Τὰ τάγματα τοῦ Soros ἀνταλλάσσουν …τεχνογνωσία!!!

Τα τάγματα του Soros σε Ελλάδα και Ιταλία ανταλλάσσουν τεχνογνωσία εδώ και χρόνια.

Τὰ τάγματα τοῦ Soros ἀνταλλάσσουν ...τεχνογνωσία!!!

Ελληνες και Ιταλοί αντεξουσιαστές αλληλοεκπαιδεύονται

Το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από σοβαρά επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στην διάρκεια διαδηλώσεως «Αγανακτισμένων» στο κέντρο της Ρώμης, η εφημερίδα «La Repubblica» δημοσίευσε συνέντευξη με μέλος του ιταλικού «Black Block». Σ’ αυτή, 30χρονος αναρχικός, που δήλωνε πτυχιούχος χωρίς μόνιμη εργασία, είχε υποστηρίξει ότι οι Ιταλοί αναρχικοί είχαν εκπαιδευθεί από Ελληνες «ομολόγους» τους, στην Αθήνα. «Όλοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Προετοιμαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο (…), κάναμε «μάστερ» στην Ελλάδα». Στο ερώτημα του δημοσιογράφου «τι μάστερ;», ο Ιταλός αναρχικός είχε ισχυρισθεί ότι «Επί έναν χρόνο, μία φορά τον μήνα παίρναμε το πλοίο από το Μπρίντιζι. Οι Αθηναίοι σύντροφοι μάς έκαναν να καταλάβουμε ότι ο ανταρτοπόλεμος είναι μια τέχνη στην οποία η οργάνωση είναι αυτή που νικά. Στην Ρώμη νικήσαμε, γιατί είχαμε σχέδιο, οργάνωση».

Την Παρασκευή 1η Μαΐου, «μάστερ» στο Μιλάνο φέρονται να έκαναν, στο πλευρό Ιταλών συντρόφων τους, Ελληνες αναρχικοί – αντεξουσιαστές που πήραν μέρος σε βίαιες διαδηλώσεις κατά της διεθνούς εκθέσεως EXPO 2015 (με θέμα την βιώσιμη παραγωγή τροφίμων). Στην διάρκεια των επεισοδίων, κουκουλοφόροι συγκρούσθηκαν με την Αστυνομία, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, έσπασαν βιτρίνες τραπεζών κ.ά. Η ένταση των επεισοδίων ήταν τέτοια που προκάλεσε μίνι πολιτική κρίση στην γείτονα χώρα, με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να επιτίθεται φραστικά στους ταραξίες, αποκαλώντας τους «πλούσια, κακομαθημένα παλιόπαιδα που φορούν Rolex» και την αντιπολίτευση να ζητάει την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Angelino Alfano.

Τι είπε ο δικηγόρος

Στην διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν μόλις πέντε άτομα, ωστόσο το επόμενο πρωί Ιταλοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε κατάληψη αναρχικών – αντεξουσιαστών στο Μιλάνο και προσήγαγαν 14 Ελληνες, τους οποίους υπέβαλαν σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA. Ο Ιταλός δικηγόρος τους, Eugenio Losco, διευκρίνισε με δηλώσεις του στην «Κ» ότι οι Ελληνες δεν συνελήφθησαν, αλλά προσήχθησαν προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη DNA, στο πλαίσιο έρευνας που διατάχθηκε για τα επεισόδια της 1ης Μαΐου.

«Τους συναντήσαμε, μαζί με τους συναδέλφους μου, στο αστυνομικό τμήμα όπου είχαν μεταφερθεί. Γράφτηκε στον ιταλικό Τύπο ότι προσήχθησαν από κατάληψη αναρχικών στο Μιλάνο, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία. Η ιταλική Αστυνομία δεν μας ενημέρωσε σχετικά με το εάν και τι στοιχεία υπάρχουν σε βάρος τους. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι δύσκολο σε αυτή την φάση να έχουμε σαφή ενημέρωση» δήλωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Ιταλίας, οι 14 Ελληνες προσήχθησαν από την οδό Ουάσιγκτον, κοντά σε κατάληψη αναρχικών, και υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA κατόπιν διαταγής του εισαγγελέα (αρμόδιου σε θέματα τρομοκρατίας) Maurizio Romanelli, που προΐσταται έρευνας για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς της 1ης Μαΐου που φέρεται να προκάλεσαν οι πέντε συλληφθέντες και άλλοι, άγνωστοι προς το παρόν δράστες. Πρόκειται να γίνει αντιπαραβολή του γενετικού αποτυπώματος των 14 με «ορφανά» που βρέθηκαν σε ρόπαλα, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες που πέταξαν οι ταραξίες στη διάρκεια των συγκρούσεων και κατάσχεσε η ιταλική Αστυνομία. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται, επίσης, ότι σε βάρος των 14 Ελλήνων (επέστρεψαν στην Ελλάδα την 3η Μαΐου) ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής, καθώς και ότι την 2α Μαΐου οι Ιταλοί απέλασαν Γερμανό υπήκοο ονόματι Daniel Frank, που είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια «προληπτικής» επιχειρήσεως της ιταλικής Αντιτρομοκρατικής, την 28η Απριλίου.

Για την υπόθεση ειδοποιήθηκε τόσο η Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τους Ελληνες αξιωματικούς, οι Ιταλοί συνάδελφοί τους ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν οι 14 Ελληνες είναι γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. για αναρχική – αντεξουσιαστική δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τρεις από τους 14 Ελληνες έχουν προσαχθεί κατά την διάρκεια επεισοδίων και κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τουλάχιστον ένας φέρεται να δραστηριοποιείται στις τάξεις της καταλήψεως αναρχικών της πλατείας Εξαρχείων «Κ Βοξ».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

0 thoughts on “Τὰ τάγματα τοῦ Soros ἀνταλλάσσουν …τεχνογνωσία!!!

Leave a Reply