Ὁ …«θρίαμβος» (!!!) ποὺ ἦταν …ΣΥΜΦΩΝΙΑ καὶ τελικὰ νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Για κάποιους παπαγάλους όμως δεν υπάρχει νέο μνημόνιο…
Υπάρχει …«θρίαμβος»!!!!!!!!!

Για θρίαμβο γράφουν οι αστραπόγιαννοι στο Χωνί και πας παρακάτω, για να διαβάσεις την ουσία ανάμεσα στις περικοκλάδες και μαθαίνεις πως:

Συνεχίζεται κανονικά το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, Πλαστικό Χρήμα, Αύξηση του ΦΠΑ, ελαστικότερη μορφή στα εργασιακά….

Όλοι τώρα στο Σύνταγμα να πανηγυρίσουμε ένα ακόμα Μνημόνιο, που θα φέρει το καλλιτεχνικό όνομα …«συμφωνία».
Μόλις σπιλωθεί και η λέξη «συμφωνία», γιατί θα προκαλέσει επίσης νέες αυτοκτονίες και νέα ύφεση, θα την αντικαταστήσουν με κάτι άλλο…
Από styling άλλο τίποτα…

«…στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων έχει επέλθει συμβιβασμός, με υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς στο θέμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως των περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΛΠ, των σιδηροδρόμων κλπ

– στα θέματα του ΦΠΑ, γίνεται λόγος για «σημαντική πρόοδο» και, όπως όλα δείχνουν, το θέμα μπορεί να κλείσει με την υποσχετική για «ενιαίο ΦΠΑ παντού» (με λίγες μόνο εξαιρέσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που θα φορολογούνται με υπερμειωμένο συντελεστή), αντί για κατάργηση της εκπτώσεως στον ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Το μέτρο βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνους τους δανειστές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες στην απόδοση του μέτρου, αναλόγως του ύψους των νέων συντελεστών -με την Αθήνα να μιλά για 15%-16% και τους θεσμούς για 19%-21%.

Η κυβέρνηση προτείνει και αποτελεσματικότερα μέτρα εισπράξεως, όπως η πληρωμή με κάρτες αντί για μετρητά, αλλά δεν αποκλείεται να ισχύσουν και τα δύο ταυτόχρονα και όχι εναλλακτικά.

– στα εργασιακά, συμφωνήθηκε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με πιο ελαστική μορφή και όχι όπως ίσχυαν στο παρελθόν.

Κοινοτικές πηγές έκαναν λόγο και για πρόοδο στα ενεργειακά θέματα, παρά την άρνηση κυβερνητικών στελεχών να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ)….»

Και να ήταν οι μόνοι…

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply