Στὰ νοσοκομεῖα πρέπει νὰ πληρώνουν ΜΟΝΟΝ οἱ ἄνεργοι καὶ οἱ ἀνασφάλιστοι!!!

Στὰ νοσοκομεῖα πρέπει νὰ πληρώνουν ΜΟΝΟΝ οἱ ἄνεργοι καὶ οἱ ἀνασφάλιστοι!!!Προς Νοσοκομείο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 02/05/2015 το πρωί (περί τις 10:00) χρειάστηκε να κάνω 5 εξετάσεις στο νοσοκομείο σας. Ο γιατρός, αφού τις έγραψε, μου είπε να πάω στο ταμείο να τις θεωρήσω. Στο ταμείο μού ζήτησαν το βιβλιάριο, τις σφράγισαν και δεν πλήρωσα ούτε ένα ευρώ. Ρώτησα την ταμεία, αν δεν είχα βιβλιάριο τι θα γινόταν; Θα πληρώνατε κανονικά, μου απάντησε, κι είναι κι ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αν δεν είχατε να πληρώσετε θα πήγαιναν στην εφορία σας, κι αν φέρνατε το βιβλιάριο θα διαγραφόταν το χρέος. Ναι, δεν με καταλάβατε, της είπα, αν δεν είχα καθόλου βιβλιάριο, αν ήμουν ανασφάλιστη, τι θα γινόταν. Θα πληρώνατε κανονικά, μου απάντησε.

Έκπληκτη την ρώτησα:
Με αριστερή κυβέρνηση; Ο άνεργος; Ο ανασφάλιστος θα πλήρωνε;
Δεν έχει προβλεφθεί κάτι για τους ανασφάλιστους, μου είπε.

Πρέπει να σημειώσω ότι το ταμείο μου είναι ο ΟΑΕΕ (το παλιό ΤΕΒΕ), δηλαδή έχω την ασφάλεια των πλούσιων. Ο πλούσιος λοιπόν, σήμερα, δεν πληρώνει μία στο δημόσιο νοσοκομείο κι ο φτωχότερος των φτωχών πληρώνει, και μάλιστα ολόκληρο το ποσό, σαν να πήγαινε σε ιδιωτική κλινική!

Με την παρούσα
Καταγγέλλω
Όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο σας και γνωρίζουν την αυτή παρανομία και παρόλα αυτά συναινούν.

ΚΑΙ

Επειδή,
Όλοι εσείς οι συναινούντες, αποποιείστε την ευθύνη σας λέγοντας «εντολές εκτελώ», έχω να σας πω κύριοι και κυρίες: Για την σαπίλα της κοινωνίας δεν ευθύνεται μόνον αυτός που κάνει το παράνομο/πράττει το σαθρό, ευθύνεται εξίσου (μην πω περισσότερο) αυτός που συναινεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν ευθύνεται μόνο ο εφοριακός που μιζώνεται, αλλά εξίσου (κυρίως) ευθύνεται αυτός που τον μιζώνει. Γιατί αυτός που συναινεί στο άθλιο, το κάνει να υπάρχει.

Η «κοινωνία» κύριοι και κυρίες δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, η κοινωνία είναι οι άνθρωποι που την αποτελούν. Κι αν είναι σάπια αυτό σημαίνει ότι είναι σάπιοι οι άνθρωποί της. Οι μισοί επειδή πράττουν το σαθρό κι οι άλλοι μισοί επειδή το επιτρέπουν/συμβάλουν/συνηγορούν.

Εσείς που συναινείτε ευθύνεστε περισσότερο από τους προδότες που φτιάχνουν τους παράνομους νόμους και ήρθε ο καιρός να αναλάβετε την προσωπική σας ευθύνη, ο καθένας σας ξεχωριστά.

Στεφανία Λυγεροῦ

Υ.Γ. Άντε να δούμε αν θα αντέξετε να το σηκώσετε τόσο βάρος. Καλά περνάγατε μέχρι σήμερα, που νίπτατε τας χείρας σας «δεν φταίω εγώ, ο από επάνω μου». Να σας δω από δω και μπρος, που θα ευθύνεστε αποκλειστικά και μόνον εσείς, ο καθένας για τις πράξεις που ο ίδιος κάνει.

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply