Ὅταν διαβάζουμε γιὰ …«Ἄγγλους» νὰ καταλαβαίνουμε …Rothschild!!!

Μάλλιασε η γλώσσα μας εδώ και οκτώ χρόνια να αναδεικνύουμε την ισχύ των Rothschild.
Και μάλιστα όταν, έως σήμερα, δεν υπάρχει  κάποιο συστημικό ΜΜΕ που νά τολμά να συλλαβίσει αυτό το επίθετο.

Στο παρακάτω άρθρο εξιστορείται το περίφημο επεισόδιο που προκλήθηκε κατά την επίσκεψη ενός τοκογλύφου εκ των Rothschild στην Ελλάδα επί Όθωνος.

Γι’ αυτό όταν μιλάμε για «Άγγλους», στην πράξη, εννοούμε τους σκλάβους των τοκογλύφων Rothschild.

Σίγμα

Απαγόρευσαν το «κάψιμο του Ιούδα» για να πάρει δάνειο η Ελλάδα από τον Γερμανοεβραίο τραπεζίτη Ρότσιλντ.
Οι πολίτες ξεσηκώθηκαν και οι Βρετανοί προχώρησαν σε ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδας…

Τον Απρίλιο του 1847 η ελληνική κυβέρνηση αναμένει, μετά βαΐων και κλάδων, τον Γερμανοεβραίο τραπεζίτη Τζέημς Μάγιερ Ρότσιλντ, της γνωστής οικογενείας.
Η χορήγηση ενός δανείου από την τράπεζά του στο Παρίσι ήταν απολύτως απαραίτητη. Το πρόβλημα ήταν ότι η επίσκεψη έπεφτε την Μεγάλη Εβδομάδα, που σύμφωνα με το έθιμο την Μεγάλη Παρασκευή, έκαιγαν το Ιούδα.

Ο τραπεζίτης Τζέημς Μάγιερ Ρότσιλντ…

Το θέαμα δε θα ήταν καλό για έναν Εβραίο που τον είχαμε και ανάγκη και το κάψιμο απαγορεύθηκε με διάταγμα!
Η δυσαρέσκεια που προκλήθηκε μεταξύ των Αθηναίων ήταν πολύ μεγάλη.
Τα επεισόδια της Δευτέρας του Πάσχα
Την Δευτέρα του Πάσχα πολλοί πολίτες επιχείρησαν να τελέσουν το έθιμο, έστω και ετεροχρονισμένα. Επενέβη όμως η αστυνομία και διάλυσε το πλήθος.
Ακολούθησαν ταραχές.
Tότε μια ομάδα νεαρών επετέθη στο σπίτι του Εβραίου Δόν Πατσίφικο, επί της οδού Καραϊσκάκη στου Ψυρή και κατέστρεψε με μανία τα πάντα.
Το πρόβλημα ήταν ότι ο Δον Πατσίφικο ήταν κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου.
Κατέφυγε λοιπόν στην βρετανική πρεσβεία και διεμαρτυρήθη  εντονότατα για την καταστροφή των πολύτιμων επίπλων του.
Την επόμενη κιόλας του συμβάντος ο Βρετανός πρεσβευτής σερ Έντμοντ Λάιονς προέβη σε διάβημα προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την καταβολή αποζημιώσεως στον θιγέντα με το αστρονομικό για τα τότε δεδομένα ποσό των 886.736 δραχμών και 57 λεπτών.
Το εντυπωσιακό είναι πως ο Λάιονς απαίτησε το ποσό χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.
Η ελληνική κυβέρνηση φυσικά αρνήθηκε θεωρώντας ότι η υπόθεση αφορά στην δικαιοσύνη.
Άλλωστε τα χρήματα που ζητούσε ο Πατσίφικο ξεπερνούσαν σε αξία ακόμη και τα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα!
Η άρνηση αυτή έδωσε την ευκαιρία στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Πάλμερστον να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση καταβολή της αποζημιώσεως για τις καταστροφές που υπέστη ο Πατσίφικο.
Επειδή και τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν συναίνεσε, ο Πάλμερστον έφθασε στο απίστευτο σημείο να διατάξει τον βρετανικό στόλο της Μεσογείου να προβεί σε ναυτικό αποκλεισμό του ελληνικού βασιλείου και στην κατάσχεση πολεμικών και εμπορικών πλοίων!

ο Δον Πατσίφικο. Καταχραστής, τοκογλύφος….

Δαύιδ Πατσίφικο ο τυχοδιώκτης που ταπείνωσε την Ελλάδα

Ποιός ήταν όμως ο δον Πατσίφικο που για χάρη του κινητοποιήθηκαν τα βρετανικά πλοία.
Ο Δαύιδ Πατσίφικο ήταν Ισπανοεβραίος ή Πορτογαλοεβραίος, τυχοδιώκτης που εγκατεστάθη στην Ελλάδα το 1836 ως πρόξενος της Πορτογαλίας.
Το 1842 ωστόσο παύθηκε λόγω καταχρήσεων.
Στην συνέχεια προσκολλήθηκε στον κύκλο της Δουκίσσης της Πλακεντίας και έζησε για κάποιο διάστημα με τα γενναιόδωρα βοηθήματά της.
Αργότερα επιδόθηκε στην τοκογλυφία με αγνώστους πόρους.
Την Μεγάλη Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν την επίθεση εναντίον του σπιτιού του, προκάλεσε το εκκλησίασμα του ναού του Αγίου Φιλίππου κατά την εκφορά του Επιταφίου. Γλύτωσε το λυντσάρισμα στο παρά πέντε. Προφανώς όμως μερικοί θερμόαιμοι δεν τον ξέχασαν.
Πολλές πηγές πάντως κάνουν λόγο για νέα πρόκληση του Πατσίφικο, από το παράθυρο του σπιτιού του, την Δευτέρα του Πάσχα.
Το διπλωματικό παρασκήνιο
Το ερώτημα είναι πώς η Βρετανία προκάλεσε τέτοιου μεγέθους διπλωματικό επεισόδιο για έναν άνθρωπο μειωμένης αξιοπιστίας.
Ο Πατσίφικο ήταν απλά το πρόσχημα.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με Βρετανούς κυβερνητικούς αναλυτές, είχε προσδεθεί επικίνδυνα στο «ρωσσικό άρμα» εξωτερικής πολιτικής με ότι αρνητικό μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα βρετανικά εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Επιπλέον η Βρετανία άρχισε να νοιώθει τον ισχυρό ανταγωνισμό του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, που ήδη είχε γίνει πρώτη σημαία στην Δουνάβια ναυσιπλοΐα.
Η Ελλάδα έπρεπε να επανέλθει με βίαιο και ωμό τρόπο στην «τάξη» και να κατανοήσει ως θαλάσσιο κράτος ότι δεν μπορούσε να παρεκκλίνει από την πολιτική της Γηραιάς Αλβιώνος.
Όποτε συνέβαινε αυτό τα βρετανικά πολεμικά πλοία θα εμφανίζονταν για «εθιμοτυπικές επισκέψεις».
Το νεοσύστατο ελληνικό κρατίδιο, ανίσχυρο οικονομικά και στρατιωτικά, ήταν το τέλειο υπόδειγμα της «τακτικής των κανονιοφόρων» των Μεγάλων Δυνάμεων.
Πάντως οι κάτοικοι του Πειραιά και της Αθήνας υπέμειναν με μεγάλη καρτερικότητα την περίοδο του αποκλεισμού και συνασπίστηκαν γύρω από τον Οθωνα, ο οποίος είδε την δημοφιλία του να αυξάνεται.
Ο βρετανικός ναυτικός αποκλεισμός δεν αφορούσε μόνο στην υπόθεση Πατσίφικο.
Είχε ακόμη και εδαφικές διεκδικήσεις στο όνομα του βρετανικού προτεκτοράτου των Ιονίων νήσων.
Οι διεκδικήσεις αφορούσαν στα νησιά Σαπιέντζα και Ελαφόνησο.
Αποζημίωση για έξι επτανησιακά πλοιάρια που έπεσαν θύματα πειρατείας.
Ικανοποίηση για καθύβριση της βρετανικής σημαίας και ασέβεια προς τον Βρετανό πρόξενο Μπόυντ.
Αποζημίωση για δυο κακοποιημένους Επτανησίους στον Πύργο.
Αποζημίωση για τον αγρό του Φίνλεϊ που περειλήφθη χωρίς αποζημίωση στον Βασιλικό Κήπο.
Τελικά μετά από εντονότατη διαμαρτυρία της Γαλλίας και παρέμβαση της Ρωσσίας ο ναυτικός αποκλεισμός ήρθη στις 15 Απριλίου του 1850 και το ζήτημα της αποζημιώσεως του Πατσίφικο παρεπέμφθη σε διεθνή διαιτησία.
Ορίστηκε επιτροπή διαιτησίας η οποία και εξακρίβωσε πως η ζημία που τελικά είχε υποστεί ο Πατσίφικο ήταν μόλις 3.750 δραχμές, με αρκετές αμφιβολίες, αφού και ο ίδιος δεν κατάφερε να αποδείξει τον τρόπο αποκτήσεως των καταλογιζομένων ειδών.
Έτσι αφενός η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε στον Πατσίφικο το ποσόν των 3.750 δραχμών και αφετέρου επεστράφη σε αυτήν το υπόλοιπο ποσό εκ 330.000 δραχμών, που είχε εν τω μεταξύ καταθέσει στην Βρετανία, ως εγγύηση, για την άρση τουλάχιστον του αποκλεισμού.
Στην Βρετανία προεκλήθη κυβερνητική κρίση εξαιτίας της γαλλικής και ρωσσικής εμπλοκής.
Η βασίλισσα επέπληξε τον υπουργό, που υπερασπίσθηκε τον εαυτό του με μία πεντάωρη ομιλία στην βουλή.
Στην Ελλάδα το πάλαι ποτέ κραταιό αγγλικό κόμμα έχασε πολύ σημαντικό μέρος της επιρροής του ενώ η ανάμνηση των «Παρκερικών» (από το όνομα του επικεφαλής ναυάρχου του αποκλεισμού Ουίλιαμ Πάρκερ) έμεινε για πολύ καιρό αποτυπωμένη στην μνήμη των Ελλήνων.
Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο αποκλεισμό, λίγα μόλις χρόνια αργότερα, στα πλαίσια του Κριμαϊκού Πολέμου.
Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης στα γραφόμενά του απέδω πολύ χαρακτηριστικά την περίοδο του αποκλεισμού:
«…και ένας μεγάλος στόλος των σκύλων μας έχουν μπλόκον οπούναι περίπου από τρεις μήνες και μας πήραν όλα τα καράβια και μας κατακερμάτισαν όλο το εμπόριο και τζαλαπάτησαν την σημαίαν μας και πεθαίνουν της πείνας οι ανθρώποι των νησιών και εκείνοι οπούχουν τα καράβια τους γκιζερούν εις τους δρόμους και κλαίνε με μαύρα δάκρυα…».
Όσο για τον Πατσίφικο εγκατεστάθη μόνιμα στο Λονδίνο.
Σοφή απόφαση γιατί η Αθήνα θα ήταν πολύ επικίνδυνη και όχι μόνο για τα έπιπλα του.
Νίκος Γιαννόπουλος
ιστορικός

  μηχανή του χρόνου
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Ὅταν διαβάζουμε γιὰ …«Ἄγγλους» νὰ καταλαβαίνουμε …Rothschild!!!

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ .

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ‘Α Ρ Ν Ε Ι Τ Α Ι’, ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ .

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ .

    ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Σ’ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ … ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ … ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ … ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ … ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ … ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή … ΙΣΠΑΝΟΙ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΙ .

    ΕΤΣΙ, ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ … ΓΥΜΝΟΛΑΙΜΗΔΕΣ, … ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ … ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ … ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ‘Μ Ε Ι Ο Ν Ε Κ Τ Ι Κ Η’ – ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΠΛΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ .

    ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ‘ΑΝ’ … ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΗΓΕΤΕΣ, ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ … ‘ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΚΙ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΙ ΟΤΙ …
    (ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ) .

    Ο ΕΧΘΡΟΣ … ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ … ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ .
    DR A

Leave a Reply