Πάλι ἀπὼν ὁ «Je souis Charlie»…

Πάλι ἀπὼν ὁ «Je souis Charlie»...Τους κατεδαφίζουν τα σπίτια, τους εκτοπίζουν κατά χιλιάδες κι αν χρειαστεί τους σκοτώνουν.
Je Suis Charlie μόνο όταν διατάξει ο Νετανιάχου και μόνο αν πεθάνει περιούσιος.
Οι υπόλοιποι είμαστε αναλώσιμοι και παράπλευρες απώλειες.

Σίγμα

Έρευνα του στρατού για τον ξυλοδαρμό Παλαιστίνιου

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος είχε σκοτωθεί εξάλλου την Τετάρτη σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο, τον οποίο κτύπησαν με το όχημα στο οποίο επέβαιναν, κατά την διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν κοντά στην Ραμάλα στην Δυτική Όχθη, δήλωσαν αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο 21χρονος Αμπντάλα Γανάγεμ έχασε την ζωή του όταν χτυπήθηκε από ένα τζιπ στο χωριό Κφαρ Μάλικ, όπου είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις έπειτα από επιδρομή του ισραηλινού στρατού σήμερα την αυγή, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ένας Παλαιστίνιος που είχε ρίξει έναν εμπρηστικό μηχανισμό προς την κατεύθυνση ενός τζιπ σκοτώθηκε «όταν το όχημα ανετράπη και έπεσε επάνω του».

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος είχε σκοτωθεί εξάλλου την Τετάρτη σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 11 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες από την αρχή της χρονιάς.

Έρευνα του στρατού για τον ξυλοδαρμό Παλαιστίνιου

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε έρευνα μετά την μετάδοση ενός βίντεο που δείχνει επτά στρατιώτες να ξυλοκοπούν έναν Παλαιστίνιο που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος στον καταυλισμό προσφύγων του Τζαλαζούν, στην Δυτική Όχθη, δήλωσαν σήμερα στρατιωτικές πηγές.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεως που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τζαλαζούν, δείχνει έναν Παλαιστίνιο να πιάνεται στα χέρια με δύο Ισραηλινούς στρατιώτες προτού περικυκλωθεί και τεθεί υπό έλεγχο από επτά στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων τον κτυπάει με την λαβή του όπλου του στο κεφάλι και τον ρίχνει κάτω.
Ένας από τους στρατιώτες τον κτυπάει στην συνέχεια αρκετές φορές με το γόνατο στο πρόσωπο ενώ ο Παλαιστίνιος βρίσκεται στο έδαφος. Οι στρατιώτες απομακρύνουν στην συνέχεια τον Παλαιστίνιο.

Σύμφωνα με τον στρατό, το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο περιθώριο μιας «βίαιης διαδηλώσεως πολλών δεκάδων» Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά από μια από αυτές.

«Η συμπεριφορά αυτών των στρατιωτών προφανώς δεν αρμόζει σε αυτήν που αναμένουμε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες”, προσθέτει ο στρατός.

«Οι στρατιώτες που εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της διοικήσεως του συντάγματός τους σήμερα για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους», προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Πάλι ἀπὼν ὁ «Je souis Charlie»…

Leave a Reply