Μέ ὅλμους καταστρέφουν θησαυροὺς οἱ σύμμαχοι τῶν …«συμμάχων» μας!!!

Τὸ μοναδικὸ σωζόμενο, πλῆρες, ἑλληνικὸ θέατρο, αὐτὸ στὰ Βόστρα τῆς Συρίας, ΔΕΝ ὑπάρχει πιά!!!
Τὸ κτύπησαν μὲ ὅλμους!!!Μέ ὅλμους καταστρέφουν θησαυροὺς οἱ σύμμαχοι τῶν ...«συμμάχων» μας!!!

Ὄχι, ἀπὸ τοὺς τζιχαντιστές, ἀλλὰ ἀπὸ τοὺς …«καλούς» – φανατικοὺς Σουννῖτες – ποὺ ὀργάνωσε ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσις μὲ τὸ Ἰσραὴλ καὶ τὶς ΗΠΑ, γιὰ νὰ ἐξώσῃ τὸν Ἄσσαντ.!!

Παναγιώτης Μαρίνης

Καταστρέφουν τον Ελληνικό πολιτισμό στη Παλμύρα οι Τζιχαντιστές! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Μέ ὅλμους καταστρέφουν θησαυροὺς οἱ σύμμαχοι τῶν ...«συμμάχων» μας!!!4

 

Ρέει το αίμα στο μαργαριτάρι της ερήμου.

Η πόλη με το Ελληνικό όνομα και την μεγάλη ιστορία είναι πλέον έρμαιο στα χέρια των τζιχαντιστών.

Τα λαμπρότερα από τα σωζόμενα ερείπια της Παλμύρας είναι εκείνα του Ναού του Ηλίου, οι τετράγωνοι επιτάφιοι πύργοι 3-5 ορόφων, το ρωμαϊκό θέατρο καθώς και τα θεμέλια των οδών και των κατοικιών. Σημαντικές επίσης είναι και οι ανευρεθείσες δίγλωσσες επιγραφές της Παλμύρας (στην ελληνική και παλμυρική διάλεκτο), μία στην εβραϊκή και 2 στην λατινική.

Το ελληνικό όνομα Παλμύρα αποτελεί μετάφραση του αρχικού αραμαϊκού ονόματος Tadmor, που σημαίνει «φοινίκια πόλη».

Στην Βίβλο αναφέρεται ως Ταμάρ ή Θεδμόρ ή Θοεδμόρ ενώ στα αραμαϊκά Ταδμόρ ή Ταμμόρ και που λέγεται πως έκτισε ο Βασιλιάς Σολομών ως πόλη σταθμό των καραβανιών μεταξύ Συρίας και Μεσοποταμίας.Μέ ὅλμους καταστρέφουν θησαυροὺς οἱ σύμμαχοι τῶν ...«συμμάχων» μας!!!

 

 Το Ελληνικό θέατρο στα Βόστρα, διαλύθηκε απο τους όλμους των τζιχαντιστών που με μανία καταστρέφουν ότι θυμίζει πολιτισμό.
Για αιώνες, η Παλμύρα, ήταν ζωτικός σταθμός για τα καραβάνια που διέσχιζαν την Συριακή έρημο και ήταν γνωστή ως η «Νύμφη της Ερήμου».
Με την επικράτηση των Σελευκιδών στην Συρία το 323 π.Χ., η Παλμύρα έγινε ανεξάρτητη. Η πόλη ήκμασε ως σταθμός των καραβανιών κυρίως τον 1ο αιώνα π.Χ. Το 41 π.Χ. οι Ρωμαίοι υπό τον Μάρκο Αντώνιο προσπάθησαν να την καταλάβουν, αλλά απέτυχαν, καθώς οι κάτοικοι διέφυγαν στην απέναντι όχθη του Ευφράτη, έχοντας πληροφορηθεί εγκαίρως τον ερχομό του εχθρού. Το γεγονός δείχνει ότι ακόμα και τότε η Παλμύρα διατηρούσε τον χαρακτήρα νομαδικού οικισμού και όλα τα αγαθά μπορούσαν να μετακινηθούν σε λίγες ώρες.Μέ ὅλμους καταστρέφουν θησαυροὺς οἱ σύμμαχοι τῶν ...«συμμάχων» μας!!!3

 

 

Η Παλμύρα έγινε τμήμα της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Συρίας κατά την βασιλεία του Τιβερίου (14 – 37). Συνέχισε όμως να αναπτύσσεται σταθερά ως σημαντικός εμπορικός σταθμός, που τώρα πια συνέδεε την Περσία, την Ινδία και την Κίνα με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το 129 ο Αδριανός επισκέφθηκε την πόλη και γοητεύθηκε τόσο πολύ, ώστε την ανακήρυξε «ελεύθερη πόλη» και την μετονόμασε σε Palmyra Hadriana.

Από το 212 το εμπόριο δια της Παλμύρας μειώθηκε, καθώς οι Σασσανίδες κατέλαβαν το στόμιο του Τίγρη και του Ευφράτη. Ο Οδαίναθος, πρίγκηπας της Παλμύρας, διορίσθηκε από τον Βαλεριανό κυβερνήτης της Επαρχίας της Συρίας. Μετά την αιχμαλώτιση του Βαλεριανού από τους Σασσανίδες και τον θάνατό του σε αιχμαλωσία στη Bishapur, ο Οδαίναθος εξεστράτευσε μέχρι την Κτησιφώντα (κοντά στην σημερινή Βαγδάτη) για εκδίκηση, εισβάλλοντας στην πόλη δύο φορές. Ο Οδαίναθος δολοφονήθηκε από τον ανιψιό του Maconius, οπότε η σύζυγος του Οδαινάθου, η Σεπτιμία Ζηνοβία ανέβηκε στην εξουσία, κυβερνώντας την Παλμύρα και για λογαριασμό του γιου της Vabalathus. Η Ζηνοβία επαναστάτησε εναντίον των Ρωμαίων με την βοήθεια του Λογγίνου και κατέλαβε την Μπόσρα και εκτάσεις μέχρι την Αίγυπτο. Στην συνέχεια επεχείρησε να κατακτήσει την Αντιόχεια προς τον βορρά. Το 272 ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αυρηλιανός τελικά αντεπιτέθηκε και την μετέφερε αιχμάλωτη στην Ρώμη.

Η επανάσταση της Ζηνοβίας αναστάτωσε την Ρώμη κι έτσι η Παλμύρα υποχρεώθηκε από την Αυτοκρατορία να γίνει στρατιωτική βάση για τις ρωμαϊκές λεγεώνες.

Μέ ὅλμους καταστρέφουν θησαυροὺς οἱ σύμμαχοι τῶν ...«συμμάχων» μας!!!5

 

  πηγή

Δυστυχῶς, τὸ ἔργο εἶναι στημένο καὶ δὲν δυνάμεθα νὰ κάνουμε κάτι, ἐκτὸς ἀπὸ τὸ νὰ προσπαθοῦμε νὰ ἐνημερώσουμε τοὺς ἄλλους.
Πόσοι Ἕλληνες ἄραγε γνωρίζουν ὅτι ἡ Ἑλληνίδα βασίλισσα Ζηνοβία τῆς Παλμύρας, συγγενὴς τῆς Κλεοπάτρας, κράτησε τέτοια ἀντίστασι ἔναντι τῶν Ῥωμαίων, ποὺ ἔκαναν κοντὰ τέσσερα χρόνια νά τήν ὑποτάξουν;;;;
Τὰ δικά μας καταστρέφουν… Πότε θά τό καταλάβουμε;

Χρύσα

Leave a Reply