Καί ποιός δέν ἔβγαζε τά λεφτά του ἔξω;

Έβγαζε τα λεφτά του έξω …ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Και ποιος δεν τα έβγαζε από όλους αυτούς τους «εθνοσωτήρες»;

Σίγμα

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκαλύπτει η Real News.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από την Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής καταστάσεως, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Η Realnews δημοσιεύει και ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη
Το δημοσίευμα της Real News σχετικά με το έγγραφο του Υπουργού κ. Νικολούδη για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος τους;

Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους.
Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκαλύπτει η Real News, αυτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από την Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Χαρδούβελης: Φορολογημένα τα ποσά – Όταν τα έστειλα έξω δεν κατείχα αξίωμα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζει ότι «τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα» προσθέτοντας πως όταν εστάλησαν στο εξωτερικό, ο ίδιος δεν υπηρετούσε σε δημόσια θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δηλώσεως πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα

από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στην δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply