Ναί, εἴμαστε σὲ πόλεμο…

ΈΝΑΝ πόλεμο έχουμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Με την ανοησία και την χυδαιότητα της φυλής των Καμμένων. Με τα δίποδα της άγνοιας και της πνευματικής παραλυσίας που οδηγούν την χώρα στον γκρεμό.Ναί, εἴμαστε σὲ πόλεμο...

Πρόκειται για την διανοητική πλέμπα της κοινωνίας. Μια σχεδόν αφανής μάζα, σε άλλες εποχές, σήμερα διεκδικεί πρώτο τραπέζι πίστα στην γειτονιά, στην πόλη, στην χώρα. Επιδιώκει να επηρεάσει τις εξελίξεις και να τις διαμορφώσει. Να αλαλάζουμε, αντί να συζητάμε. Να βρίζουμε, αντί να ασκούμε κριτική. Να ξερνάμε λέξεις που δεν πέρασαν ποτέ από βασική νοητική διεργασία, αντί να σκεφτόμαστε, ενίοτε βασανιστικά. Να βλέπουμε παντού εχθρούς, αντί εν δυνάμει φίλους. Να μισούμε την αριστεία, αντί να την θαυμάζουμε. Να επιλέγουμε χυδαιότητα, αντί ευγένεια ψυχής. Εν τέλει, να γίνουμε ο ορισμός της ασχήμιας, αντί της ομορφιάς.

Καθένας απ’ αυτούς, σαν πνευματική μονάδα, ζυγίζει όσο ένα πούπουλο πάπιας. Όλοι μαζί σε κατάσταση υστερίας, γίνονται πυρηνική κεφαλή. Μπορούν να βουλιάξουν ολάκερη χώρα.
Ναι, είμαστε σε πόλεμο!

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ναί, εἴμαστε σὲ πόλεμο…

Leave a Reply