλαφος» του τ. Υπουργού με νομικά επιχειρήματα που αποκαθηλώνουν αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως πρόγραμμα εξοντώσεως της Ελλάδας

Με νομικά επιχειρήματα και συγκριτικά παραδείγματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Το Δημόσιο Δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσεως», ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποιεί μία αποδόμηση του Μνημονίου και αποδυναμώνει τις όποιες «φωνές» υπέρ του προγράμματος, που αντί να εξυγιάνει την χώρα, όπως ευαγγελίζονταν οι εμπνευστές του, την οδήγησε στα όρια του γκρεμού.
Η αρθρογραφία του πρώην υπουργού ήταν πάντα αντιμνημονιακής κατευθύνσεως. Ωστόσο, το τελευταίο του βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά ένα κήρυγμα κατά του Μνημονίου, στο όνομα της εφαρμογής του οποίου έχουν προσπεραστεί πολλοί από τους νόμους που συνθέτουν την νομολογία μας.
«Η κοινωνική έκρηξη», γράφει ο κ. Παυλόπουλος, «βρίσκεται επί θύραις», ενώ κάνει λόγο για οικονομική «θηριωδία» και «θύματα». Χρειαζόμαστε, υποστηρίζει, έναν θεσμικό «Θησέα», ο οποίος ακολουθώντας τον μίτο της Αριάδνης θα μας προστατεύσει με τα εναπομείναντα όπλα του.
Σύμμαχος του θα μπορούσε να είναι ο εθνικός νομοθέτης, όμως η θεσμική στάση που αυτός επιδεικνύει είναι νοσηρή, καθώς παραδίδεται αμαχητί σε ένα καθεστώς «νομοθετήσεως υπό τα «καυδιανά δίκρανα της μέσω Μνημονίων» δημοσιονομικής πειθαρχίας».
Το βιβλίο περιγράφει ακόμα το πως η έννομη τάξη και συγκεκριμένα ο βασικός πυλώνας της, τον οποίο συνθέτουν οι κανόνες του δημοσίου δικαίου, υπονομεύεται από την οξύτατη ύφεση που βιώνει η χώρα.
Το πολεμικό «κατηγορώ» του Παυλόπουλου φανερώνει το πόσο κοντά βρίσκεται ο ίδιος με τις αναλύσεις π.χ. για το «δόγμα του ΣΟΚ».
Παράλληλα, αμφισβητεί το λεγόμενο «δημοσιονομικό δημόσιο συμφέρον» ως «μέτρο αποτιμήσεως της συνταγματικότητας» των μέτρων που επιβάλλονται.
Όπως εξηγεί, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσεως, που γεννούν την ανάγκη να υποστηρικτούν αντίστοιχες σκοπιμότητες, δεν είναι δυνατόν να ακυρώνονται οι θεσμοί. Στην οπτική του Προκόπη Παυλόπουλου, κυρίαρχο ρόλο παίζει η επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει «διόρθωση» της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, εξαιτίας της ανάγκης εφαρμογής και προωθήσεως του Μνημονίου.

πηγή

Είπαμε όμως…
Παρά τις αντιρρήσεις του ψήφιζε κανονικά…
…σαν να ήταν κάποιος …άλλος!!!

Ο Νέρωνας Παυλόπουλος των 865.000 προσλήψεων στην Προεδρία της Δημοκρατίας!Γιατί ὁΤσίπρας προτείνει Παυλόπουλο;3

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο πλέον αποτυχημένος υπουργός της κυβερνήσεωης Καραμανλή κι ένας από τους χειρότερους όλων των εποχών, είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του «Πρώτη φορά Αριστερά».

Πρόκειται για τον άνθρωπο που όπως βλέπετε και στο παραπάνω γράφημα των ΝΕΩΝ έσπασε κάθε ρεκόρ προσλήψεων στα χρόνια της υπουργικής θητείας του ενώ ήταν και ο μοιραίος άνθρωπος τις μέρες που διαλύθηκε το κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που επιχειρηματολόγησε με θέρμη για την αντισυνταγματικότητα του δεύτερου Μνημονίου και στη συνέχεια το ψήφισε ενώ το ίδιο έκανε με αρκετούς ακόμα σχετικούς νόμους.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κανέναν περισσότερο ανάξιο γι’ αυτό το αξίωμα. Μόνο θλίψη για την κατάντια αυτή της χώρας, μόνο οργή για αυτή τον αστείο θίασο τυχοδιωκτών που ονομάζεται «ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί ο Τσίπρας λοιπόν προτείνει Παυλόπουλο;
Του αναγνωρίζει τον …αγώνα του;
Ή μήπως …κρύβει ακόμη τον πραγματικό του υποψήφιο;

Σίγμα

Ποιός θά εἶναι ὁ ἐπόμενος Πρόεδρος;

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Γιατί ὁ Τσίπρας προτείνει Παυλόπουλο;

  1. Δηλαδή Φιλονόη, πως θα γίνει αυτό; Θα αποσύρει σήμερα τον Παυλόπουλο και θα προτείνει αυτόν που εννοείς;Ή θα γίνει αυτό αργότερα που ίσως ο Πρόεδρος θα παραιτηθεί λόγω σοβαρών γεγονότων στην χώρα; Θα χαιρόμουν αν μου απαντούσες.
    Σοφία Νασοπούλου

    Date: Wed, 18 Feb 2015 12:12:57 +0000
    To: [email protected]

Leave a Reply