Τί ἐννοεῖ ὁ Βαρουφάκης μέ τό νά ζητᾷ χρεωκοπία ΤΩΡΑ;

Τί ἐννοεῖ ὁ Βαρουφάκης μέ τό νά ζητᾷ χρεωκοπία ΤΩΡΑ;Τι εννοεί να χρεωκοπήσει η χώρα;
Να κηρύξουμε στάση πληρωμών και να ισχύσουν οι όροι που υπάρχουν στα Μνημόνια περί κατασχέσεως της Δημόσιας Περιουσίας από τους δανειστές;

Είναι σήμα να τραβήξουν οι Έλληνες όλα τους τα λεφτά από τις τράπεζες;
Πάμε σε δραχμή;
Γινόμαστε Αργεντινή και κατάσχονται οι καταθέσεις;

Ο «Σκίστους ρε μάγκα το καλσόν!» τι ακριβώς επιδιώκει, γνωρίζοντας τους επαχθείς όρους των δανειακών συμβάσεων που υπάγονται στο Αγγλικό Δίκαιο;

Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Μπλοφάρει λόγω του ότι πλησιάζουν εκλογές σε διάφορες χώρες;

Σίγμα

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ!

Να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε κήρυξη χρεωκοπίας πρότεινε ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεωκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη» προσέθεσε. «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεωκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεωκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.

«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνης» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεωκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία».

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσυνθέσεως, εκτίμησε.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply