Αὐτά πού κατέστρεψαν οἱ τζιχαντιστές ἦσαν ἀντίγραφα;

Και πού είναι τα πρωτότυπα;

Κυβερνήτης Μοσούλης: Αυτά που κατάστρεψαν οι τζιχαντιστές στο Μουσείο ήταν αντίγραφα..Αὐτά πού κατέστρεψαν οἱ τζιχαντιστές ἦσαν ἀντίγραφα;1

Ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης, Ασίλ Νουγιάϊφι, δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι ελάχιστα ήταν τα αρχαία αντικείμενα που κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές στο Μουσείο της Μουσούλης, γιατί τα περισσότερα από αυτά, σχεδόν όλα, έχουν μεταφερθεί στο Εθνικό Μουσείο της Βαγδάτης μετά τον πόλεμο του 2003.

Αυτά τα οποία κατέστρεψαν οι εξτρεμιστές του «ισλαμικού κράτους» και η δράση τους κατεγράφη σε βίντεο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αντίγραφα των πρωτοτύπων, που έχουν απομακρυνθεί πριν από 12 χρόνια.Αὐτά πού κατέστρεψαν οἱ τζιχαντιστές ἦσαν ἀντίγραφα;2

Ο Νουγιάϊφι (φωτογραφία) κατηγόρησε τους μαχητές ότι έχουν κλέψει τουλάχιστον επτά έργα τέχνης (αυτά που δεν ήταν αντίγραφα τα έκλεψαν για να τα πουλήσουν). Ο ίδιος είπε ότι η UNESCO έχει ειδοποιηθεί καθώς και διεθνείς οίκοι δημοπρασιών, ώστε να μην διαπραγματευθούν με τους αντιπροσώπους των τζιχαντιστών.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Ο παγκόσμιος τύπος έκανε πως δεν έβλεπε τα σίδερα μέσα στα γύψινα αντίγραφα, που γίνονταν χίλια κομμάτια πριν καν τα κτυπήσουν οι αποκεφαλιστές με τις βαριοπούλες.

Όσα γνήσια βρέθηκαν στον δρόμο τους  θα τα κάνουν …λεφτά φυσικά!!!

Όμως…
Αυτό το γνώριζαν οι τζιχαντιστές ή απλά κατέστρεφαν για να καταστρέφουν;

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply