Ἡ Ἀργεντινὴ στὸ στόχαστρο τοῦ Soros.

Ἡ Ἀργεντινὴ στὸ στόχαστρο τοῦ Soros.Τα δίκτυα Soros ενεργοποιούνται στην Αργεντινή για την ανατροπή της κυβερνήσεως Kirchner.
Όπως και στην Ελλάδα με πρόσχημα τον θάνατο του Αλέξη στρώθηκε το χαλί του ΔΝΤ, έτσι και στην Αργεντινή, με πρόσχημα την αυτοκτονία σιωνιστού δικαστή, που προσπαθούσε να συνδέσει την κυβέρνηση με παλαιό και προ εικοσαετίας τρομοκρατικό κτύπημα, με 85 νεκρούς εναντίον συναγωγής.

Η Kirchner φυσικά είναι στόχος εδώ και χρόνια, λόγω προβλημάτων που δημιουργεί στην τραπεζική μαφία, που πίνει το αίμα των πολιτών.
Οι πολίτες όμως, όπως και στην Ελλάδα του 2008, καθοδηγούνται από πράκτορες να διαδηλώνουν εναντίον των εχθρών των τοκογλύφων και μετά αναρωτιούνται πως βρέθηκαν σκλαβωμένοι κι ανήμποροι να αντιδράσουν.

Η άγνοια των συνανθρώπων μας είναι όπλο στα χέρια του συστήματος εναντίον όλων μας.

Σίγμα

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά της προέδρου ένα μήνα μετά το θάνατο Νίσμαν

Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Ιούλιο του 1994 εναντίον του εβραϊκού κέντρου ΑΜΙΑ στο Μπουένος Άιρες, στην οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 300, είναι η αιτία αυτής της πολιτικο-δικαστικής υποθέσεως.

Ο εισαγγελέας Νίσμαν, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση το 2004, δεν άργησε να κατηγορήσει το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η Τεχεράνη απορρίπτει κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Λίγο πριν βρεθεί νεκρός στις 18 Ιανουαρίου στο μπάνιο του διαμερίσματός του με μια σφαίρα στο κεφάλι και ένα όπλο στο χέρι, ο Νίσμαν είχε κατηγορήσει την Κριστίνα Φερνάντες και τον υπουργό Εξωτερικών Έκτορ Τίμερμαν για παρακώλυση της έρευνάς του. Τους κατηγορούσε ότι κάλυπταν τους υπόπτους Ιρανούς με αντάλλαγμα επιχειρηματικά συμβόλαια. Στις 19 Ιανουαρίου επρόκειτο να παρουσιάσει τις αποδείξεις των όσων δήλωνε ενώπιον του Κογκρέσου.

Οι υποστηρικτές της κυβερνήσεως αμφισβητούν την εκδοχή αυτή και καταγγέλλουν τις σχέσεις μεταξύ του Νίσμαν και ενός αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών, του Αντόνιο Χάιμε Στιούσο, τον οποίο είχε απομακρύνει από την θέση του η πρόεδρος τον Δεκέμβριο.

Η Φερνάντες χαρακτήρισε την κατηγορία «παράλογη» και έκανε λόγο για αδίστακτους πράκτορες της κρατικής ασφάλειας που είχαν παραπλανήσει την έρευνα του Νίσμαν και στην συνέχεια τον σκότωσαν, με στόχο να την βλάψουν.

«Ουδεμία απόδειξη υπάρχει ότι η πρόεδρός μας ή ο υπουργός Εξωτερικών ή οποιοσδήποτε άλλος προσέφερε ασυλία στους δράστες της επιθέσεως» δήλωσε ο πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο.

Η έρευνα για τον θάνατο του Νίσμαν στρέφεται προς την εκδοχή αυτοκτονίας, αφήνοντας όμως την συντριπτική πλειοψηφία των Αργεντινών να δυσπιστεί, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ποιος ή πώς τον σκότωσε.

ΒΗΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply