Ὁ πόλεμος στὴν Μέση Ἀνατολὴ εἶναι μᾶλλον ἀναπόφευκτος.

AΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ..

AΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ..

«…Η τυχόν κατάρρευση του καθεστώτος του προέδρου Άσσαντ θα θυμίσει στους κατοίκους της Συρίας ότι από  το 1958 έως το 1961 η Συρία και η Αίγυπτος ήταν ενιαίο κράτος με το όνομα Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.
Oποιαδήποτε επιβουλή κατά της Συρίας θα μπλέξει στην συνέχεια και την Αίγυπτο, αλλά και τους συμμάχους της.
Θα προκαλέσει  την Ρωσσία να κατέβει για βοήθεια  στους συμμάχους της στην Μέση Ανατολή.

Αυτό έχει προβλεφθεί ότι θα συμβεί και μάλλον η εξέλιξη αυτή δεν θα αργήσει.
Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή είναι μάλλον αναπόφευκτος….»

ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;

ΑΡΘΡΟ 1:Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ

Χιλιάδες  στρατιώτες της Ιορδανίας έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ιορδανίας με το Ιράκ, είπαν στο  NBC News  κυβερνητικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η ανάπτυξη των στρατευμάτων έχει ως σκοπό  να εκφοβίσει το Ισλαμικό Κράτος και να προλάβει την διείσδυση τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα.

Η Ιορδανία έχει εντείνει την εκστρατεία της κατά της ακραίας ισλαμιστικής ομάδας μετά το κάψιμο (ζωντανού) από τους τρομοκράτες ενός στρατιωτικού πιλότου της.

πηγή

ΑΡΘΡΟ 2: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ RAFALE ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΠΑΡΙΣΙ – Η πώληση  24 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale της Dassault Aviation  στην Αίγυπτο είναι «επικείμενη», δήλωσε  Γαλλική πηγή, προσθέτοντας ότι το γαλλικό  και το αιγυπτιακό  υπουργείο  άμυνας και η Dassault διεξήγαγαν  τεχνικές συνομιλίες την Τρίτη.

«Αυτό θα συμβεί. Είναι επικείμενο», δήλωσε η πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα , προσθέτοντας ότι δεν ήταν σαφές, αν η συμφωνία θα υπογραφεί «αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη εβδομάδα».

Δύο  πηγές της βιομηχανίας  είπαν στο Reuters ότι το Κάιρο σκοπεύει  να αγοράσει 24 αεροσκάφη Rafale, μια φρεγάτα FREMM για το ναυτικό της  και πυραύλους MBDA με μια συμφωνία αξίας 5 έως 6 δις ευρώ.

ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ RAFALE

ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ RAFALE

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

Xωρίς εμφανή λόγο η Αίγυπτος ετοιμάζεται να ανανεώσει την αεροπορία της με γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη Rafale.

O αριθμός των αεροσκαφών και ο τύπος τους παραπέμπει σε προσπάθεια αποκτήσεως αεροπλανοφόρου.
Τα αεροσκάφη Rafale  μάλλον είναι τα ίδια, που σκόπευε η Γαλλία να πουλήσει στην Ινδία, αλλά η αγορά τους ακυρώθηκε, καθώς η Ρωσσία της  προσέφερε τον φτηνότερο τύπο  Sukhoi Su-30MKI.

Η παραγγελία των Rafale της Ινδίας  προέβλεπε αρχικά 126 αεροσκάφη αξίας 20 δις δολαρίων, εκ των οποίων 18 θα κατασκεύαζονταν εξ ολοκλήρου στην Γαλλία και 108 θα κατασκευάζονταν με μεταβίβαση τεχνολογίας σε εργοστάσιο της HAL στην Ινδία.

Η συμφωνία κλείστηκε το 2012 και αναμενόταν να ακυρωθεί ή να προχωρήσει αυτό τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Γαλλία και την Γερμανία.

ΠΗΓΗ 

Απ’ ότι φαίνεται η Dassault  κατάλαβε ότι η συμφωνία θα ακυρωθεί και σπεύδει ήδη  να πουλήσει τα αεροσκάφη της Ινδίας  στην Αίγυπτο.
H πώληση των αεροσκαφών  Rafale θα αλλάξει την ισορροπία των αεροπορικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή, ενισχύοντας την αεροπορία της Αιγύπτου έναντι του Ισραήλ.
Συγχρόνως  η Αίγυπτος θα προμηθευθεί πυραύλους τύπου  MBDA, αυξάνοντας τις δυνατότητες τους.
Οι πύραυλοι αυτοί πιθανώς θα είναι τύπου MICA με βεληνεκές 50 χιλιομέτρων και μεγίστη ταχύτητα 4 mach.
O συγκεκριμένος τύπος πυραύλου κατάφερε το 2007 να καταρρίψει στόχο που βρισκόταν πίσω από το αεροσκάφος που τον εκτόξευσε, τηλεκατευθυνόμενος από άλλο αεροσκάφος.

Ως σήμερα η Αίγυπτος αγόραζε αμερικανικά  αεροπλάνα τύπου F-16, που κατασκευάζονταν κατόπιν αδείας στην Τουρκία.
Οι κακές διπλωματικές  σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου ίσως να έπαιξαν κάποιο ρόλο στην επιλογή των Γαλλικών αεροσκαφών.

Η Αίγυπτος πρόσφατα άρχισε να βελτιώνει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ρωσσία.
O πρόεδρος Πούτιν μάλιστα βρέθηκε προ ημερών σε διήμερο επίσημο ταξίδι στην Αίγυπτο και προωθεί τις διμερείς εμπορικές σχέσεις των χωρών, προτείνοντας να εκφράζονται στα νομίσματα των δύο χωρών και όχι στο δολάριο.

AΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ..

AΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ..

Ενώ διαδραματίζονται αυτές οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, η Ιορδανία συγκεντρώνει στα σύνορα της με το Ιράκ χιλιάδες στρατιώτες της.
Προφανώς προετοιμάζεται να εισβάλει  με στρατό εδάφους στο Ιράκ για να «τιμωρήσει» τους τρομοκράτες της ISIS για το κάψιμο του Ιορδανού πιλότου της.  Η κίνηση αυτή όμως δεν πείθει κανένα για την σκοπιμότητα της.

Είναι γνωστό ότι το ISIS στα αρχικά στάδια της δημιουργίας του είχε στρατόπεδα εκπαιδεύεως στην έρημο δίπλα στην Ιορδανία.
Οι δυνάμεις του ISIS εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα αυτά από επαγγελματίες  εκπαιδευτές  στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων δυτικών χωρών με την ανοχή της Ιορδανίας.

Το ΙSIS ξεκίνησε την ραγδαία εισβολή του  στο Ιράκ,  όταν  «κατέλαβε», στα μέσα του Ιουνίου 2014, το πέρασμα της Trabil στα σύνορα Ιορδανίας-Ιράκ.
Οποιοσδήποτε δει τον χάρτη της περιοχής καταλαβαίνει ότι η τροφοδοσία του ISIS σε όπλα και τρόφιμα στο αρχικό στάδιο των επιχειρήσεων θα μπορούσε να γίνει μόνον μέσω της Ιορδανίας και μέσω της Συρίας.

H TRABIL EΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

H TRABIL EΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

Και αυτό σίγουρα γινόταν με την ανοχή ή τουλάχιστον την αδιαφορία της Ιορδανίας.

Η εισβολή στρατευμάτων από την Ιορδανία στο Ιράκ για την καταπολέμηση του ISIS δεν έχει νόημα, αν δεν καταλήξει στην καταδίωξη του στα εδάφη της Συρίας.
Οι Ιορδανικές χερσαίες δυνάμεις αν νικήσουν, θα χρησιμοποιηθούν ως δούρειος ίππος των δυτικών για χερσαία εισβολή στα εδάφη της Συρίας.
Δεν θα μπορέσουν όμως  να νικήσουν,  αν αναπτυχθούν χωρίς σχέδιο, κυνηγώντας το ISIS μέσα στην έρημο του Ιράκ.

Οι δυνάμεις του ISIS δεν θα κάνουν το λάθος να απομακρυνθούν από τον μοναδικό δρόμο της περιοχής, που οδηγεί στην Συρία.
Θα παρασύρουν τα Ιορδανικά στρατεύματα, υποχωρώντας  βαθειά στην έρημο.
Η στρατηγική τους θα είναι να νικήσουν τους Ιορδανούς μέσα στην έρημο.
Aν καταφέρουν τον σκοπό τους, το ISIS θα προελάσει στην συνέχεια  με ευκολία  και ταχύτητα ως την πρωτεύουσα Αμμάν.

Είναι έτοιμοι άραγε οι δυτικοί να δουν το ISIS να καταλαμβάνει την Ιορδανία και στην συνέχεια να απειλεί την Σαουδική Αραβία;
Η Ιορδανία δεν είναι Συρία και ο πληθυσμός της με ευκολία θα επηρεαζόταν από ένα καθεστώς με τα χαρακτηριστικά του ISIS.

Oι παγκόσμιοι ηγέτες, που κάνουν σήμερα σχέδια για εισβολή στην Συρία, με πρόσχημα το ISIS,  θα διαπιστώσουν σύντομα το στρατηγικό λάθος τους.
Θα μεταφέρουν την σύγκρουση στα σύνορα του Ισραήλ,  απέναντι από την Ιερουσαλήμ άθελα τους…

Η τυχόν κατάρρευση του καθεστώτος του προέδρου Άσσαντ θα θυμίσει στους κατοίκους της Συρίας ότι από  το 1958 έως το 1961 η Συρία και η Αίγυπτος ήταν ενιαίο κράτος με το όνομα Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.
Oποιαδήποτε επιβουλή κατά της Συρίας θα μπλέξει στην συνέχεια και την Αίγυπτο, αλλά και τους συμμάχους της.
Θα προκαλέσει  την Ρωσσία να κατέβει για βοήθεια  στους συμμάχους της στην Μέση Ανατολή.

Αυτό έχει προβλεφθεί ότι θα συμβεί και μάλλον η εξέλιξη αυτή δεν θα αργήσει.
Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή είναι μάλλον αναπόφευκτος….

Son ofEon

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply