Χειρότερος κι ἀπὸ οἰκόσιτο ζῶο…

«…Δυστυχώς εσείς πρέπει να ανησυχήσετε περισσότερο από όλους, γιατί από εσάς δεν θα πάρουν τις καταθέσεις σας, αλλά την ελευθερία σας και την ψυχή σας.

Και αυτά είναι πολυτιμότερα από τα χρήματα, γιατί όποιος δεν τα έχει δεν είναι άνθρωπος, αλλά απλά δούλος.

Χειρότερος και από οικόσιτο ζώο, που κάποτε θα το σφάξουν και θα το φάνε…

Παρακάτω απολαύστε σε ασπρόμαυρο φιλμάκι την διαπραγμάτευση των Abbot kai Costello…»

Ἡ διαπραγμάτευσις τῆς Ἑλλάδος μὲ τοὺς «Θεσμούς» θυμίζει ταινία τῶν Abbot καὶ Costello…

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα σήμερα, υπήρχε κάποια σύγχυση για την τύχη του εγγράφου της ελληνικής προτάσεως για τις μεταρρύθμισεις, το οποίο αρχικά ειπώθηκε ότι καθυστέρησε μέχρι σήμερα, μόνο για χάρη της  Τρόικας (συγγνώμη  των θεσμικών οργάνων), η  οποία  άλλαξε  γνώμη  και λέει  ότι πραγματικά   έλαβαν το έγγραφο  πριν από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας.

Πώς θα μπορούσε  να είναι δυνατόν να συμβαίνουν και τα δύο συγχρόνως;;;

Χάρη στην ευγενική προσφορά του Γιάννη Κουτσομύτη, ο οποίος είχε την απλή αλλά βαθυστόχαστη ιδέα να κοιτάξει  τα properties tab  του  προσχεδίου που διέρρευσε, ο  Βαρουφάκης, για τις συμφωνημένες προτάσεις, το γνωρίζουμε σήμερα.

Όπως αποδεικνύεται, ο λόγος που  η Τρόικα έλαβε μια συμφωνημένη  έκδοση των ελληνικών προτάσεων μεταρρυθμίσεως «πριν από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας» και έσπευσε βιαστικά να την προωθήσει με  μια ευνοϊκή συμφωνία σήμερα, είναι ότι, στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέταξε ολόκληρο το γράμμα!

Αυτό που ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε να κάνει μόνο  ήταν να συμφωνήσει  ότι η  επιστολή, που  η τρόικα είχε γράψει στο παρελθόν και είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων,  ήταν ευχάριστη  γι΄αυτόν  και να την στείλει  πίσω.

Οι σκεπτικιστές ενθαρρύνονται να πειραματισθούν γύρω από το αρχικό αρχείο  PDF της  …«διαρροής»  που βρίσκεται εδώ.

‘Όσο για τον πραγματικό συγγραφέα του «Ελληνικού» πακέτου μεταρρυθμίσεων, ένα έγγραφο το οποίο δημιουργήθηκε στις 10:09 μ.μ. την  Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 (τόσο τεχνικά, ναι, πριν από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας) ήταν κάποιος Declan Costello της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποιός  είναι ο  Declan Costello;;

Aυτό είναι το βιογραφικό του, όπως παρουσιάζεται στο CEPR’s Policy Portal, VOX:

ΠΗΓΗ: 

Ο Declan Costello είναι ένας οικονομολόγος, που εργάζεται στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1991.

Σήμερα είναι επικεφαλής της Μονάδας, στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον  «Συντονισμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων  και των  οικονομικών  υπηρεσιών», η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη του οικονομικού  πλαισίου  για την ανάλυση της προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο  επίπεδο των  μελών της ΕΕ και των κρατών, με σκοπό την αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού (η λεγόμενη στρατηγική της Λισαβόνας), καθώς και την ανάπτυξη των πολιτικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως.

Πριν από αυτό, ήταν επικεφαλής της μονάδος που ασχολείται  με την οικονομική ανάλυση των αγορών εργασίας και των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας, όπου συντόνισε ένα έργο για να γίνουν προβλέψεις για τις οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της γηράνσεως του πληθυσμού για τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Έχει πτυχίο στα οικονομικά από το Trinity College του Δουβλίνου και ένα μεταπτυχιακό από  το Κολλέγιο της Ευρώπης, στο  Μπρυζ.

Εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ Costello είναι επίσης ένα αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (EPC), η οποία συμβουλεύει και προετοιμάζει το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ECOFIN) της ΕΕ.

Αλλά το μεγαλύτερο αστείο σε όλα αυτά βρίσκεται εδώ:

‘Oπως αποκάλυψε  ο  Piter Spiegel των FT, το ΔΝΤ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του θεσμού της Τρόικας, προσποιείται ότι τώρα δεν συμφωνεί με το ίδιο  γράμμα, που  βοήθησε το ίδιο να σχεδιασθεί  (και δεν χρειάζεται κάποιος να πιστέψει την παραπάνω ιστορία για το  pdf  γι’ αυτό: ‘Ολα τα μέρη δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν το Σαββατοκύριακο  γι’ αυτό  και κατά την σύνταξη της τελικής ἐκδόσεως του εγγράφου), ακριβώς για να δόσουν στην διαδικασία κάποιo «αέρα»  νομιμότητος.

 

 Το  Dow Jones προσθέτει:

– Η Ελληνική λίστα  δεν αποσαφηνίζει διαβεβαιώσεις σχετικά με τις συντάξεις, σχετικά με τον  ΦΠΑ, την απελευθέρωση κλειστών  επαγγελμάτων

– Η LAGARDE από το ΔΝΤ : Οι Ελληνικές προτάσεις αναμορφώσεως «γενικά δεν είναι πολύ εξειδικευμένες»

– Η LAGARDE από το  ΔΝΤ: Οι Ελληνικές προτάσεις είναι ένα καλό σημείο εκκινήσεως

– Η LAGARDE από το ΔΝΤ : Οι Ελληνικές  προτάσεις αποτυγχάνουν να δόσουν  διαβεβαιώσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος διασώσεως

-Η  LAGARDE από το ΔΝΤ : Οι τρέχουσες Ελληνικές προτάσεις  διασώσεως είναι ανεπαρκείς για να οδηγήσουν σε πληρωμές κεφαλαίων από το ΔΝΤ

-Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ προσκαλούν τις Ελληνικές αρχές να «αναπτύξουν περαιτέρω»  και να  «διευρύνουν» τον κατάλογο των  μεταρρυθμιστικών μέτρων .

Επειδή η κωμικοτραγική παράσταση πρέπει να συνεχιστεί!

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

  • Πραγματικά «εργάζονται»  όλοι για εμάς και διαπραγματεύονται με σοβαρότητα.
  • Το σωστό ρήμα είναι μας δουλεύουν κανονικά…
  • Ο κος Βαρουφάκης έχει προσυμφωνήσει για όλα με την τρόικα και απλά ενεργεί σαν διαβιβαστής προετοιμασμένων επιστολών από τεχνοκράτες, όπως ο κος Costello.
  • Oι επιμέρους διαφωνίες γίνονται για να …πείσουν τα υπόλοιπα «διασωθέντα» μέλη της ΕΕ ότι δεν γίνονται εύκολα παραχωρήσεις προς τους ‘Ελληνες.
  • «Διαφωνεί»  η τρόικα με την Ελληνική κυβέρνηση  για να …πεισθεί και ο Ελληνικός λαός ότι η νέα του κυβέρνηση …«διαπραγματεύεται» πραγματικά, αλλά και για το ότι η προηγούμενη  κυβέρνηση …«δυσκολευόταν»  με την τρόικα και δεν έκανε εισηγήσεις με πρωτοβουλία της για τα απαιτούμενα  «μεταρρυθμιστικά» μέτρα.
  • Δυστυχώς η προϋπηρεσία του κου Declan Costello αποδεικνύει ότι η ΕΕ χρησιμοποίησε στην Ελλάδα  μία κατασκευασμένη οικονομική κρίση χρέους για να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις», που προβλέποντο στην στρατηγική της Λισαβόνας.

Και χρησιμοποιώ την λέξη κατασκευασμένη, γιατί το υπέρογκο κρατικό χρέος προυπήρχε από το πρόγραμμα διασώσεως.

Και έγινε πολύ μεγαλύτερο ως συνέπεια του σωτηρίου προγράμματος: ‘Eφτασε στο 175% του ΑΕΠ…

Η προθυμία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να κάνει παραχωρήσεις, που άπτονται των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κούρασε το Ελληνικό εκλογικό κοινό, που έπαψε να δέχεται τις «θυσίες» αδιαμαρτύρητα και με στωικότητα και άρχισε έμπρακτα να αμφισβητεί τον πατριωτισμό και την «λογική» του «σφάξε με Αγά μου, ν’ αγιάσω…»

Και προέκυψε με φυσικότητα η αλλαγή κυβερνήσεως, μετά από εκλογές, «που κανένας ‘Ελληνας δεν ήθελε».

‘Ετσι δεν σας έλεγαν συνεχώς τα κατάπτυστα Ελληνικά MME;;;

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ μετά την εκλογή της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δυσκολεύεται λίγο περισσότερο να περνάει τις μεταρρυθμίσεις, που πραγματικά επιθυμεί.

Το Ελληνικό δημόσιο χρέος μπορεί να είναι υπέρογκο, αλλά δεν φτάνει για να μας δεσμεύσει σε μία πορεία λιτότητας ως την αιωνιότητα.

Η τεράστια συνεχιζόμενη ανεργία των Ελλήνων ξύπνησε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που απαιτεί αλλαγές και ανάπτυξη «εδώ και τώρα».

Αν η ΕΕ δεν κάνει τις απαραίτητες υποχωρήσεις και δεν προσαρμόσει την εξυπηρέτηση του χρέους στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων, η ολοκληρωτική οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδας θα προκύψει το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Και σε μία πραγματική χρεωκοπία μεγέθους 240 δισ ευρώ, η ζημιά που θα προκύψει θα είναι τεράστια.

Ποιός θα την πληρώσει όμως;

Δεν υπάρχουν σήμερα εθελοντές για να αναλάβουν αυτόν το ρόλο.

Κανένα Ευρωπαικό κράτος δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί συνεχώς και απεριόριστα την Ελλάδα.

Οι …«μεταρρυθμίσεις», που χρειάζονται στην Ελλάδα,  αποβλέπουν μόνο σε οικονομικούς στόχους.

Οι άνθρωποι δεν γίνονται σεβαστοί από την τρόικα  ως πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά μάλλον θεωρούνται περισσότερο ως δουλοπάροικοι και φορολογικά υποτελείς.

Η νέα Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να παίζει «καθυστερήσεις»  με την τρόικα και ότι θα  μπορέσει  μ’ αυτό τον τρόπο να αποσπάσει παραχωρήσεις από την ΕΕ οικονομικής φύσεως ή κάποια σοβαρή διαγραφή χρέους.

Αυτή η τακτική όμως εξυπηρετεί μόνο την ΕΕ, που γνωρίζει ότι τα χρήματα του κρατικού ταμείου στερεύουν ταχύτατα.

Η συνεχής διαπραγμάτευση και τα σχέδια επί χάρτου μας εξασθενούν και το τέλος δεν θα είναι καλό.

Οι ‘Ελληνες πολίτες διαθέτουν 23 δισ ευρώ, που ανέλαβαν πρόσφατα σε μετρητά από τις τράπεζες «για να τα σώσουν από το κούρεμα»…

Η κυβέρνηση όμως δεν τους εμπνέει για να την στηρίξουν στην προσπάθεια της να απεμπλακεί από την τρόικα.

Δεν ζητάει καν την βοήθεια τους με την έκδοση ομολόγων με επιτόκιο ίσο με αυτό που πληρώνουμε ήδη στην τρόικα.

Η κυβέρνηση έχει χάψει το παραμύθι ότι οι αγορές είναι κλειστές για την Ελλάδα, λόγω του υψηλού επιτοκίου στις ξένες αγορές των υφισταμένων Ελληνικών ομολόγων.

Το επιτόκιο αυτό όμως είναι πλαστό. Κανένας δεν το κερδίζει παρά μόνο όταν κάποιος άλλος πανικόβλητος επενδυτής πουλάει όσο-όσο τα παλαιά ομόλογα του για να «σωθεί»…Και δεν υπάρχουν πολλοί από αυτούς πλέον.

Σε κάποια αντίστοιχη περίοδο της Ελλάδος,  ο τότε υπουργός κος Τσοβόλας επί δραχμής επέτρεψε στους ‘Ελληνες πολίτες να καταθέσουν στις τράπεζες το απαγορευμένο τότε ξένο  συνάλλαγμα.

Η Ελλάδα έκανε  μία  πραγματική και αναγκαία  «μεταρρύθμιση» και οι πολίτες της κάτι κέρδισαν.

Η μόνη πραγματική μεταρρύθμιση, που χρειάζεται  σήμερα ο τόπος, είναι η συγκέντρωση εθελοντικά από τους ‘Ελληνες ενός ποσού 30 δις ευρώ και η εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ άμεσα.

Δεν υπάρχουν 30 δις ευρώ σε καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό σήμερα;

Tι χρειάζεται για να έρθουν στην Ελλάδα;

Kυρίως τρία πράγματα:

1) Πατριωτισμός

2)Ασφάλεια κεφαλαίων από δέσμευση ή απαλλοτρίωση υπέρ του κράτους

3)Επαρκής ετήσια απόδοση

Από τα τρία, αυτό που λείπει περισσότερο είναι το πρώτο. Αν υπάρχει, η κυβέρνηση δεν το ζητάει επίσημα. Ξέρει μόνο να φορολογεί και να αρμέγει τους νομοταγείς ‘Ελληνες. Για την οικονομική ελιτ δεν προβλέπεται καμμία θυσία. Μόνο φοροελαφρύνσεις και τάισμα…

Διαφωνείτε;;;

Το δεύτερο ήδη δεν υπάρχει στο εξωτερικό.

Ποιός πραγματικά πιστεύει ότι, αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει, οι καταθέσεις του στο εξωτερικό δεν θα δεσμευθούν από τις ξένες κυβερνήσεις;;;

H έκταση της χρεωκοπίας της Ελλάδος, αν ποτέ γίνει, θα ισοδυναμεί με οικονομικό πόλεμο εναντίον όλων των χωρών.

Κατά την διάρκεια ενός «πολέμου» οι καταθέσεις των εμπολέμων πάντα κατάσχονται υπέρ της χώρας, όπου βρίσκονται.

Επίσης πάντα επιβάλλονται περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Αν διαφωνείτε σ’ αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τους Κουβανούς, αν μπορούν να εισαγάγουν στην Κούβα τις καταθέσεις τους, που βρίσκονται στην Αμερική.

Θα δεσμευθούν σίγουρα είτε στα σύνορα των ΗΠΑ με την Κούβα, είτε στις τράπεζες της Κούβας…

Aν επιδιώκετε για να σώσετε τις καταθέσεις «σας» να κάνετε την Ελλάδα Κούβα, ξεχάστε από τώρα τις καταθέσεις σας.

Σώθηκαν μήπως οι καταθέσεις σας, όταν τις στείλατε στη Κύπρο;;;;;;

Το τρίτο, δηλαδή η επαρκής απόδοση θα μπορούσε να είναι 3.5% το έτος.

Με το επιτόκιο αυτό δανειζόμαστε ήδη από το ΔΝΤ.

Αν θέλετε περισσότερο, μπορείτε να βρείτε στην Ουκρανία…

Θα το επιχειρούσατε όμως χωρίς κίνδυνο;;;

Mήπως είστε ικανοποιημένοι με τα αρνητικά επιτόκια ή τα επιτόκια κάτω από 0,5%, που απολαμβάνουν οι καταθέσεις σας στο εξωτερικό;;;

Στο σημείο αυτό ίσως οι περισσότεροι γελάσετε ειρωνικά, σκεφτόμενοι ότι δεν έχετε καταθέσεις για να ανησυχείτε.

Δυστυχώς εσείς πρέπει να ανησυχήσετε περισσότερο από όλους, γιατί από εσάς δεν θα πάρουν τις καταθέσεις σας, αλλά την ελευθερία σας και την ψυχή σας.

Και αυτά είναι πολυτιμότερα από τα χρήματα, γιατί όποιος δεν τα έχει δεν είναι άνθρωπος, αλλά απλά δούλος.

Χειρότερος και από οικόσιτο ζώο, που κάποτε θα το σφάξουν και θα το φάνε…

Παρακάτω απολαύστε σε ασπρόμαυρο φιλμάκι την διαπραγμάτευση των Abbot kai Costello…

Ποιός είναι ο Σόιμπλε;;;Yπόδειξη: O Βαρουφάκης δεν φοράει γραβάτα και έχει το πουκάμισο του έξω από το παντελόνι του.

Λέτε να επηρεάστηκε στην διαπραγμάτευσή του από την ταινία αυτή;;;

 

Ο Βαρουφάκης πού είναι;;;;

Ο Βαρουφάκης πού είναι;;;;

Son ofEon

΄

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply