Κάνοντας οἰκονομία;

Κάνοντας οἰκονομία;3Δεν παλεύεται η «επικοινωνιακή καταιγίδα» (λέγεται και προπαγάνδα) της κυβερνήσεως.
Τα ΜΜΕ λένε και ξαναλένε ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ταξίδεψαν στην οικονομική θέση για Βρυξέλλες. Σωστό είναι αυτό, υπάρχει άλλωστε και φωτογραφικό ντοκουμέντο.


(φωτογραφία επάνω αριστερά)

Άραγε πόσο κοστίζει ένα οικονομικό εισιτήριο για Βρυξέλλες, μετ’ επιστροφής; (για αύριο, ας πούμε). Γύρω στα 350 ευρώ. Πόσοι ταξίδεψαν μαζί του; Τρεις-τέσσερις; Τόσοι λέει το ρεπορτάζ. Άρα σωστή η κίνηση του πρωθυπουργού! Άψογη επικοινωνιακά! Γλύτωσε χρήματα το δημόσιο και, κυρίως, έδειξε λιτό βίο και ταπεινότητα. Γι’ αυτό άλλωστε παραληρούν και τα πλήθη κάτω από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Όμως…

Επειδή έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ξεχάσαμε ότι τις πρώτες μέρες της κυβερνήσεως, τότε που ο πρωθυπουργός σε μια «περιοδεία-αστραπή» συναντούσε τον έναν μετά τον άλλον τους ευρωπαίους ηγέτες (θυμηθήκατε;), χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! 
(φωτογραφία επάνω δεξιά)Κάνοντας οἰκονομία;2 Κάνοντας οἰκονομία;1
πηγή 

Ελάτε τώρα να κάνουμε τον υπολογισμό. Πόσες ώρες ήταν στον αέρα; Ποιος να ξέρει. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι πήγε Παρίσι, Κύπρο, Ρώμη και Βρυξέλλες. Οι «ειδικοί» ας υπολογίσουν τις ώρες.

Πάμε τώρα στην ουσία. Γνωρίζουμε, από σχετικές μελέτες, ότι το κόστος χρήσεως του αεροσκάφους που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, είναι κοντά στις 6.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης!!! (ουάου!)
Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και υπολογίστε το κόστος αυτής της ολιγοήμερης περιοδείας. Μήπως θα βγει ένα νούμερο που αθροίζει το κόστος να πηγαινοέρχονται τέσσερα άτομα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κάθε βδομάδα επί ένα χρόνο; Λέω, μήπως;

Πάμε τώρα και σε μια άλλη (σημαντική) παράμετρο αυτής της ιστορίας. Γιατί άραγε δεν πήγε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Το είπαμε: για να δώσει το καλό παράδειγμα. Για να περάσει ένα καλό μήνυμα που θα επιστρέψει ως «λαϊκή επιδοκιμασία».
Και αν, λέω ΑΝ, δεν είχε άλλη λύση; Ο οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού» έβγαλε ανακοίνωση που αφορά στο θέμα μας. Ας την διαβάσουμε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Ε.Κ.Α.Β και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει η επείγουσα διακομιδή της μικρής Δέσποινας από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η 12χρονη Δέσποινα έχει διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο και έχει προγραμματισμένο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Ανόβερο. Η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων ήταν άμεση, συνεχής και συντονισμένη με κύριο μέλημα να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση για να ταξιδέψει η μικρή. Κάτω από την πίεση του χρόνου και των εντόνων συναισθημάτων, την λύση έδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού παραχωρώντας το αεροσκάφος της Προεδρίας για να φθάσει η Δέσποινα στην Γερμανία».
χαμόγελο τοῦ παιδιοῦ

«Την λύση έδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού». Μπράβο του! Πολλά μπράβο! (χωρίς ειρωνεία).
Άρα; Άρα ΔΕΝ είχε άλλη λύση ο πρωθυπουργός. Φαντάζεσυε να έβγαινε στο φως μια καταγγελία ότι ζητήθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για ένα 12χρονο παιδί με επείγουσα ανάγκη να χειρουργηθεί στην Γερμανία, αλλά ο πρωθυπουργός το ήθελε για τον εαυτό του; Σεισμός!

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά είπαμε, μην μας το πουλάτε ως υπέρβαση. Γιατί; Γιατί ΔΕΝ είναι, (μιας και όπως αποδείχθηκε δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς). Και επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται το πρωθ. αεροσκάφος σε συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη μεταφοράς. Έχει ξαναγίνει, και μάλιστα από ανάλγητο μνημονιακό πρωθυπουργό. «Με εντολή Σαμαρά». Δέος!

Επιχείρηση σωτηρίας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για ένα επτάχρονο αγόρι

Όπως και τώρα: «Με εντολή Τσίπρα». Και πάλι δέος!
Γιατί απλά ετούτος ο λαός έχει εθιστεί στην κατανάλωση συγκινήσεως, έχοντας ταυτόχρονα αλλεργία με την μνήμη και την λογική.

Αυτά.

Δημήτρης Ἀλικᾶκος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply