Νέες …«φιλανθρωπίες» μᾶς ἐτοιμάζουν!

Χαρακτηριστική φωτογραφία από το κλειστό δείπνο: (από αριστερά) ο επενδυτής John Paulson, ο πρεσβευτής Martin Indyk, ο chairman Paul Volcker, o οικοδεσπότης Στέλιος Ζαββός, o George Soros και ο στρατηγός Wesley Clark

Χαρακτηριστική φωτογραφία από το κλειστό δείπνο: (από αριστερά) ο επενδυτής John Paulson, ο πρεσβευτής Martin Indyk, ο chairman Paul Volcker, o οικοδεσπότης Στέλιος Ζαββός, o George Soros και ο στρατηγός Wesley Clark

Σιωνιστές-Γεράκια των αγορών, όπως ο Soros,  σε γεύμα με ελληνοφώνους επιχειρηματίες.
Μας ετοιμάζουν  νέες επιθέσεις …«φιλανθρωπίας»!

Σίγμα

Η κρίση σε «κλειστό» δείπνο στο Μανχάταν

Το δείπνο ήταν «κλειστό», έγινε σε μία από πιο γνωστές λέσχες του Μανχάταν, στην Νέα Υόρκη και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Το διοργάνωσε ο διεθνής επενδυτής Στέλιος Ζαβός και συμμετείχαν 45 διακεκριμένοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, οι πρόεδροι των κορυφαίων επενδυτικών οίκων της Wall Street, καθώς και οικονομολόγοι παγκοσμίου κύρους.

Η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στις οξυμένες γεωπολιτικές κρίσεις και στις καλπάζουσες παγκόσμιες αγορές ήταν το κύριο θέμα της συζητήσεως, με το ελληνικό «χρώμα» να είναι έντονο. Στο επίκεντρο βρέθηκε η κρίση στην Ουκρανία, επάνω στην οποία απεικονίστηκε η διάσταση των ακολουθούμενων πολιτικών ανάμεσα στους μείζονες γεωπολιτικούς εταίρους που διαμορφώνουν τις εκεί εξελίξεις. Τις θέσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής εξέφρασε ο Wesley Clark, πρώην αρχιστράτηγος, επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ την πολιτική της Ρωσσίας υποστήριξε ο κορυφαίος διπλωμάτης, αντιπρόσωπος της Ρωσσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πρεσβευτής Vitaly Churkin. Την εκρηκτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και τις νευραλγικές επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ανέλυσαν τόσο ο υπουργός της κυβερνήσεως Ομπάμα, Robert Hormats, όσο και ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα για την επίλυση του Μεσανατολικού, πρεσβευτής Martin Indyk.

Στο επίκεντρο της συζητήσεως για την πορεία των επενδύσεων και των παγκοσμίων κεφαλαιαγορών βρέθηκε η παρατεινόμενη κρίση της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα η ευάλωτη θέση της Ελλάδος, με τους διεθνείς τραπεζίτες να αναλύουν τους σχετικούς κινδύνους. Βαρύνουσα, για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ήταν η γνώμη του φημισμένου κεντρικού τραπεζίτη Paul Volcker (πρώην προέδρου της Fed των ΗΠΑ και προέδρου των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Ομπάμα).

Για την αβέβαιη πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας μίλησαν οι μεγαλοεπενδυτές Wilbur Rοss (μέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου), John Paulson (μέτοχος της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς), ο George Soros, o διεθνής τραπεζίτης Jacob Frenkel (πρόεδρος της JP Morgan International), ο Leon Black (ιδιοκτήτης της Apollo Fund), o Byron Wien (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της επενδυτικής εταιρείας Blackstone).

Τη θέση του ελβετικού φράγκου ανέλυσε o Jacques de Saussure (πρόεδρος της μεγάλης ελβετικής επενδυτικής τράπεζας Pictet). Ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, αλλά και o καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Sachs, τόνισαν τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ευρωζώνη για να βγει από την κρίση. Συμμετείχε και παρουσίασε την άποψή του για την ελληνική κρίση ο επιχειρηματίας και επενδυτής Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Εννοείται ότι τα οπωσδήποτε κρίσιμα συμπεράσματα που απεκόμισαν οι συμμετέχοντες, τόσο για την κατάσταση της Ευρωζώνης όσο και για τις γεωπολιτικές περιδινήσεις, θα καθορίσουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές, οι οποίες επηρεάζουν την πορεία των παγκοσμίων οικονομικών εξελίξεων και βεβαίως των ελληνικών.

καθημερινή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Νέες …«φιλανθρωπίες» μᾶς ἐτοιμάζουν!

Leave a Reply