Ἡ ἔλλειψις δικαίου εἶναι τὸ πρόβλημά μας κι ὄχι τὸ δημοψήφισμα…

Ἡ ἔλλειψις δικαίου εἶναι τὸ πρόβλημά μας κι ὄχι τὸ δημοψήφισμα...Αυτήν την σπανιότατη ευκαιρία για Δημοψήφισμα  αντί να την χρησιμοποιήσουμε για αλλαγή του Συντάγματος, για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Υπουργών ληστών του Δημοσίου Πλούτου, για την παραπομπή όλων των πρακτόρων και των τοκογλύφων σε ειδικά δικαστήρια για προδοσία, συμμορία κλπ, για την κρατικοποίηση της Ιδιωτικής Τράπεζας της «Ελλάδας», για νομική προσβολή των συμβάσεων με τις εικονικές προμήθειες (Ολυμπιακά, Εξοπλιστικά κλπ), για το ξεπούλημα του Δημοσίου Πλούτου, θα την …χαραμίσουμε στο δίλημμα 6,5 ή 23% ΦΠΑ στα νησιά.

Αντί να πολεμήσουμε το κακό στην ρίζα του, θα τρέξουμε στις κάλπες για ένα διαφορετικό …«μείγμα» φοροεισπρακτικών μέτρων, για λίγη χαλάρωση, για λίγη …βαζελίνη!!!

Μακάρι βέβαια αυτό το δημοψήφισμα να είναι η κλωστή που θα ξηλώσει το πουλόβερ της Ευρώπης των τοκογλύφων.
Μακάρι να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων κι αλυσιδωτές αντιδράσεις…
Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, έστω κι αν δεν το έχουν στο μυαλό τους.

Αλλά ακόμα και σε περίπτωση χάους  μόνον οι επικυρίαρχοι έχουν έτοιμα σχέδια για την επομένη ημέρα.
Αυτοί έχουν έτοιμους οδηγούς συστάσεως κρατών και μηχανισμών διοικήσεως.
Έχουν έτοιμο Σύνταγμα κράτους, έχουν εμπειρία οργανώσεως δυνάμεων ασφαλείας κι έχουν έτοιμους τραπεζικούς μηχανισμούς, αλλά κι ό,τι άλλο απαιτείται για να …ησυχάσουμε εμείς και να αφαιθούμε στα χέρια τους!!!

Ξέρουν πώς να δημιουργούν κρατικές οντότητες εκ του μηδενός, όπως το Κόσοβο.

How to Start Your Own Country in Four Easy Steps

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἡ ἔλλειψις δικαίου εἶναι τὸ πρόβλημά μας κι ὄχι τὸ δημοψήφισμα…

Leave a Reply