Ἡ ΕΚΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ νὰ μὴν ἀγοράζουν οἱ …«ἑλληνικὲς τράπεζες» κρατικὰ ὁμόλογα!

«…Πριν από ένα μήνα περίπου η επικεφαλής του Συμβουλίου, Daniele Nouy, απηύθυνε γραπτή έκκληση στις τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος αγοράζοντας περισσότερα έντοκα γραμμάτια, ενώ το ίδιο έκανε πριν μερικές ημέρες και η γερμανική κεντρική τράπεζα Μπούντεσμπανκ….»Ἡ ΕΚΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ νὰ μὴν ἀγοράζουν οἱ ...«ἑλληνικὲς τράπεζες» κρατικὰ ὁμόλογα!

«Στοπ» της ΕΚΤ στις αγορές εντόκων προς τις ελληνικές τράπεζες

Να μειώσουν την έκθεσή τους σε κρατικό χρέος (έντοκα γραμμάτια) καλεί τις ελληνικές τράπεζες το Εποπτικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ).

Στην Φραγκφούρτη ανησυχούν πως οι ελληνικές τράπεζες «θα επιφορτιστούν με μη ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού από μια κυβέρνηση που οδεύει σε χρεωκοπία».

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο έχει αναλάβει τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από τον Νοέμβριο, διαμηνύει πως ο κίνδυνος ελλοχεύει αν οι συνομιλίες για παράταση του προγράμματος βρουν τοίχο, δήλωσαν στο Bloomberg τρεις καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι δράσεις του Συμβουλίου θα εξαρτηθούν από την πρόοδο του Eurogroup που θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, και θα δείξει αν ο λευκός καπνός που βγήκε από το Euroworking Group πριν από λίγο θα φέρει συμφωνία, με τι όρους και προϋποθέσεις.

Πριν από ένα μήνα περίπου η επικεφαλής του Συμβουλίου, Daniele Nouy, απηύθυνε γραπτή έκκληση στις τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος αγοράζοντας περισσότερα έντοκα γραμμάτια, ενώ το ίδιο έκανε πριν μερικές ημέρες και η γερμανική κεντρική τράπεζα Μπούντεσμπανκ.

Βασικοί αγοραστές των εντόκων ελληνικού δημοσίου είναι τα τραπεζικά ιδρύματα. Τον Μάρτιο λήγουν έντοκα 4,4 δισ. ευρώ και 2,4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply