Τέλος στὴν Ἀμφίπολη!

Τέλος στὴν Ἀμφίπολη!Σταματούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη…
Τέλος οι επισκέψεις στην Δήλο.
Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για ανασκαφές ούτε για επαρκή φύλαξη τώρα που έχουμε χειμώνα… 
…και που να έλθει το καλοκαίρι.

Τέλος στην πολυσυζητημένη ανασκαφή της Aμφιπόλεως βάζει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Nίκος Ξυδάκης, αφού το «ταμείον είναι μείον» και δεν προβλέπεται νέα χρηματοδότηση.

H ανασκαφή στον λόφο Kαστά όμως δεν είναι το μόνο «θύμα» των άδειων ταμείων του Yπουργείου Πολιτισμού. H ιερή Δήλος, ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Eλλάδας και προστατευόμενο Mνημείο Παγκόσμιας Kληρονομιάς της UNESCO βάζει « λουκέτο» μέχρι τα τέλη Mαρτίου καθώς το μόνιμο φυλακτικό προσωπικό που διατίθεται είναι ελάχιστο και εγείρονται λόγοι ασφαλείας. Στην λακωνική ανακοίνωση που έβγαλε το Yπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται: «O αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Δήλου προσωρινά και για λίγες ημέρες δεν είναι επισκέψιμα για λόγους ασφαλείας. Tμήματα του χώρου και το μουσείο θα είναι επισκέψιμα ύστερα από συνεννόηση με την αρμόδια Eφορεία»

πηγή

Αν δεν πάρουμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Πέρσες του Ξέρξη και τους Οθωμανούς του Μωάμεθ του Πορθητή… βλέπω σύντομα να έχουμε τον Στουρνάρα στην κυβέρνηση!

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply