Οἱ Ῥῶσσοι πραγματοποίησαν πορεία πρὸς τιμὴν τοῦ …«περιουσίου» νεκροῦ τους!

«…Η δολοφονία του Boris Nemtsov, όπως παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά συμβολαίου θανάτου.

Δολοφονήθηκε κοντά στην πλατεία του Κρεμλίνου στην Μόσχα,  βαδίζοντας επάνω σε μία γέφυρα προς το σπίτι του, μετά από μία ρομαντική βραδιά με μία 23χρονη Ουκρανή φίλη του.

Η δολοφονία του δεν ήταν έργο κάποιου μοναχικού εκτελεστή ή κάποιου  μεμονωμένου μανιακού.

Συνεργάστηκαν γι’ αυτήν  τουλάχιστον τρία άτομα, που επέβαιναν σε δύο τουλάχιστον οχήματα….»

OI ΡΩΣΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΜΟΣΧΑ – Χιλιάδες Ρώσσοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Μόσχας την Κυριακή, μεταφέροντας πανό, που δήλωναν  «Δεν φοβάμαι» και φωνάζοντας «Η Ρωσσία χωρίς τον Πούτιν» στην μνήμη του δολοφονημένου επικριτή του  Κρεμλίνου Boris Nemtsov. Οἱ Ῥῶσσοι πραγματοποίησαν πορεία πρὸς τιμὴν τοῦ ...«περιουσίου» νεκροῦ τους!

Οικογένειες, γέροι  και νέοι  περπατούσαν  αργά,  πολλοί απ’ αυτούς  κρατώντας πορτρέτα του εβραίου  πολιτικού  της αντιπολιτεύσεως και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ βάδιζε προς  στο σπίτι του  από ένα εστιατόριο στο κέντρο της Μόσχας, την Παρασκευή το βράδυ.

Οι αρχές  προτείναν  ότι η ίδια η  αντιπολίτευση μπορεί να ήταν πίσω από την δολοφονία του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν  ένα μάρτυρα και να ενώσουν το διασπασμένο  κίνημα. Οι υποστηρικτές του κατηγόρησαν τις αρχές.

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βιογραφικό του Boris Nemtsov στην wikipedia δεν περιέχονται επίσημες αναφορές ότι ήταν εβραικής καταγωγής.

Αναφέρεται ως ορθόδοξος χριστιανός, αλλά  φαντάζομαι ότι η πληροφορία για την καταγωγή του είναι αληθινή.

ΠΗΓΗ

Η καταγωγή του δεν φαίνεται να σχετίζεται  με την άγρια δολοφονία του. Δεν φαίνεται να  υπάρχουν αντισημιτικά κίνητρα.

Η δολοφονία του Boris Nemtsov, όπως παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά συμβολαίου θανάτου.

Δολοφονήθηκε κοντά στην πλατεία του Κρεμλίνου στην Μόσχα,  βαδίζοντας επάνω σε μία γέφυρα προς το σπίτι του, μετά από μία ρομαντική βραδιά με μία 23χρονη Ουκρανή φίλη του.

Η δολοφονία του δεν ήταν έργο κάποιου μοναχικού εκτελεστή ή κάποιου  μεμονωμένου μανιακού.

Συνεργάστηκαν γι’ αυτήν  τουλάχιστον τρία άτομα, που επέβαιναν σε δύο τουλάχιστον οχήματα.

Χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι τύπου Makarov και ρίχτηκαν εναντίον του τουλάχιστον 7 πυροβολισμοί.

Βρέθηκαν 6 κάλυκες από διαφορετικά εργοστάσια κατασκευής και το σώμα του έφερε 5 τραύματα.

Ο δράστης της δολοφονίας κατά μία εκδοχή επέβαινε σε προπορευόμενο εκχιονιστικό όχημα, κατέβηκε από αυτό, τον πυροβόλησε και διέφυγε με άλλο αμάξι ιδιωτικής χρήσεως χωρίς πινακίδες.

Κατά άλλη εκδοχή ήταν κρυμμένος σε σκάλες της γέφυρας, τον πυροβόλησε και στην συνέχεια διέφυγε με άλλο αμάξι.

Η πιο αληθοφανής εκδοχή είναι η πρώτη.

Σε βίντεο που παρουσιάστηκε μετά την δολοφονία φαίνονται οι λεπτομέρειες του σχεδίου:

Το εκχιονιστικό μηχάνημα κινείται αργά με φώτα που αναβοσβήνουν  και εξασφαλίζει ότι στην δεξιά λωρίδα δεν θα κινούνται άλλα οχήματα.

Πριν την δολοφονία το εκχιονιστικό μηχάνημα σταματάει χωρίς λόγο μπροστά από το θύμα, αποβιβάζεται ο δράστης  και μετά από λίγο σταματάει και το όχημα, με το οποίο διέφυγε ο δράστης.

ΠΗΓΗ:

Ο  Boris Nemtsov φέρεται ότι ετοίμαζε άρθρο, όπου υπήρχαν αποδείξεις για ενεργή συμμετοχή Ρώσσων στρατιωτών στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας.

Ήταν αυτό επαρκές  κίνητρο για τη  δολοφονία του;

Μόνο αν προσκόμιζε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του…

Μία παρόμοια εξήγηση θα ήταν παράλογη.

Αν διέθετε αποδείξεις θα μπορούσαν απλά να τον συλλάβουν και να τις εξαφανίσουν.

Αντίθετα με τη δολοφονία  όλες οι υποψίες θα στρέφονταν προς τον πρόεδρο Πούτιν.

Οι αρχές ψάχνοντας θα μπορούσαν να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Πούτιν, που θα ήταν δύσκολο μετά να εξαφανισθούν.

Το είδος του πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία δεν φημίζεται για την ευστοχία του.

Το χρησιμοποιούσαν στον ρωσσικό στρατό και την αστυνομία από το 1951 έως το 1991.

To δραστικό του βεληνεκές είναι μόνο 50 μέτρα.

Αν το όπλο ανήκε σε μυστική υπηρεσία, ο δράστης δεν θα χρησιμοποιούσε βλήματα από διαφορετικά εργοστάσια κατασκευής, διακινδυνεύοντας κάποια απ’ αυτά λόγω παλαιότητας να μην λειτουργήσουν σωστά.

Το όπλο αυτό συνήθως εφοδιάζεται με 8 σφαίρες, αλλά βρέθηκαν 6 κάλυκες.

Αυτό υποδηλώνει ότι το όπλο ήταν παλαιό και το ελατήριο του γεμιστήρα είχε χάσει την ελαστικότητα του. Ο χειριστής του όπλου δεν  θέλησε να   γεμίσει πλήρως τον γεμιστήρα  για να αποφύγει την πιθανότητα εμπλοκής.

Ο τύπος αυτού του πιστολιού χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, στην εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, στον Συριακό εμφύλιο πόλεμο και στις μάχες του Donbass.

Ο Boris Nemtsov ήταν γνωστός πολέμιος του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία και μάλιστα κατηγορούσε ανοικτά τον Πούτιν ότι τον προκάλεσε με μυστική συμμετοχή Ρώσσων στρατιωτών στις εχθροπραξίες.

Η δολοφονία του Boris Nemtsov κατά πάσα πιθανότητα έγινε από κάποιους φιλορώσσους αυτονομιστές της Ουκρανίας.

Αλλά κατά περίεργο τρόπο αυτοί δεν πυροβόλησαν την συνοδό του, ουκρανίδα μοντέλο.

Ήταν «ιππότες» ή απλά δημόσιοι υπάλληλοι κάποιας μυστικής υπηρεσίας, που εκτελούσαν εντολές για μία προβοκάτσια κατά του Πούτιν;

Ο  Nemtsov  είχε συγκρουσθεί με οικονομικά συμφέροντα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2014 στο Sochi.

Ήταν  αντίθετος με την διεξαγωγή   εκεί των  χειμερινών  Ολυμπιακών  αγώνων και προσπάθησε να τους  εμποδίσει  κατεβαίνοντας ως υποψήφιος δήμαρχος του Sochi το 2009.

Την  περίοδο πριν από τις εκλογές δέχθηκε επίθεση  με χλωριούχο αμμώνιο από το κίνημα νεολαίας Nashi, που θεωρείται προσκείμενο στον Πούτιν.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς ήλθε δεύτερος με το 14% των ψήφων.

Ένα χρόνο αργότερα άρχισε η σύγκρουση του με τον Πούτιν, καθώς ήταν ανάμεσα στους πρώτους  34 που υπέγραψαν στο διαδίκτυο ένα μανιφέστο με τον τίτλο : «O Πούτιν πρέπει να φύγει».

Οι ολυμπιακοί αγώνες διεξήχθησαν το 2014 και υπήρξαν καταγγελίες για διαφθορά και καταχρήσεις από οικονομικούς παράγοντες, που ανέλαβαν την κατασκευή των ολυμπιακών έργων.

Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσεως στην Ρωσσία του 2015, πολλοί οικονομικοί παράγοντες θα είχαν λόγους να φοβούνται τις καταγγελίες του  Nemtsov για κακοδιαχείριση και διαφθορά.

Πολύ περισσότερο, εφόσον οι οικονομικοί παράγοντες που ανεμείχθησαν στα έργα συνδέονται με το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον του Πούτιν…

Το σενάριο ότι τον Boris Nemtsov εκτέλεσαν τζιχαντιστές για τις δηλώσεις του για το Charlie Hebdo δεν φαίνεται να ευσταθεί.

Το 2002 κατά την επίθεση Τσετσένων αυτονομιστών στο θέατρο της Μόσχας ο Boris Nemtsov ήταν ο μόνος επίσημος, που οι αυτονομιστές δέχονταν να διαπραγματευθούν μαζί του.

Για ποιό λόγο σήμερα οι τζιχαντιστές να κτυπήσουν έναν εχθρό του Πούτιν; Για να παρέμβουν υπέρ του εχθρού τους, που στηρίζει ενεργά το καθεστώς της Συρίας, εναντίον του οποίου μάχονται; To επιχείρημα αυτό φαίνεται παράλογο…

Η αλήθεια για τον πραγματικό δολοφόνο του  Nemtsov  ίσως αργήσει να φανερωθεί.

Αλλά οι δράστες θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αν ο  Nemtsov  ήταν εβραίος, οι δολοφόνοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν με τον ίδιο τρόπο…

Son ofEon

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply