Ὁ Καμμένος προσφέρει τὶς θάλασσές μας στὶς ΗΠΑ καὶ τὸν ἀέρα μας στὸ Ἰσραήλ!

Ὁ Καμμένος προσφέρει τὶς θάλασσές μας στὶς ΗΠΑ καὶ τὸν ἀέρα μας στὸ Ἰσραήλ!Εκχώρηση εναέριου χώρου στο Ισραήλ.

Καμμένος και πάσης Ελλάδας: Με «αέρια» (π.χ. φυσικά αέρια, όπως υποθαλάσσια ή «πορδές») κάνουμε πολιτική

«Ο Πάνος δύο δίκαια ασκεί πανελευθέρως / σαχλαμαρίζει και ουρεί σε όποιο θέλει μέρος»

Ομιλούν στην Ελλάδα γιά «πλούσια κοιτάσματα» φυσικού αέριου και πετρέλαιου. Ομιλούσε και η Κύπρος γιά «πλούσια κοιτάσματα» στην ΑΟΖ της, αλλά οι έρευνες απέδειξαν το αντίθετο. Ο επικεφαλής του υπουργείου «μίζας» γνωστού και ως Αμύνης, μίλησε σε εκδήλωση-συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη (28 Μαρτίου ’15) γιά επιθυμητή «συνεκμετάλλευση με τις ΗΠΑ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Υπάρχουν κοιτάσματα; Και αν ναι, πόσο… ασήμαντα είναι γιά τις ΗΠΑ, που έλυσαν το ενεργειακό τους χάρη στην… Αλάσκα και δεν έχουν καμμία διάθεση να εμπλακούν στις διενέξεις Ελλάδας (που ούτε ΑΟΖ τολμά να ανακηρύξει) και Κύπρου με την Τουρκία; Σε ότι αφορά στο Ισραήλ, ο υπουργός αναρωτήθηκε: «Γιατί να μην δώσουμε εναέριο χώρο, αυτό που χρειάζεται το Ισραήλ από την Ελλάδα. Από το Ισραήλ στην Κύπρο και μέχρι την Κρήτη;».

Σημ.: Θα ήταν χρήσιμο γιά την Ελλάδα, αν έγραφαν τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Αμύνης και αυτός να τις έκανε μετά διαβάζοντας το γραπτό κείμενο, ιδιαίτερα όταν ευρίσκεται εκτός Ελλάδας. Επειδή, όταν μιλά, πολλές φορές δεν σκέπτεται τι λέει και απλά…«ψεκάζει» ως «ρωποπερπερήθρας».

Αντί γιά την Παρασκευή 3 Απριλίου, ο υπουργός, μη έχοντας τίποτα σημαντικό να κάνει στις ΗΠΑ μετά την παρέλαση της Κυριακής, απεφάσισε να αναχωρήσει το απόγευμα 30 Μαρτίου από Νέα Υόρκη, επστρέφοντας στην Αθήνα. Την Δευτέρα 30 Μαρτίου, πριν την αναχώρηση, συναντήθηκε με την μικρο-οργάνωση AJC (American Jewish Committee), την οποίαν μόνο στην Ελλάδα θεωρούν «σοβαρή» και «μεγάλη» οι άσχετοι με αμερικάνικη πραγματικότητα Έλληνες πολιτικοί και τα άσχετα ΜΜΕ.

Καλάμι

Πανορμίτης Σπανός

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ὁ Καμμένος προσφέρει τὶς θάλασσές μας στὶς ΗΠΑ καὶ τὸν ἀέρα μας στὸ Ἰσραήλ!

Leave a Reply