Ὁ χάρτης τοῦ Πόσδαγλη πού ἀποκαλύπτει πολλά;

Τὸν Ἰανουάριο τοῦ 2012, κατόπιν …«πιέσεως» ἀπὸ μία φίλη, ἀπεφάσισα (μετὰ πολλῶν ἀμφιβολιῶν) νὰ δημοσιεύσῳ ἕνα κείμενον, ποὺ ἀνεφέρετο σὲ κάποιον οἰκονομολόγο καὶ «πατριώτη Πόσδαγλη».
Μέσα σὲ αὐτὸ τὸ κείμενον ὑπῆρχε κι ἕνας χάρτης, κατὰ τὰ γνωστά.

Ἕνας ξεχασμένος πατριώτης οἰκονομολόγος.

Τὸ κείμενον εἶχει ΠΡΩΤΟδημοσιευθῆ στὴν σελίδα τοῦ «Λογίου Ἑρμοῦ» ἐδῶ, ἀλλὰ σήμερα ΔΕΝ ὑπάρχει πλέον.
Ἀντιθέτως, στὴν ἀναζήτησιν μὲ τὸ «Πόσδαγλη» προκύπτει αὐτό: ἀπὸ ἐδῶ.

Τὸ κείμενον ὑπέγραφε ὁ «Πύρινος Λόγιος», συνεργάτης βασικὸς τῆς σελίδος «Λόγιος Ἑρμῆς» τότε, ὁ ὁποῖος γιὰ μερικὰ φεγγάρια δημοσίευε κείμενά του ΚΑΙ στὴν δική μας σελίδα, ἀλλὰ συντόμως ἀνεκάλυψα κάποιες …παρατυπίες του, μαλώσαμε καὶ ἀπεμακρύνθη. (Λίγους μῆνες μετά. Ὑπάρχει διαθέσιμη ὅλη ἡ μεταξύ μας ἀλληλογραφία, γιὰ ὅσους ἐνδιαφέρονται, καθὼς καὶ ἡ ἐνημέρωσίς μου, πρὸς τὸν «Λόγιο Ἑρμῆ» γιὰ τὶς …παρατυπίες τοῦ συνεργάτου του.)
Μάλιστα, κάποιο χρονικὸ διάστημα πρίν, ὁ «Πύρινος Λόγιος» προσπάθησε, κατὰ κάποιον τρόπο, νὰ μὲ …«παγιδεύσῃ» μὲ τὸ νὰ μὲ ὠθήσῃ στὸ νὰ παραλάβῳ κάποιες ἀποστολὲς μὲ χρήσιμα καὶ σημαντικὰ γιὰ τοὺς Ἕλληνες (τρόφιμα καὶ ῥοῦχα) ἀπὸ Ἕλληνες τοῦ ἐξωτερικοῦ. (Στὸ ἐρώτημά μου: «γιατί δέν τά στέλνεις στόν Λόγιο», δὲν ἀπαντοῦσε γενικῶς καὶ σφύριζε ἀδιάφορα…!!!)

Στὸ θέμα μας ὅμως.
Ἡ δημοσίευσις μὲ τίτλο «Ἕνας ξεχασμένος πατριώτης οἰκονομολόγος.»παρέμεινε ἀρχικῶς, διότι  ἐγὼ εἶχα ἀναλάβη τὴν εὐθύνη.
Ἐξηκολούθησε λίγες ἡμέρες μετὰ τὸ δεύτερο μέρος, μὲ τίτλο: «Ὁ χάρτης τοῦ Πόσδαγλη ποὺ ἀποκαλύπτει πολλά!», ἀλλὰ καὶ κάποιες ἀμφιβολίες (δικές μου) στὸ βάθος, ποὺ ἄρχισαν νὰ ἐπιβεβαιώνονται λίγες ἡμέρες ἀργότερα, ὅταν ἐνεφανίσθη τὸ θέμα τὰ …Hoaxes.

Ο μυστηριώδης οικονομολόγος Ισίδωρος Πόσδαγλης και το άφαντο «προφητικό» βιβλίο του

Ένα ακόμη «προφητικό» κείμενο, που υποτίθεται ότι γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο, από κάποιον, παγκοσμίως άγνωστο, οικονομολόγο -και «συμπτωματικά», κομμουνιστή «πατριώτη»- ονόματι Ισίδωρο Πόσδαγλη, εκ Λαμίας, είναι αυτό που φέρει τον τίτλο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική». Σύμφωνα μ’ αυτό βιβλίο, ο Πόσδαγλης «προφητεύει» τι θα γίνει στην οικονομική ζωή της Ελλάδος, μισόν αιώνα περίπου αργότερα, με «ανατριχιαστική» ακρίβεια.Ας δούμε όμως τι αναφέρει το κείμενο αυτό, που εξαπλώνεται με την συνήθη μορφή επιδημίας, στην διαδικτυακή σφαίρα της μυθολογίας…Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του “Πατριωτική Οικονομική Πολιτική”, ένα μικρό βιβλιαράκι που “κάποιοι” φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις “Μπιστιρλή”, το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψεως» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία. Μετά, έφυγε για την Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στην συνέχεια εργάσθηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στην Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής προβλέψεως που έχουν κατασκευασθεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν την διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.
Διαβάστε:
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
 «Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της αποδόσεώς τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεσθούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλούν έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη».

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στην σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».

Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κάποιος το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουν το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ενώσεως, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους». Σελίδα 24!

Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!

Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στην σελίδα 121:
«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσεως Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ’ όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσεως Κυβέρνηση».

Μήπως σας θυμίζει κάτι;

Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θάναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήλθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με τον χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους».

Αυτό το κείμενο που βγάζει μάτια, κάποιοι ωστόσο, θέλησαν να το ψάξουν λίγο παραπάνω

Ισίδωρος Πόσδαγλης: Το hoax του 2012 

Τις τελευταίες εβδομάδες κάνει θραύση στο Internet ένα κείμενο που τιτλοφορείται «Ισίδωρος Πόσδαγλης: Ο Εθνικός Αγωνιστής, Ο Πατριώτης Οικονομολόγος». Τάχα μου και δήθεν ήταν ένας πατριώτης κομμουνιστής που έγραψε το…φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική».

Το κείμενο, που χρονολογείται από (περίπου) το 2007 και αναπαράγεται άκριτα από χιλιάδες blogs λέει το βιβλίο του Πόσδαγλη είναι «ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανισθεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή».».

Από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για κατασκευή και internet hoax αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σταθεί ως απόδειξη. Ένα μικρό ρεπορτάζ σε φίλους που τυγχάνουν μέλη του κόμματος (ένα είν’ το κόμμα) και έχουν «μαύρη ζώνη» στην ιστορία του ΚΚΕ απέβη άκαρπο στο να συγκεντρωθεί οποιοδήποτε στοιχείο για τον θρυλικό «Ισίδωρο Πόσδαγλη». Άφαντος! Επίσης, μια βόλτα σ’ όλα (σχεδόν) τα καλά παλαιοβιβλιοπωλεία των Αθηνών και πάμπολλες ερωτήσεις για το…φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» απέβη ομοίως άκαρπη. Κανένας δεν το γνώριζε. Ούτε οι πιο ηλικιωμένοι και καταρτισμένοι συλλέκτες παλαιών βιβλίων.

Χαριστική βολή στον μύθο του «Ισιδώρου Πόσδαγλη» ήταν το όνομα του εκδοτικού οίκου, ο οποίος υποτίθεται ότι τύπωσε το πόνημά του: οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή». Σχεδόν ταυτόσημο με το όνομα του συγγραφέα «Λέλου Μπιστερλή», το οποίο παρουσίαζε ο Μητσικώστας όταν μιμείτο τον Λιακόπουλο. Παρατίθεται και το σχετικό βίντεο (με πολλές αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα…κλανίου) προς τέρψιν των επισκεπτών μας.

Εμπρός στην ευθεία αμφισβήτηση του περιλάλητου αυτού κειμένου, ξαφνικά «ανακαλύφθηκε» το εξώφυλλο του βιβλίου (βλέπε αρχική φωτογραφία). Παρ’ ότι ωστόσο, θα περίμενε κανείς, αυτό το «αντεπιχείρημα» να συνοδεύεται και με στιγμιότυπα από το εσωτερικό του βιβλίου και μάλιστα από τα επίμαχα αποσπάσματα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, παρ’ όλες τις οχλήσεις αρκετών δύσπιστων αναγνωστών (όχι ότι κι αυτό δηλαδή θα έλεγε κάτι, καθώς δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσει κάποιος τέτοια κείμενα).

Βεβαίως, ακόμη και με το εξώφυλλο, που επιδεικνύεται ως «απόδειξη», κάποιος παρατηρητικός, θα σημειώσει το εξής…

Στο εξώφυλλο παραδεχόμαστε ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Υποθέτουμε βέβαια ότι βγήκε θαμπό γιατί ο ψηφιοποιητής θαμπώνει τα εξώφυλλα με βάση την χρονολογία εκδόσεως, αλλά ο σχεδιαστής, ξέχασε ότι το 1952 δεν είχε καθιερωθεί ακόμα το μονοτονικό. Μια ματιά στην λέξη «Οικονομική» στο εξώφυλλο αρκεί.

πᾶρε δῶσε

Ισίδωρος Πόσδαγλης – Πατριωτική Οικονομική Πολιτική- μέρος 2ο.

Απλώς συγκρίνοντας τους παρακάτω χάρτες της Ευρώπης:αυτόν του 1937, δλδ λίγο πριν το 2ο Π.Π. (1939-1945):αυτόν του 1970, δλδ της περιόδου μετά το 2ο Π.Π. και μέχρι τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και των: ΕΣΣΔ , Γιουγκοσλαβίας και Τσεχοσλοβακίας (μετα το 1989):

αυτόν του 2000 στον οποίο απεικονίζονται τα σημερινά σύνορα της Ευρώπης (πριν την αποχώρηση και του Μαυροβουνίου από ό,τι είχε μείνει από τη Γιουγκοσλαβία και την απόσπαση του Κοσσόβου από τη Σερβία) :

με αυτόν ο οποίος σχετίζεται με το «βιβλίο» του 1952 του «Ισιδώρου Πόσδαγλη» (και έχει την ναζιστική σφραγίδα!):αντιλαμβάνεσαι ότι ο φαρσέρ που τα κοινοποίησε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι καλός γνώστης της τεχνολογίας και της ψυχολογίας, αφού πάτησε ιδανικά στους μύθους που αναζητά ο νεοέλληνας-στρουθοκάμηλος για να καλυφτεί ο ίδιος, αλλά από ιστορία οι γνώσεις του είναι ελάχιστες.
Εναλλακτικά βέβαια δεν απαγορεύεται σε κάποιον να πιστεύει ότι κάποιος «Ισίδωρος Πόσδαγλης» είχε προβλέψει ή έστω γνώριζε κάπως, τo 1952 – την εποχή του ψυχρού πολέμου (σε μία δλδ καθόλα ανύποπτη στιγμή) όπου στην δυτική Ευρώπη υπήρχε μόνον η «Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα» (των: Βέλγιο, Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Κάτω Χώρες), όχι μόνο ότι θα έπεφτε το ανατολικό μπλοκ, αλλά και τις ακριβείς συνέπειες στην διαμόρφωση των συνόρων (τα οποία στο εσωτερικό επίπεδο των ομόσπονδων κρατών: ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβίας και Τσεχοσλοβακίας, οριστικοποιήθηκαν μετά το τέλος του 2ου Π.Π. και στον οποίο χάρτη σημειώνονται με διακεκομμένες γραμμές τα σύνορα του Κοσσόβου, που ήταν επαρχία της Σερβίας, αλλά όχι και της πάνω από το Δούναβη επαρχίας της Σερβίας στην οποία κατοικεί Ουγγρική μειονότητα και η οποία δεν ανεξαρτητοποιήθηκε).

Ανάγκη μύθων δεν έχουν βέβαια μόνο οι νεοέλληνες. Οι Αμερικάνοι (των ΗΠΑ), για παράδειγμα, κι επειδή ίσως νοιώθουν πολύ ισχυροί δε(ν) φοβούνται τόσο παγκόσμιες επιβουλές σκοτεινών συμφερόντων αλλά τους εξωγήινους. Είναι πασίγνωστο το πόσα γράμματα διαμαρτυρίας στέλνονται σε επιστημονικά περιοδικά κατηγορώντας τους ότι κρύβουν [εννοείται από δόλο] τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι εξωγήινοι προσγειώνονται τακτικά στις ΗΠΑ [που αλλού;] και κινδυνεύουμε να καταλάβουν [αν δεν έχει ήδη συμβεί!] τον πλανήτη.
Στη νεοελληνική πραγματικότητα ο μύθος έχει να κάνει με την ανάγκη μας να ξέρουμε πως ό,τι συμβαίνει σε βάρος μας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μακροχρόνιων σχεδιασμών διαπλεκομένων σε παγκόσμια κλίμακα συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων.
Δεν αμφισβητούμε βεβαίως ότι ο νεοφιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός όπου βρίσκουν και κυρίως δημιουργούν, όταν οι συνθήκες ευνοούν, την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις κοινωνίες, το κάνουν γιατί αυτό ακριβώς ευαγγελίζονται, αλλά δε(ν) μπορεί να μην φταίει και να μη συναίνεσε σε αυτό μία κοινωνία, στην οποία η κοινωνική καταξίωση περνούσε από το άκοπο κέρδος, το αστέρι της Mercedes και τα τετραγωνικά της μεζονέτας για την απόκτηση των οποίων δανειζόταν υπέρογκα ποσά με αποπληρωμή σε βάθος πολλών δεκαετιών, υποθηκεύοντας τελικά το μέλλον της.

Μετέφερα τότε τὰ σχετικὰ κείμενα στὰ «ἰδιωτικά» καὶ ἡσύχασα.
Ἀπὸ τότε ὅμως, ἔως σήμερα, ἔχουν γίνει δύο ἀλλαγὲς στὸν φιλοξενητή μας. Εἶτε σὲ κάποιαν μεταφορά, εἶτε ἀπὸ κάποιον …«δάκτυλο» τὰ κείμενα ἐπανεμφανίσθησαν ἐν ἀγνοίᾳ μου.
Τὸ κατάλαβα …πρὸ χθές, ποὺ τὰ εἶδα μέσα στὰ …πολυ-διαβασμένα κείμενα τοῦ ἱστολογίου.
Σήμερα ἐπανέρχομαι.
Τὰ κείμενα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ὁριστικῶς καὶ ἀντικαθίστανται μὲ τὸ παραπάνω.
Γιὰ ὅσους θέλουν πράγματι στοιχεῖα γιὰ τὰ γεωπολιτικὰ σχέδια, τὰ οἰκονομικὰ μαγειρέματα καὶ τὰ διαφόρων εἰδῶν νεοταξίτικα παρασκήνια, μποροῦν εὔκολα, δίχως κόπο, νὰ καταλήξουν σὲ ἀσφαλῆ συμπεράσματα, ξεκινῶντας ἀπὸ αὐτό:

Τώρα…
Γιὰ τὸν «Πύρινο Λόγιο»…
Ὁ ἄνθρωπος αὐτὸς μπορεῖ νὰ πιστεύῃ ὅ,τι θέλῃ.
Τὰ κείμενά του ὅμως ΔΕΝ ἔχουν θέσιν στὸ ἱστολόγιόν μας, διότι τελικῶς ἀπεδείχθησαν κάπως …ἀνακριβῆ.
Φαντάζομαι πὼς αὐτὸς εἶναι κι ὁ λόγος ποὺ ὁ «Λόγιος Ἑρμῆς» τὰ ἀπέσυρε. Ἤ τοὐλάχιστον ἀπέσυρε τὰ ὅσα ἀφοροῦν στὸν Πόσδαγλη.

Ζητῶ συγγνώμη λοιπόν, γιὰ τὴν ἀναπαραγωγὴ μίας ἀνακριβείας. Δὲν ἦταν στὶς προθέσεις μου.
Ἀπὸ τὴν ἄλλην…
Τὸ κράτος τοῦ Ἰσραήλ, καθὼς καὶ τὰ ὅσα σήμερα συμβαίνουν στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἤπειρο, εἶναι καλῶς σχεδιασμένα ἀπὸ τὸν …16ον αἰῶνα. (Πληροφορίες, γενικές, στὸν παραπάνω σύνδεσμο, καθὼς καὶ στοὺς συνδέσμους ποὺ θὰ δεῖτε στὸ πέρας τῆς δημοσιεύσεως).
Ὁ σχεδιασμὸς ποὺ ἀφορᾶ στὸ κομμάτιασμα τῶν εὐρωπαϊκῶν κρατῶν, λογικά, ΔΕΝ θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι στὸ πόδι ἤ ἀπὸ τὸ 1952 ἤ ἀπὸ τὸ 1974 ἤ ἀπὸ τὴν συμμορία Σημίτου. Ὅλοι αὐτοὶ εἶναι ἁπλῶς μαριονέτες σὲ ἕνα γενικότερο θέατρο, τοῦ ὁποίου τὸ πρόγραμμα τῆς παραστάσεως γράφεται ἀπὸ ἄλλους… Ἐδῶ καὶ αἰῶνες.

Φιλονόη

Ἡ διάλυσις τῶν εὐρωπαϊκῶν κρατῶν εἶναι δεδομένη.

Τὸ πρῶτο σιωνιστικὸ κίνημα καὶ ἡ καταστροφὴ τῆς Κύπρου.

Τὸ δεύτερο σιωνιστικὸ κίνημα καὶ ἡ καταστροφὴ τῆς Κύπρου. (α)

Τὸ δεύτερο σιωνιστικὸ κίνημα καὶ ἡ καταστροφὴ τῆς Κύπρου. (β)

Μία οἰκογένεια (ΜΟΝΟΝ) ἐλέγχει τά πάντα στόν πλανήτη;

Γιατί ΔΕΝ ἀντέδρασαν οἱ Ἄγγλοι ὅταν ἅρπαξαν τήν Κύπρο οἱ Τοῦρκοι; Νὰ ποιὸς ἦταν ὁ Βενιζέλος.

Γιά ἐτοῦτο πάντα ἤθελαν τήν ἀνεξαρτησία τῆς Κρήτης;

Υ.Γ. Ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖον συγκρούσθηκα μὲ τὸν «Πύρινο Λόγιο» ἦταν ὁ ἀτονισμὸς τοῦ κειμένου μου, γιὰ ἀρχή:

Οἱ «ἀγαπημένοι» μας «φίλοι» Ἄγγλοι!

Πράξις ποὺ κατεδείκνυε τὸν ΜΗ σεβασμὸ πρὸς τὸν γράφοντα. (Τὸν ὁποιονδήποτε γράφοντα!!!)
Στὴν συνέχεια προέκυψαν κι ἄλλα…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply