Ἡ κυβέρνησις νομιμοποιεῖ κι ἀθωώνει τὴν κυβέρνησιν Σαμαρᾶ.

Ἡ κυβέρνησις νομιμοποιεῖ κι ἀθωώνει τὴν κυβέρνησιν Σαμαρᾶ.Και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξεταστικές του, νομιμοποιεί και συνεχίζει να συντηρεί ζωντανό το έγκλημα Σαμαρά.

Επικυρώνει πανηγυρικά την πολιτική αγυρτία που κυριάρχησε μετά το 2010, σύμφωνα με την οποία δεν ήταν η συντελεσθείσα χρεοκοπία και η κρίση που έφεραν τα μνημόνια, (έστω και ως λάθος θεραπεία – αυτό, όμως, είναι μια συζήτηση άλλης τάξεως), αλλά τα μνημόνια είναι αυτά που δημιούργησαν την κρίση και προκάλεσαν την χρεοκοπία.

Το ξέπλυμα της αντιμνημονιακής αλητείας Σαμαρά, που στην κυριολεξία χαντάκωσε την χώρα, βγάζει φυσικά λάδι και όλη την Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της και διαγράφει πλήρως τις κολοσσιαίες ευθύνες του Καραμανλή. Του χειρότερου, ίσως, πρωθυπουργού στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
Έτσι, δεν θα είναι καθόλου παράξενο να τον ξαναδούμε κι αυτόν κάποια στιγμή παράκλητο ως «ηγέτη», σε ένα από τα μελλοντικά επεισόδια της μόνιμης φαρσοκωμωδίας, που θα συνεχίζει να παίζεται με επιτυχία στην εγχώρια σκηνή, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης σωτήρας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Νεοοθωμανών». Θα είναι ιδιαίτερα ιλαρόν το θέαμα.

Ασφαλώς, με αυτά και με αυτά, η λύση του προβλήματος της χώρας απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Επειδή προϋπόθεση της επιτυχούς θεραπείας είναι η ορθή διάγνωση. Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, να σκίσουμε τα τρισκατάρατα μνημόνια. Και να συνεχίσουμε να παραδέρνουμε ξυλάρμενοι (με τα καινούρια που θα υπογράψουμε, επειδή έχουμε επείγουσες ανάγκες, που μας προκάλεσαν τα προηγούμενα και δεν γίνεται αλλιώς).

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply