Σὲ αὐτὸ τὸ κράτος τὸν πρῶτο λόγο ἔχουν οἱ …προμήθειες!!!

4% οι μίζες στα εξοπλιστικά και 23% στα φάρμακα μαθαίνουμε από τον Νικολούδη πως παίρνουν.
Βάλε και 17% μίζες στα διαφημιστικά πακέτα από εμένα, εγγυημένα, για να καταλάβετε πως ανοικοδομήθηκαν οι …Κυκλάδες.
Σὲ αὐτὸ τὸ κράτος τὸν πρῶτο λόγο ἔχουν οἱ ...προμήθειες!!!

Δεν χωρούν οι φυλακές τόσους πολιτικούς, γι’ αυτό και όλα κουκουλώνονται.
Είναι τεχνικής φύσεως το πρόβλημα.
Διαφορετικά …ξέρετε!
Η Δικαιοσύνη είναι …«ανεξάρτητη»!!!
Γι’ αυτό  εδώ και 200 χρόνια μόνο ο Άκης κάτι …τσίμπησε…
Οι υπόλοιποι …«πεντακάθαροι»…

Και κανονικά οποιαδήποτε μίζα θα έπρεπε να ακυρώνει τις συμβάσεις, αφού είναι προϊόν απάτης κι αθέμιτου ανταγωνισμού.
Θα έπρεπε να πλήρωναν πρόστιμα δισεκατομμυρίων και να τους απαγορευόταν η συμμετοχή σε επομένους διαγωνισμούς. Μόνο που εξοπλιστικά σημαίνει δάνεια…
Ἀρα τοκογλύφοι…
Άρα αφεντικά…
…και στα αφεντικά δεν σηκώνει κάποιος κεφάλι…
…αλλιώς πεθαίνει, όπως ο υπασπιστής του Χρυσοχοΐδη που δήλωνε ότι δεν θα παραλάβει το ανύπαρκτο C4I
.

Σίγμα

«…Με μελανά χρώματα περιέγραψε την λειτουργία του κράτους ο υπουργός κατά της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, κατά την τοποθέτησή του για την συγκρότηση της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του χρέους.
Ο κ. Νικολούδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι όλες οι συμβάσεις
του Ελληνικού δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαινόταν από 2% έως 2,5%.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι «στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων, που υπέγραψε το υπουργείο Αμύνης αυτής της χώρας, είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%».
Έκανε, επίσης, λόγο για απώλειες δισεκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο, προσθέτοντας ότι «στις συμβάσεις προμηθείας παντός είδους αγαθών και υπηρεσίων εκ μέρους του Ελληνικού δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμηθείας ήταν 2-2,5%».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «στις συμβάσεις προμηθείας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα δημόσια νοσοκομεία και από φορείς του Δημοσίου το ποσοστό παράνομης προμηθείας έφθανε στο 23%»….»

πηγήΣὲ αὐτὸ τὸ κράτος τὸν πρῶτο λόγο ἔχουν οἱ ...προμήθειες!!!3

«….Με υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ (Lockheed) για εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ηλικίας 35 ετών.- Δίνεται προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων για να τα παραλάβουμε σταδιακά σε επτάμισι χρόνια-
Τι απαντά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης

Το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια απεφάσισε να προχωρήσει αιφνιδίως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ (εταιρεία Lockheed Martin) τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμωμέενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων.

Η έγκριση δόθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του Πάνου Καμμένου και με την γραπτή έγκριση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου (ΚΥΣΕΑ), οι οποίοι επικύρωσαν ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης.
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή να εκταμιευθεί η προκαταβολή ύψους 45 εκατ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς, η οποία σηματοδοτεί την τυπική έναρξη του προγράμματος.

Η πληρωμή των 45 εκατ.δολαρίων στην Lockheed Martin που ενεργοποιεί την σύμβαση αναβαθμίσεως των αεροσκαφών γίνεται σε μια χρονική περίοδο που τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν σχεδόν εξαντληθεί και στην κυβέρνηση αμφιταλαντεύονται από το δίλημμα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή οι δόσεις προς τους δανειστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δρίτσας είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή του όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές και είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων για οπλικά συστήματα….»

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply