Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν …ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;

Στο 4ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ για την ιστορία του πετρελαίου, παραγωγής του TV5, με τίτλο “The epic of black gold” ακούγεται ότι ο Λένιν …ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ τα πετρέλαια του Μπακού.
Μπολσεβίκοι που πήραν την εξουσία, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων Ρώσσων, παρέδωσαν με το «Καλημέρα», τα πετρέλαια του Μπακού στους καπιταλιστές και ιμπεριαλιστές της Αμερικάνικης Standard Oil των Rockefeller και στην Ολλανδική Shell. Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν ...ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;1

Γι’αυτό πανηγύριζε η Wall Street με την νίκη των μπολσεβίκων. Απλό δεν είναι;
Οι συγκεκριμένοι κολοσσοί είχαν αγοράσει εγκαταστάσεις στο Μπακού από τους Rothschild και τους Noble που είχαν τον έλεγχο της περιοχής από το 1880.

Θυμάται κάποιος για ποιον λόγο οι Τούρκοι, που από το 1870 διέθεταν ΙΔΙΩΤΙΚΗ Κεντρική Τράπεζα …«Δυτικών» κεφαλαίων, την OTTOMAN BANK, προχώρησαν στην Γενοκτονία των Αρμενίων στην περιοχή αυτή;
Όλος ο κόσμος ξέρει για την γενοκτονία αλλά κανείς δεν αναφέρει το γιατί.
Όπως το ίδιο συμβαίνει και με το Ολοκαύτωμα.
Το γιατί, η αιτία δηλαδή, δεν υπάρχει στην αφήγηση… Μόνο το αποτέλεσμα.

Στην περιοχή που δραστηριοποιούντο οι ξένοι πετρελαϊκοί κολοσσοί υπήρχε πλειοψηφία μουσουλμάνων και μειοψηφία Αρμενίων χριστιανών. Για να σταματήσουν τα προβλήματα μεταξύ των αλλοθρήσκων, που διεκδικούσαν μερίδιο από τον πλούτο των πετρελαίων της περιοχής, οι Rothschild υποχρέωσαν τους Τούρκους να …«καθαρίσουν» τον τόπο από τους Αρμένιους για λογαριασμό τους.

Θυμάται κάποιος σε τι αφορούσε η συμφωνία μη επιθέσεως μεταξύ Χίτλερ και Στάλιν;
Θυμάται κάποιος τον λόγο για τον οποίο ο Χίτλερ τελικά επιτέθηκε στην Ρωσσία και ειδικά στο Στάλινγκραντ και που βρίσκεται αυτό;

Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν ...ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;3Καταλαβαίνουμε τώρα πόσο σημαντικό είναι για τους επικυριάρχους να επιδοτούν πολιτικές ιδεοληψίες, εθνικισμούς κλπ. ώστε όποτε χρειασθεί να εξολοθρεύουν τους εχθρούς τους χρησιμοποιώντας σαν …μαριονέτες τους εχθρούς των εχθρών τους.

Τους Ελληνες εναντίον των Τούρκων, τους Τούρκους εναντίον των Αρμενίων, του Σουνίτες εναντίον των Σιιτών, τους Ιάπωνες εναντίων των Ρώσσων, τους Ιρακινούς εναντίον των Ιρανών, τους Ταλιμπάν εναντίον των Σοβιετικών, τους Γάλλους εναντίον των Άγγλων, τους κομμουνισές αντάρτες εναντίον των Ναζί κλπ.Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν ...ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;2

Πολύ μεγάλο το κεφάλαιο «Πετρέλαια στην Κασπία» και θα επανέλθω.
Ενδιαφέρουσα εργασία σχετική μπορείτε να διαβάσετε εδώ στα Αγγλικά.

Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν ...ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;4

Σίγμα

Στις 21 Ιανουαρίου έγινε το πρώτο θερμό επεισόδιο

Στα πρόθυρα πολέμου Αρμενία και ΑζερμπαϊτζάνΓιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν ...ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;5

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει πως από το ξεκίνημα των εχθροπραξιών έχουν χάσει την ζωή τους 39 στρατιώτες του αρμενικού στρατού

Τεθωρακισμένες μονάδες επιπέδου ταξιαρχίας, με εκατοντάδες άρματα μάχης μετακίνησε στα σύνορα με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safaκ».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις δύο τελευταίες ημέρες αζερικά άρματα μάχης αποστέλλονται συνεχώς στα εδάφη όπου το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με νεκρούς και τραυματίες συμπεριλαμβανομένων και αμάχων.

Το τουρκικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το Αζερμπαϊτζάν λαμβάνει έκτακτα στρατιωτικά μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια σε όλη την γραμμή των συνόρων στο Ναγκόρνο έχοντας παράλληλα απαγορέψει να πλησιάσει στην ευρύτερη περιοχή οποιοδήποτε ειδησεογραφικό πρακτορείο και δημοσιογράφος.

Η «Yeni Safaκ» ανέφερε επίσης ότι από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 39 στρατιώτες του αρμενικού στρατού, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει επίσημα το αρμενικό ΥΠΑΜ.

Το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε επίσης να δώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων του με τους Αρμενίους, λέγοντας μόνο ότι ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απαντούν σε καθημερινές πολεμικές επιθέσεις των Αρμενίων σαμποτέρ» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Αζερικού υπουργείου Αμύνης, συνταγματάρχης, Βαγκίφ Ντιγιαργκαλί.

«Ακριβώς πριν από μία ημέρα σε διαφόρους τομείς της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο παραβιάστηκε 250 φορές από επιθέσεις Αρμενίων στρατιωτών και ομάδες σαμποτάζ», δήλωσε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με τον αριθμό των δολοφονημένων Αρμενίων σαμποτέρ, ενώ σημειώνει ότι ο αζερικός στρατός απαντά με σφοδρότητα σε όλες τις περιπτώσεις αναχαιτίζοντας τις επιθέσεις των Αρμενίων και κατά την υποχώρησή τους προκαλεί σημαντικές απώλειες.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει επίσημες δηλώσεις της αρμενικής πλευράς και του υπουργείου αμύνης.

Το πρώτο θερμό επεισόδιο στις 21 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων PanARMENIAN.Net στρατιώτες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να διεισδύσουν στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου, σκοτώνοντας έναν Νορβηγό υπαξιωματικό του στρατού, τον λοχία, Αρμέν Χοβχανισιάν.
 
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του αρμενικού στρατού, οι επιθέσεις, των Αζέρων στρατιωτών από τα ΒΑ και τα ΝΑ εναντίον της γραμμής επαφής στην ίδια περιοχή, αποκρούσθηκαν, με πολλές απώλειες για την πλευρά των Αζέρων.
 
Το νορβηγικό ΥΠΑΜ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Hovhannisyan τονίζοντας ότι σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Ο πρόεδρος της περιοχής του Αρτσάχ, Μπάκο Σαχακγιάν εξέδωσε διάταγμα για να τιμήσει τον Νορβηγό Χοβχανισιάν με πολεμικό μετάλλιο για το θάρρος που επέδειξε κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του, μετά θάνατον.
 
«Αυτή η πράξη αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε στην αρμενική Εθνική Συνέλευση ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρμενίας Έντουαρντ Σαρματζανόβ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply