Εἶναι …πρόκλησις τὸ νὰ θέλῃς νὰ προστατεύσῃς τὸ …σπίτι σου!!!

Για να καταλάβετε σε τι ημέρες παραφροσύνης ζούμε.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος δεν είναι από κάποιο blog κάποιου ψεκασμένου «συνέλληνα», είναι από το «in.gr» του συγκροτήματος Λαμπράκη (ΔΟΛ).
Πάμε να δούμε τι συνιστά «προκλητικό».

Όπως αναφέρει το Reuters, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, ο Γ.Ντάισελμπλουμ απήντησε: «το ερώτημα είναι εάν η Ολλανδία ετοιμάζεται ή αν η ευρωζώνη ετοιμάζεται για διάφορα ενδεχόμενα; Η απάντηση είναι ναι».

Μάλιστα. Η πρόκληση, λοιπόν είναι το «ναι». Δηλαδή συνιστά πρόκληση μία-δυο-δέκα χώρες να προετοιμάζονται απέναντι σε μια ελληνική χρεωκοπία. Δηλαδή μόνο στην Ελλάδα ζουν άνθρωποι, στις άλλες χώρες ζουν υπάνθρωποι, ανάξιοι να προστατευθούν από τις κυβερνήσεις τους. Η δική μας χρεωκοπία οφείλει να παρασύρει και αυτούς στην άβυσσο. Είναι πρόκληση να συνεχίσει η ζωή να κυλάει ομαλά γι’ αυτούς. Είναι πρόκληση που η ευρωζώνη μελετάει (έστω κρυφά) τρόπους προστασίας των χωρών αυτής. Είναι πρόκληση όταν κινδυνεύει από φωτιά το σπίτι του γείτονα, γιατί παίζει με τα σπίρτα, να προφυλάξω το δικό μου σπίτι που είναι δίπλα.

Αν συμβεί το κακό. Αν τελικά την βάλουμε τη φωτιά. Αν αν αν… Μαζί με άλλους θα κληθεί κάποτε να λογοδοτήσει και μεγάλο μέρος των Ελλήνων δημοσιογράφων. Έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, τόσο για την παραπληροφόρηση, όσο και για τον εθνολαϊκισμό που πούλησαν στον κοσμάκη. Κοινώς, τους φούσκωσαν τα μυαλά. Ότι εμείς είμαστε το κέντρο της γης και όλοι μ’ εμάς, πέντε χρόνια τώρα, οφείλουν να ασχολούνται (γιατί βεβαίως εδώ γεννήθηκε ο Σωκράτης και ο Πλούταρχος – φωνάρα ο δικός σου!)
Και ο Βέλγος και ο Ιταλός και ο Λετονός, δεν έχουν ψυχή;
Άσε μας ρε φίλε. Γίνεσαι προκλητικός και μόνο που ρωτάς.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply