Ὁ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;

O …«Άγιος» Soro-Μπουτάρης έβαλε υπεύθυνο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης άνθρωπο που διώκεται για θαλοσσοδάνειο, που χορήγησε στον …εαυτό του πρακτικά, ενώ ήταν μέλος της Διοικήσεως στην PROTON BANK. Ὁ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;2

Έβαλε ενέχυρο …μετοχές-σκουπίδια και μαντέψτε ποιος πλήρωσε…!!!Ὁ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;4
Το 1,1 ΔΙΣ που έκανε φτερά από την Proton Bank  το φόρτωσαν επίσης στις δικές μας πλάτες με την κρατικοποίηση που έκανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ὁ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;1

Κατάλαβες τώρα πως γίνονται οι δουλειές των φίλων του Μπουτάρη;
Αναλαμβάνει ο Μπουτάρης να απασχολεί την κοινή γνώμη με παρελάσεις ξένων Τραβεστί και ξέκωλους ποδηλάτες  κι ο …«ακούραστος, τίμιος και πατριώτης» Χασδάι Καπόν …«εξυγιαίνει» τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.Ὁ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;3

Σίγμα

Θεσσαλονίκη: Η πόλη των (εταιρειών) φαντασμάτωνὉ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;5

Θέμα Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης θέτει ευθέως η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, σε βάρος του οποίου άσκησε νέα ποινική δίωξη -σε βαθμό κακουργήματος- η εισαγγελία Πρωτοδικών, για τα θαλασσοδάνεια που η PROTON BANK έδινε στα στελέχη της.

Ο κ.Καπόν με την παραίτηση του επιβεβαίωσε, ότι η δίωξη αφορά σε αυτόν, αν και από την εισαγγελία δεν είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα των δυο επιχειρηματιών (το δικό του κι ενός συνεταίρου του, όπως λέει ο εισαγγελέας), οι οποίοι ήταν οι στόχοι της διώξεως.

Όμως, από τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η εισαγγελία προέκυπτε μία εντυπωσιακή ταύτιση με τα στοιχεία, με βάση τα οποία πριν από 4 μήνες είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Όμως όταν είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία, ο κ.Μπουτάρης είχε δηλώσει από βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου: «Ο Χασδάι Καπόν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου κι εκεί το κλείνω το θέμα, σε περίπτωση που προχωρήσει σε ανάκριση και κατηγορηθεί ο κ. Καπόν, τότε είναι άλλη υπόθεση».

Ο εισαγγελέας σήμερα ανέφερε ότι άσκησε ΝΕΑ ποινική δίωξη, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη υπήρχε και παλαιότερη, την οποία ο κ.Μπουτάρης δε γνώριζε ή ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε. Γνώριζε, όμως, το θέμα, καθώς από το καλοκαίρι είχε ευχηθεί να τελειώσει η προσωπική περιπέτεια του αντιδημάρχου του.

Σε κάθε περίπτωση, έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός, ότι ανέθεσε τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης σε κάποιον, ο οποίος δεν εξυπηρετούσε τα ύψους 13,2 εκ. ευρώ δάνειά του και είχε μηνυθεί από τον εκκαθαριστή της PROTON BANK γι’ αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μιλώντας στην βουλή πριν από ένα χρόνο ο τότε εισαγγελέας και νυν υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης είχε πει για τα δάνεια που η PROTON BANK έδινε στα στελέχη της: «Ο όλος σχεδιασμός ήταν να φαίνεται, ότι κάποιοι παίρνουν δάνεια, που στην συνέχεια δεν μπορούν να πληρώσουν. Όποιος έπαιρνε δάνειο στην συνέχεια φρόντιζε να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το κόλπο ήταν να δείχνουν τους κακούς δανειολήπτες. Τα δάνεια ήταν φερεντζές, τα λεφτά πήγαιναν αλλού. Ακόμα το τοπίο είναι άγνωστο και δεν έχει φωτιστεί».

Όπως έχει γίνει γνωστό, από τα 13,2 εκ. του δανείου, που ο κ.Καπόν έλαβε τον Ιουλίου 2011, τα 8,8 εκατ. ευρώ αποπλήρωσαν προηγούμενα δάνειά του και ένα ποσό 3,6 εκ. ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς της εταιρείας συμφερόντων του CIARA FINANCE CO.

Ο κ.Καπόν, όμως, δεν κατέγραψε ούτε τα δάνεια, ούτε την συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση «πόθεν έσχες», την οποία υποχρεούται να καταθέτει ως αντιδήμαρχος.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο κ.Καπόν πήρε το τεράστιο δάνειο τον Ιούλιο του 2011, παρά το γεγονός ότι από το τέλος του έτους 2010 είχε δοθεί εντολή από την ΤτΕ προς την Proton, να ακολουθήσει «πολιτική σημαντικής πιστωτικής συρρικνώσεως και μειώσεως του δανειακού χαρτοφυλακίου».

Όπως προκύπτει, ο κ.Μπουτάρης δεν ήταν απλώς πολιτικός προϊστάμενος του κ.Καπόν, καθώς τους συνδέουν βαθύτεροι προσωπικοί δεσμοί.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει πολλές εξηγήσεις. Ορισμένες θα τις δώσει όταν ερωτηθεί αρμοδίως. Τις άλλες πρέπει να τις δώσει δημόσια.

Ας αρχίσουμε λοιπόν:

Υπάρχει κοινός τραπεζικός λογαριασμός Μπουτάρη – Καπόν;

Η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει πόλη των εταιρειών φαντασμάτων!

ΚΟΜΙΣΤΕΣ

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Ὁ Καπόν τοῦ Μπουτάρη διώκεται γιά ὑπεξαιρέσεις ἑκατομμυρίων;

Leave a Reply