Ἡ Eurobank ΔΕΝ συγχωνεύεται μὲ τὴν Alpha Bank!!!

Ἡ Eurobank ΔΕΝ συγχωνεύεται μὲ τὴν Alpha Bank!!!1

Η πραγματικότητα είναι ότι το άρθρο που αναδημοσιεύτηκε χθες 21 Ιουνίου 2015 από δεκάδες «απρόσεκτα» blogs, ήταν το άρθρο του Βήματος της 27ης Αυγούστου 2011, μόλις 4 χρόνια πριν: Tην Δευτέρα ανακοινώνεται η συγχώνευση Alpha –Eurobank

Ρόμπες του διαδικτύου, κόψτε την τρομολαγνεία! Νέο ψέμα κυκλοφόρησε με υποτιθέμενη συγχώνευση της Alpha bank με την Eurobank

Γράφει ο κακός Αρχισυντάκτης του GRnea.gr

Απίστευτα ηλίθια είδηση άρχισε πάλι να διασπείρεται μέσω της blogoσφαιράς από σελίδες, που δεν μπορούν να ελέγξουν και να φιλτράρουν μια απλή σαχλαμάρα. Τάχα η Eurobank θα συγχωνευθεί με την Alpha Bank και αυτό θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015. Τρεις λαλούν και εννιά χορεύουν, αλλά εδώ στα διεθνή Headquarters του Grnea.gr, που εδρεύουν στον Σείριο, δεν μπορούμε ακόμη να αποφασίσουμε ποιός είναι πιο ηλίθιος. Αυτός που το έγραψε ή αυτοί που το αναπαράγουν.

Όταν ελέγχεις μια είδηση, καλό είναι να το κάνεις με ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά. Διαφορετικά, αν δεν προσλάβεις τα ερεθίσματα, πώς θα μεταφερθούν αυτά στον εγκέφαλο σου για να τα κρίνει. Η συγκεκριμένη «είδηση» λοιπόν ξεκίνησε από μια σελίδα, που απλά ασχολείται με παλαβομάρες, για να αποκτήσει επισκεψιμότητα. Έτσι κι αλλιώς ο δρόμος του ελληνικού διαδικτύου έχει ποτιστεί με «πίσσα και πούπουλα» εδώ και καιρό. Όσο πιο ηλιθιο ένα site, με όσα περισσότερα φληναφήματα και «ξέκωλα», τόσο μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα του.

Ειδικά όταν κάποιος μπορεί να συνδυάσει στην ίδια σελίδα ταυτόχρονα, την Παναγία, το τέλος του κόσμου, την έλλειψη χρημάτων στα ΑΤΜ και όλα τα δήθεν μοντέλα που κάνουν ηλιοθεραπεία με brazilian, τότε έχει πετύχει το «τέλειο». Δεν πειράζει αν δίπλα στην εικόνα της Παναγίας είναι ο κώλος της Μελέτη. Ή είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί ή δεν είμαστε! Η εικόνα της Παναγίας θα σε πειράξει κακομοίρη;

Επί του συγκεκριμένου δημοσιεύματος όμως για τη δήθεν συγχώνευση Alpha με Eurobank, ούτε ενεργό link δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη να τους προσφέρουμε, γιατί αυτό θέλουν στο κάτω κάτω! Ας δούμε το δημοσίευμα:Ἡ Eurobank ΔΕΝ συγχωνεύεται μὲ τὴν Alpha Bank!!!2

Ἡ Eurobank ΔΕΝ συγχωνεύεται μὲ τὴν Alpha Bank!!!5

Αναλυτικότερα όμως, αυτό το ομολογουμένως καλογραμμένο δημοσίευμα αποκαλύπτει:

«Παρά την κατρακύλα των τιμών των μετοχών, επανέρχονται στο προσκήνιο οι συγχωνεύσεις τραπεζών. Tραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «όλοι κρατούν διαύλους επικοινωνίας με όλους».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την Δευτέρα ανακοινώνεται η συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank. H συγχώνευση αυτή θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα με ισχυρή παρουσία στις αγορές των Βαλκανίων και ιδιαίτερα στην Ρουμανία, όπου οι δύο τράπεζες κατέχουν σημαντικά μερίδια μέσω των εκεί θυγατρικών τους.

Η κίνηση αυτή δυναμώνει τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο καθώς το νέο σχήμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών θα μπορέσει πιο εύκολα να αντλήσει πόρους από την αγορά για την κεφαλαιακή του ενίσχυση. Το deal αναμένεται να συνοδευθεί και από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία δεν αποκλείεται οι υφιστάμενοι μέτοχοι να αυξήσουν την συμμετοχή τους, όπως π.χ. το επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ που συμμετέχει στην Alpha.

Τα οφέλη της συγχώνευσεως Alpha-Eurobank

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν μελετήσει τα δεδομένα και τις εκτιμήσεις για την επικείμενη επιβάρυνση κάθε τράπεζας από τους ελέγχους της Blackrock, τις συνέργειες που θα προκύψουν, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν (πώληση θυγατρικών, διεθνών συμμετοχών, ακίνητης περιουσίας) ώστε να ενισχυθεί η κεφαλαιακή βάση τους. Oπως σημειώνουν τραπεζικοί κύκλοι, τα οφέλη που προκύπτουν από μια συγχώνευση αφορούν τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν από την συνένωση τραπεζών. Βέβαια, οι συγχωνεύσεις δεν λύνουν πλήρως το βασικό πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών που είναι η άντληση ρευστότητας, καθώς οι αγορές παραμένουν κλειστές για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες εξαρτώνται αποκλειστικά από την Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα και την Tράπεζα της Eλλάδος.

Oι απόψεις των τραπεζιτών ως προς την χρησιμότητα των τραπεζικών γάμων στην παρούσα φάση ποικίλλουν. Άλλοι θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα βελτιώσει το κλίμα στην αγορά και θα σταματήσει τον κατήφορο των τραπεζικών μετοχών και την απαξίωση του Xρηματιστηρίου. Eπιπλέον, το διευρυμένο μέγεθος της νέας τράπεζας διευκολύνει την ενεργοποίηση των μετόχων και την προσέλκυση επενδυτών σε περίπτωση αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου. Eπίσης, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι συνέργειες που προκύπτουν από μια συγχώνευση έχουν θετική απήχηση στα κεφάλαια της νέας τράπεζας και περιορίζουν τις κεφαλαιακές ανάγκες που έχουν αθροιστικά οι δύο τράπεζες. Bεβαίως σημειώνουν ότι εν όψει των ελέγχων της BlackRock, κανένας δεν είναι εύκολο να υπολογίσει το τι θα προκύψει από τον έλεγχο επειδή δεν είναι γνωστό το μοντέλο που θα εφαρμόσει ο διεθνής οίκος και μια συγχώνευση ενδεχομένως να δημιουργήσει εκπλήξεις στο μέλλον.

Πάντως για να έχει νόημα η συνένωση Alpha-Eurobank προϋπόθεση είναι η επίτευξη οικονομιών κλίμακος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εξορθολογιστούν τα δίκτυα με κλείσιμο καταστημάτων σε περιοχές όπου υπάρχει αλληλοκάλυψη και ενδεχομένως άνοιγμα σε νέα σημεία και επίσης να συγχωνευθούν μια σειρά από υπηρεσίες, όπως το back office, το dealing room κτλ. Aυτό βέβαια σημαίνει μείωση προσωπικού με απολύσεις.»

Η «ΕΙΔΗΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο, το συγκεκριμένο «άρθρο» έχει αναπαραχθεί από δεκάδες άλλες σελίδες και blogs. Από το hellas-now.com έως το dou και το palo. Ας τρομάζει τον χαζό αναγνώστη και δεν πειράζει, μια και δυστυχώς ζούμε ημέρες τρομολαγνείας. Αν μπορούσε να έρχεται το τέλος του κόσμου κάθε Δευτέρα, θα χαίρονταν όλα τα «κλικ» machines του κόσμου. Ναι, αυτά τα αυτόματα που κλικάρουν στις διαφημίσεις.

Ας δούμε ένα δείγμα από τις σελίδες που αναδημοσίευσαν αυτή την βλακεία.Ἡ Eurobank ΔΕΝ συγχωνεύεται μὲ τὴν Alpha Bank!!!4

 Επειδή όμως το Grnea.gr ασχολείται και με τραπεζικά νέα (και σκάνδαλα, κομπίνες, απάτες κ.α.), η συγκεκριμένη «είδηση» κάτι μας θύμιζε. Ίσως ήταν λίγο περίεργη, γιατί πριν μερικά χρόνια η Alpha Bank με τους «εμίρηδες» προσπάθησε να εξαγοράσει την Eurobank, αλλά η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Στην συνέχεια η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε στην εξαγορά της Eurobank, αγόρασε πολύ μεγάλο ποσοστό των μετοχών της τελευταίας μέσω δημόσιας προτάσεως, αλλά δεν προχώρησε στην συγχώνευση λόγω της αντιδράσεως της τρόικας. Βέβαια, οι τράπεζες πέρασαν στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ως βασικός μέτοχος των δύο τραπεζών δεν προχώρησε ποτέ την εν λόγω συγχώνευση.

Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε είδησης περί συγχωνεύσεως της Alpha Bank με την Eurobank είναι εκτός τόπου και χρόνου, έστω και με ερωτηματικό στον τίτλο! Η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας και η εξαγορά του τότε πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Eurobank κάνει κάτι τέτοιο αδύνατο.Ἡ Eurobank ΔΕΝ συγχωνεύεται μὲ τὴν Alpha Bank!!!3

Η πραγματικότητα είναι ότι το άρθρο που αναδημοσιεύτηκε χθες 21 Ιουνίου 2015 από δεκάδες «απρόσεκτα» blogs, ήταν το άρθρο του Βήματος της 27ης Αυγούστου 2011, μόλις 4 χρόνια πριν: Tην Δευτέρα ανακοινώνεται η συγχώνευση Alpha –Eurobank

Το κακό είναι ότι η θέση του Grnea.gr είναι γνωστή. Δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα τις τράπεζες. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σε βάρος του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι το κάθε Press-GR μας αναγκάζει να διορθώνουμε φήμες κατά τραπεζών, αντί να ασχολούμαστε με την πραγματικότητα, ίσως δείχνει και τα κίνητρά τους.

Οι στιγμές είναι πραγματικά δύσκολες. Αν όμως κάποιος θέλει να κάνει τον «κλόουν» και να μπερδεύει «σαν τη σουπιά» τους αναγνώστες του, ρίχνοντας μελάνι για να τους τρομοκρατήσει, αυτό είναι ένα θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και μόνο.
«Δημοσιογραφικής»;;;;; «Δεοντολογίας»;;;;; Τι είναι αυτό ρε παιδιά…

grnea

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply