Γερμανοὶ δημοσιογράφοι παραδίδουν μαθήματα δεοντολογίας!

Μια είδηση που πέρασε σχεδόν στα ψιλά.
Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV- η αντίστοιχη δική μας ΕΣΗΕΑ), καταδίκασε την ανθελληνική εκστρατεία της Bild (είναι κάτι σαν την δική μας Espresso) και ζήτησε να σταματήσει αμέσως.

Προσέξτε σκεπτικό και δημοσιογραφικό ήθος:

«Η πολιτική της γερμανικής κυβερνήσεως σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι τα λαϊκά μέσα ενημερώσεως υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την «selfie» (η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πηχυαίο τίτλο Nein (όχι), ζητώντας από τους αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο και να της αποστείλουν τη φωτογραφία τους (selfie), προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παράταση του ελληνικού προγράμματος) ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας»
τόνισε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μίχαελ Κόνκεν. Επικαλούμενος τη δημοσιογραφική δεοντολογία, χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών του στα οικονομικά.

Γερμανοὶ δημοσιογράφοι παραδίδουν μαθήματα δεοντολογίας!

Εντάξει, αυτό το τελευταίο παραείναι φιλελληνικό, καθώς δαιμονοποιεί τους πολιτικούς και αθωώνει τους πολίτες οι οποίοι τους εκλέγουν αλλά και προέρχονται. Ας το προσπεράσουμε.
Σημασία έχει ότι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι παραδίδουν μαθήματα δεοντολογίας.

Εδώ, αντίθετα, αλωνίζουν οι Τράγκες, οι Κουρήδες, οι Βαξεβάνηδες και η κυβερνητική Αυγή, που έχουν υψώσει σημαία χυδαίου αντιγερμανισμού και ρητορικής μίσους.
Και η ΕΣΗΕΑ κοιμάται τον ύπνο το βαθύ.

(Όποιος σήμερα είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και έχει έστω λίγη τσίπα, πρέπει να ντρέπεται να το δηλώνει δημόσια).

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply