Πότε εἰσπράττουμε τά ῥωσσικά δισεκατομμύρια;

Δεν είναι δυνατόν!
Μακάρι να έχει γίνει κάποιο λάθος.

Κάποιος από την κυβέρνηση (που φλερτάρει πια σοβαρά με τον θίασο) διέρρευσε στο περιοδικό “Spiegel” ότι σε λίγες μέρες οι Ρώσσοι «θα μας δώσουν έως 5 δισεκατομμύρια ως προκαταβολή από τα κέρδη που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διελεύσεως του αγωγού Turkish Stream».
(Προκαταβολή. 5 δις!!! Για ένα έργο που θα ξεκινήσει αρχές του 2019).

Χαράς ευαγγέλια! Πάει, πληρώσαμε μισθούς και συντάξεις, δόσαμε και τα δανεικά του καλοκαιριού και μένει και περίσσευμα για τον χειμώνα.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.
Το πίστεψε ακόμα και ο Σόιμπλε, «είμαι ευτυχής γι’ αυτό» δήλωσε.
Το έχαψε μέχρι και η κυβέρνηση, που ο «αξιωματούχος» της το… σφύριξε στο περιοδικό. Με την σιωπή της έδειχνε να το απολαμβάνει. «Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Spiegel, σημειώνει το Reuters».
Σου λέει, κάτσε μπας και είναι αλήθεια και δεν το ξέρουμε.

Και τελικά…
«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

(Αν χαίρομαι που διασύρεται η κυβέρνηση; Όχι βέβαια.
Για ένα μόνο χαίρομαι: που δίνει δουλειά στους γελοιογράφους).

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply